Kılıçdaroğlu'ndan örgütlere "referandum" talimatı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, referandum süreciyle ilgili parti örgütlerine yönelik hazırladığı yazıda, merkez sağ, milliyetçi, liberal ve dini hassasiyetleri olan vatandaşlara da ulaşılarak, değişikliğin neler getireceğinin anlatılmasını istedi.

Haberler 03.02.2017 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, referandum süreciyle ilgili parti örgütlerine yönelik hazrlad yazda, merkez sa, milliyetçi, liberal ve dini hassasiyetleri olan vatandalara da ulalarak, deiikliin neler getireceinin anlatlmasn istedi.

Klçdarolu, parti örgütlerinin referandum sürecinde yapaca çalmalara ilikin 24 maddelik bir yaz hazrlad. Yaznn 9 maddesinde örgüte yönelik talimatlar yer alrken,15 maddesinde ise anayasa deiikliine neden kar çklmas gerektii anlatlyor.

Klçdarolu, yazsnda, CHP örgütlerine önce kazanacanza inann çarsnda bulunarak, bu inancn halka da hissettirilmesi gerektiini ifade etti.

Hayr kampanyasnn parti tabanyla yaplmas gerektiinin altn çizen Klçdarolu, çalmalar srasnda, merkez sa, milliyetçi, liberal ve dini hassasiyetleri olan vatandalara da ulalarak, deiikliin neler getirdiinin anlatlmasn istedi.

Klçdarolu, MHP ve AK Partili bata olmak üzere eski siyasetçilere, Türkiyenin gidiat hakknda endielerin samimi bir ekilde anlatlmas ve bu siyasetçilerin sorumluluklarnn hatrlatlmas gerektiine iaret etti.

Örgütlerden, bata kanaat önderleri olmak üzere, vatandalarla bire bir temas kurmalarn isteyen Klçdarolu, halka, Bakanlk sisteminin Türkiyeyi böleceinin anlatlmasnn önemli olduunu bildirdi.

- Yarg bamszl bitecek

Camiye, klaya ve adliyeye siyasetin sokulmamas gerektiine iaret eden Klçdarolu, bu anayasa deiikliiyle bunlara siyasetin gireceini ileri sürdü.

Anayasa deiikliinin kabul edilmesi durumunda, bir parti genel bakannn Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinin 12sini dorudan atayabileceini vurgulayan Klçdarolu, bunun yarg bamszln bitireceini savundu.

Klçdarolu, deiiklikle, milletvekili saysnn 550den 600e çkarlacana dikkat çekerek, Meclisin yetkileri elinden alnrken, milletvekili saysnn artrldna deindi. Klçdarolu, görev ve sorumluluklar azaltlan TBMMde milletvekili saysnn neden yükseltildiinin de halka sorulmasn istedi.

- Sigorta rolü oynayan kii kalmayacak

Cumhurbakannn, demokratik parlamenter rejimlerde devletin sigortas olduunu belirten Klçdarolu, tarafsz olan cumhurbakannn, devletin uyumlu çalmasndan sorumlu olduunu ifade etti.

Anayasa deiikliiyle, cumhurbakannn ayn zamanda bir partinin de genel bakan olacan hatrlatan Klçdarolu, devletin yapsnda sigorta rolü oynayan bir kiinin kalmayacan ileri sürdü.

Söz konusu yaznn, Klçdarolunun, 5 ubat Pazar günü 81 il ve 970 ilçe bakanyla gerçekletirecei toplantda örgüt yöneticileriyle paylalaca kaydedildi.

Ana Sayfaya Git