Kılıçdaroğlu'nun iftiralarına karşı Bakan Soylu tek tek sıraladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "göçmen" açıklamalarına ilişkin sosyal medya hesabından tek tek iftiraları yalanladı.

Haberler 05.08.2021 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Soylu, CHP Genel Bakan Klçdaroluna seslendi. Göç ile ilgili olarak sahada çalan idari, sivil ve kolluk olmak üzere tüm personelimize iftira atan bu yaklamn knyor ve acilen hidayet diliyorum ifadelerini kullanan Soylu, Klçdarolunun iftiralarna ilikin tek tek açklama yapt.

te madde madde Klçdaroluna cevap:

1- Ana Muhalefet Partisi Genel Bakann yeni belirledii siyasi ikbal uruna,

Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Sayn Cumhurbakanmza, göç meselesi ile ilgili olarak sahada çalan idari, sivil ve kolluk olmak üzere tüm personelimize iftira atan bu yaklamn knyor ve acilen hidayet diliyorum.

AFGANSTANDA OLASI SENARYOLAR

2- ç savalarn ve yoksulluklarn oluturduu Suriye ve Ortadou kaynakl göçü yönetmede tüm dünyann kabul ettii bir baarya sahip olan Türkiye, Düzensiz Göçle (kaçak) mücadele konusunda da pek çok bölgede olduu gibi Afganistanda da çekilme karar sonras olas senaryolar için, uzun zamandan beri ciddi bir hazrlk içindedir.

EN KRTK NOKTADA 152 KLOMETRELK DUVAR

3- Fiziki hazrlk kapsamnda; ran snr hattmzn göç, kaçakçlk ve terörist girileri açsndan en kritik olduu 152 kilometrelik ksmna güvenlik duvar örülmü, 85 kilometrelik duvar çalmas son hzla devam etmektedir. Ayrca 109 kilometrelik ksm ise aydnlatma sistemi ile donatlmtr.

4- Bunlara ek olarak, 79 kilometre boyunca kamera ve alglayc sistemler ina edilerek düzensiz göç hareketliliklerinin sürekli olarak izlenebilmesi salanmtr.

HALARLA SINIR KONTROLÜ

5- Termal kameralarla gece geçilerinin önlenmesi salanrken ayn zamanda HAlar vastasyla düzenli olarak snrlarmz kontrol altnda tutulmaktadr.

6- Dou snrmzn 740 kilometrelik ksmnda kullanlacak ve entegre snr yönetiminde kilit bir rolü olan elektro optik kuleler ve haberleme kulelerinin %90 tamamlanmtr.

GÜVENLK GÜçLERNDEN 7/24 DEVRYE

7- Milli Savunma Bakanlna bal hudut birliklerinin yan sra yukarda saydmz teknolojik hamlelerle birlikte snr bölgelerimizde ve geçen yl kaçak göç rotas olarak belirlenen lokasyonlarda görevlendirilen ilave, 750 Özel Harekat Polisimiz ve 500 Jandarmamz, 7/24 devriye esasyla, düzensiz göçle mücadelemize katk salamaktadr.

8- Yine snrlarmzda görevlendirilmek üzere 500 ek Güvenlik Korucusu kaydrlmtr.

9- Snrda yaplan devriye yollarmza ek olarak termal kamera ile donatlan yüksek teknolojiye sahip 82 zrhl devriye aracmz ile snrdaki geçilere annda müdahale edilmektedir.

10- Ksaca bahsedilen bu önlemler neticesinde 2020 ylnda güney ve dou snrlarmzda 505.375 kiinin ülkemize yasa d yollarla girii, snrlarmzda engellenmitir. 2021 ylnda ise bugüne kadar 253.299 kiinin de ayn kapsamda geçii engellenmitir.

11- Son 7 yldr dünyaya örnek bir göç yönetimi sergileyen ülkemizin söz konusu baars sadece uluslararas koruma, geçici koruma ya da düzenli göç alanndan deil düzensiz (kaçak) göçle mücadele alanndan da kaynaklanmaktadr.

GÖçTE HEM HEDEF HEM DE GEç ÜLKESYZ

12- Türkiye uzun yllardr göçte hem hedef hem de geçi (transit) ülkedir ve ciddi bir düzensiz (kaçak) göç basks ile kar karyadr. Bu balamda, denizde ve karada, verilerini sk sk kamuoyu ile paylatmz düzensiz (kaçak) göçmen yakalamalar ve buna bal geri gönderme operasyonlar gerçekletirmektedir.

13- 2018 ylnda 268 bin, 2019 ylnda 454 bin, 2020 ylnda 122.302 ve 2021 ylnda ise 72.879 düzensiz (kaçak) göçmen snrlarmz içerisinde yakalanmtr.

14- Snr d edilmek üzere idari gözetim karar alnan yabanclarn tutulduu Geri Gönderme Merkezlerinin kapasitesi Göç daresi Genel Müdürlüünce devralndnda 1.700lerde iken günümüzde 20 bin seviyesine çkartlmtr.

15- Yakalanan düzensiz göçmenlerin snr d edilmesinde yaklak %45, yakalama/snr d etme oranyla Göç daresi Genel Müdürlüümüz, bu konuda dünyada ei benzeri olmayan bir baarya ulamtr.

16- nsan ticareti ve göçmen kaçakçlyla mücadele acil yardm hatt özelliine sahip olan YMER 157 araclyla Egede, 10 bini akn kiinin can kayb önlenmi ve bu baars neticesinde dünya birinciliine layk görülmütür.

17- Halen tüm göç hareketleri, kaynandan itibaren dikkatle takip edilmektedir. Muhatap ülkelerle görümeleranlamalar yaplmaktadr. Son gelimelerden kaynakl Afganistan da dahil olmak üzere geçen yllara nazaran kaynak ülkelerden henüz daha yüksek bir göç olumamtr.

18- dlibte aldmz ve bugün bizi eletiren mahfillerin briket evler dahil o gün de kar çkt tedbirler, yeni dalgalara kar önceden tedbir alma ve süreci insani ekilde, güvenli alanlar oluturarak bir strateji dahilinde yönetme anlaymzn tezahürüdür.

SINIR ÖTES OPERASYONLAR

19- Frat Kalkan, Zeytin Dal, Bahar Kalkan ve Bar Pnar Operasyonlar sayesinde snrmzn hemen altnda hayatn normallemesine dair atlan admlarn da göç yönetiminde ve düzensiz (kaçak) göçün önlenmesinde ciddi katklar olmutur.

20- Son olarak, ABD tarafndan yaplan açklama ülkemiz ile istiare edilerek alnan bir karar olmayp Dileri Bakanlmz tarafndan, konuya ilikin açklama yaplarak gereken cevap kendilerine verilmitir.

MESNETSZ, ART NYETL VE HER YÖNÜYLE HADSZLIK OLAN BU THAMLAR

21- Siyasetin sorumluluuna yakmayan, devletin ve kurumlarn itibarna, çalanlarn emek ve motivasyonuna zarar veren mesnetsiz, art niyetli ve her yönüyle hadsizlik olan bu ithamlara almay, srarla tekrarlanan bu yalanlara mesai harcamay, reddediyorum.

Allah slah etsin.

Ana Sayfaya Git