Kılıçdaroğlu'ndan randevusu kabul edilmeyen MEB önünde açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, randevu talebinin kabul edilmemesi üzerine gittiği Milli Eğitim Bakanlığı'nda içeri alınmadı. Bakanlık önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) 80, 85, 90 puan alan evlatlarımızın sözlü sınavlarda, mülakatlarda elendiğini duydum. Yazıktır, günahtır. Siz adaleti sağlamak zorundasınız. Öğretmen alacaksınız. Öğretmene haksızlık yapamazsınız" dedi.

Haberler 31.12.2021 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Klçdarolu, önceki akam Twitterdaki hesabndan, Bu milletin çocuklarnn haklar mülakatlarda gasp edildi. Milli Eitim Bakanlndan randevu talebime hala dönülmedi. Milli Eitim Bakanl yarn saat 13.00te görümek üzere açklamasn yapt. Klçdarolu, CHP Genel Bakan Yardmcs Selin Sayek Böke, Kadn Kollar Bakan Aylin Nazlaka ve partisinin kadn kollar üyeleri ile bakanla gitti. Klçdarolu ve beraberindeki heyet, içeri alnmad.

BÜYÜK HAKSIZLIK VAR

Bakanlk önünde basn mensuplarna açklama yapan CHP lideri Klçdarolu, Nerede kul hakk yeniyorsa nerede torpil oluyorsa nerede adam kayrmaclk oluyorsa buna kar çkmak, benim boynumun borcudur. Herkesin bunu bilmesini isterim. Dün bir feryad dile getirdim. KPSSden 80, 85, 90 puan alan evlatlarmzn sözlü snavlarda, mülakatlarda elendiini duydum, elendiini gördüm. Yazktr, günahtr. Daha düne kadar mülakatlarda, Art 3, eksi 3 aralnda puan verilecektir eklindeki uygulama neden terk edildi? Kimin talimatyla terk edildi? TÜGVAdan, TÜRGEVden gelen listeler üzerine mi bu kararlar alnd? Büyük hakszlk var dedi.

NASIL HESAPLAACAIMIZI GÖRECEKLER

Anne- babann, evladn üniversiteye özenle hazrladn, bütün anne- babalar adna konutuunu kaydeden Klçdarolu, Hakszlk karsnda vicdan szlayan 84 milyon adna sesleniyorum. Hakszlk var, hukuksuzluk var, bir feryat var. Benzer olaylar geçmite olduunda hakszla urayanlar Dantaya gittiler, davalar açtlar. Dantay mülakatlarda yaplan hakszl tescilledi. Verdii kararda, Verilen puanlar hayatn olaan akna aykrdr diyor. Hayatn olaan akna aykr bir puanlama yaparsanz, Milli Eitim Bakanlnda oturanlar ki dürüst bürokratlar ayryorum, oturanlarn yatacak yeri yoktur. Siz adaleti salamak zorundasnz. Öretmen alacaksnz. Öretmene hakszlk yapamazsnz. Böyle bir tabloya asla ve asla izin vermeyeceiz. O arkadalara, hakszla uradna inanan bütün arkadalara her türlü hukuki destei vereceiz. Onlarla beraber olacaz. Hakszlk yapanlar da unu unutmasnlar; görecekler, hakszlk yapanlarla nasl hesaplaacamz görecekler. Dürüst bürokratlar bamn üstüne. Onlara daha önce de söyledim. Hakszlklarn altna imza atmayn, mesafeli durun diye söyledim. Hakszlk karsnda susan dilsiz eytandr, bu eytanlarla hesaplamakta benim namus borcumdur, boynumun borcudur diye konutu.

BEN ONLARI MUHATAP ALMAM

CHP lideri Klçdarolu, bir basn mensubunun, Milli Eitim Bakan Mahmut Özerin konuyla ilgili Kaplarmz herkese açk fakat emrivaki görüme taleplerine yant vermemiz mümkün deil açklamasn yaptn hatrlatmas üzerine ise Sarayn talimatyla i yapanlar, onlar ben muhatap almam. Benim muhatabm, benim hedefim, sarayda oturup hakszlk yapan kiilerle hesaplamaktr dedi.

Kemal Klçdarolu ve beraberindekiler, daha sonra bakanlk önünden ayrld.

O ZNCRLER SZ KORUYAMAYACAK

CHP lideri Klçdarolu, daha sonra Twitterdaki hesabndan, MEBe gittim, bakan demir kaplar arkasnda gizlendi. Beklediimiz sonuç elbette. Ne diyecek? Bakanl torpile peke çekmedim mi diyecek? Diyemez. Ancak kaçar. Torpil her yere sirayet etmi durumda. Tüm devlet kurumlar kanserin son safhasnda. Bakmayn siz binalarn koca koca oluuna, içinde çalan tek bir ey yok. Sarayn emirlerini uygulayan zalimler; ac içinde kvranan dürüst bürokratlar. O dürüst bürokratlar için de dayanyorum o kaplara. Sabretsinler, az kald. Ayrca buradan seslenmek istiyorum zalimlere. Sizleri balamak hakszlk yaplanlara cefadr. TÜGVAclar yerletirmek için, Türkiyenin en parlak zihinlerini ekmeksiz braktnz. O zincirler sizi koruyamayacak, az kald. Hangi kurum çürüdüyse tanmaya devam edeceiz açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git