Kılıçdaroğlu'ndan market sahibi ve yöneticilerine mektup

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, market sahibi ve yöneticilerine gönderdiği mektupta, 10 temel ürüne zam yapılmamasını istedi. Kılıçdaroğlu, "Sizden istediğim bu fedakarlıktan doğacak zararı, iktidara geldiğimizde karşılayacağız" dedi.

Haberler 03.12.2021 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Klçdarolu, market sahibi ve yöneticilerine gönderdii mektubu Twitterdaki hesabndan paylat. Türkiyenin ekonomik buhran içinde olduunu belirten Klçdarolu, 20 Kasmda gda sektörünün paydalar ile video konferans toplants gerçekletirdiini anmsatarak, mektubunda unlar kaydetti:

Bu toplantda, ekonomik buhran sürecinde hem sektörümüzü hem de halkmz koruyacak tedbirler üzerinde konutuk. Ardndan gerçekletirdiim basn açklamasnda da hükumetin acilen atmas gereken 6 adm açkladm. Deerli sektör yöneticisi; söz konusu basn açklamasnda, halkmz korumak adna, büyük marketlerden de bir talebim olduunu ifade etmi 10 hayatta kalma ürünü için, k aylarnda zam yaplmamasn istemitim. Bu ürünler; un, ya, süt, bulgur, makarna, mercimek, yumurta, peynir, tuz ve her ay bir çeit sebzedir. Bu talebin, sizden, bu ürünlerde açkça zarar etmenizi istemek olduunun farkndaym. Ancak bunu halkmz adna yapmak zorundayz. Ve bu mektup vesilesiyle bir kez daha vurgulamak isterim ki, sizden istediim bu fedakarlktan doacak zarar, iktidara geldiimizde karlayacaz. Kara k atlatabilmek adna, halkmz için bu adm atacanza inanyor, sizleri saygyla selamlyorum.

Ana Sayfaya Git