Kimse Kadir suçludur diyemez

Adalet Bakanı Gül soruları yanıtladı: "Kimse (Kadir suçludur) diyemez. Ama ortada bir ceset var, cinayet soruşturması sürüyor. Burada olay meşru müdafaa mıdır, bir haksız tahrik midir ya da başka bir durum mu var? Bunların hepsi soruşturma aşamasından sonra çıkacak"

Haberler 13.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadir ekerin, parkta sevgilisini darbeden kiiyi engellemek isterken bçakla öldürmesine ilikin bir soru üzerine Gül, hakim ve savcya görevlerini yapmalar için zaman tanmak gerektiini, olayn çok yeni olduunu dile getirdi.

Savcnn verileri topladna ve soruturmay sürdürdüüne iaret eden Gül, bu soruturma neticesinde bir karara varlacan söyledi.

Bakan Gül, savclk makamnn kiinin sadece aleyhine verileri toplayan bir soruturma yapmadn, kiinin lehine olan verileri de toplayarak soruturmay tamamlayacan belirterek, Kimse (Kadir suçludur) diyemez. Ama ortada bir ceset var, cinayet soruturmas sürüyor. Burada olay meru müdafaa mdr, bir haksz tahrik midir ya da baka bir durum mu var? Bunlarn hepsi soruturma aamasndan sonra çkacak. diye konutu.

Hakim ve savclarn veriler çerçevesinde soruturmay tamamlayacaklarn dile getiren Gül, herkesin soruturmann sonucunu beklemesi gerektiini vurgulad.

Tutuklu kiinin mahkum olarak deerlendirilemeyeceini, tutukluluun bir tedbir olduunu anlatan Gül, Tutuklu oldu diye (mahkum oldu, suçludur) demek doru deildir. Salverildi, serbest brakld diye suçsuzdur anlam da çkmaz. Bunlarn hepsi yarglama aamasnda hakim ve savcnn verecei kararla çkacaktr. Dolaysyla bu sonucu bekleyeceiz. ifadesini kulland.

Cumhurbakanmz FETÖ ile mücadele etmi bir liderdir

CHP lideri Klçdarolunun, FETÖyü devletin kurumlarna Cumhurbakan Erdoann soktuu iddias var. Nasl deerlendirirsiniz? sorusu üzerine Gül, unlar kaydetti:

15 Temmuzda namlularn, F-16larn, suikast timlerinin hedef olarak yöneldii kii Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoan iken özel bir ekilde 7 ubattan balayan 17-25 yarg darbesiyle (üpheli) diyerek, (dönemin babakan) diye sözde iddianameler hazrlayarak bütün hedefleri, operasyonu Tayyip Erdoana bu FETÖ yöneltmiken, (Siyasi ayak Tayyip Erdoan) demek milletin aklyla alay etmektir, bu süreçle dalga geçmektir, asla kabulü mümkün deildir.

Gül, Cumhurbakan Erdoann ailesiyle beraber 15 Temmuz gecesinde ülkesi ve milleti için cann ortaya koyduuna dikkati çekerek, Klçdarolunun iddialarnn kabulünün mümkün olmadn söyledi. Bakan Gül, Her eyiyle, bütün yaamyla, tavrlaryla, ald kararlaryla FETÖ ile ve devletin içindeki her türlü yapyla mücadele etmi bir liderdir. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git