Kılıçdaroğlu'ndan öldürülen Başak Cengiz'in ailesine ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Can Göktuğ Boz (27) tarafından samuray kılıcıyla öldürülen Başak Cengiz'in (28) Ankara'daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Haberler 15.11.2021 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ziyarette Klçdaroluna, CHP Kadn Kollar Genel Bakan Aylin Nazlaka, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve Yenimahalle Belediye Bakan Fethi Yaar elik etti. Klçdarolu, ziyarette anne Beyhan ve Avni Cengize taziyelerini iletti. Daha sonra evin önündeki taziye çadrna inen Klçdarolu, Baak Cengiz için dua etti.

KILIçDAROLUNA TÜRKKAN TEPKS

Bu arada bir grup 15 Temmuz gazisi, Klçdarolu taziye çadrndan ayrld srada Bingölde ehit aabeyi Tahir Gümrene küfür eden Y Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkanla ilgili açklama yapmad belirterek tepki gösterdi. Bunun üzerine Klçdarolu, Tepkimizi koymadmz kim söyledi? Tepkimizi koyarz. Hiç kimse ehitlere, gazilere, gazi yaknlarna en ufak bir ey söyleyemez. Tepki konmutur. Ayn tepkinin bakalar tarafndan yapldnda da sizin ayn sorgulamay yapmanz lazm. kili olmaz. 15 Temmuz gazilerine, ehitlerine sahip çkarz. Onlarn paralarna çöktüler, kar çktk. Bütün ehit ve gaziler aras ayrmcln kaldrlmasn isteyen biziz dedi.

PROVOKASYONLARA NANMAYIN

Bunun üzerine gaziler, CHPnin 15 Temmuz gazilerinin yarglanmas için önerge verdiini söyleyerek CHP iktidarnda bu vatan evlatlar hangi pozisyonda olacak? diye sordu.

Klçdarolu Hiç endie etmeyin. Bu tür olaylara, provokasyonlara da inanmayn. Bu kardeiniz, kim ehitse, kim gaziyse onun yanndadr. ehitler ve gaziler arasndaki ayrmcla kardr. 15 Temmuz ehitlerinin paralarnn üzerine çökenlere kardr. O paralarn bütün ailelere bir hafta içinde verileceini defalarca söyledim cevabn verdi. Baak Cengizin babas Avni Cengiz ise cenaze evinin bunlar konumasnn yeri olmadn belirterek, gazilere tepki gösterdi. Gaziler, aile yaknlar tarafndan olay yerinden uzaklatrld.

Ana Sayfaya Git