''Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak, hukuk devleti sınırları içerisinde hesap sorulacak''

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Reina saldırısını gerçekleştiren teröristin yakalandığı operasyona ilişkin "Artık bu ülkede kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Hukuk devleti sınırları içerisinde herkesten hesap sorulacaktır.

Haberler 18.01.2017 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl tarafndan yapm tamamlanan, SGK Hizmet Binalarnn Toplu Açl Törenine katld. Cumhurbakanl Saraynda düzenlenen törende hitap eden Erdoan, Reina saldrgannn yakalanmasyla ilgili Artk bu ülkede kimsenin yapt yanna kar kalmayacak. Hukuk devleti snrlar içerisinde herkesten hesap sorulacaktr. Ortaköy saldrsnn faili teröristin yakalanm olmas, bu güvenlik anlaynn önemli tezahürüdür. Bu konuda gayreti ve emei olan çileri Bakanlmz, stanbul Emniyet Müdürlüümüz bata olmak üzere tüm güvenlik ve istihbarat birimlerimizi tebrik ediyorum. Bata Sayn Babakanmz olmak üzere bundan sonraki gayretlerinde de baarlarnn artarak, devamn diliyorum diye konutu.

ANAYASADAK O CÜMLEYLE DEL, CRAATLA YAPIYORUZ

Sosyal hukuk devleti vurgusu yapan Cumhurbakan Erdoan, Mali açdan effaf ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemine sahibiz. Artk kurumlarmz, yatrm yapabiliyor. Hizmet kalitesini artrmann yollarn arayabiliyor. Daha önce aylar süren ilemler, imdi saatlere sdrlm durumda. Dünkü Türkiyede emekli olmak demek, sefalete mahkum olmak demektir. Elbette gönlümüz çok daha fazlasn arzu eder. Fakat u gerçei de kabul etmek lazm. Bugün ülkemizde ya gelip emekli olan hiç kimsenin madur olmas söz konusu deildir. Bugün ülkemizde snrlar içinde yaayp da sosyal güvenlik sisteminin dnda kalan kimse yoktur. Sosyal bir hukuk devletiyiz, diyoruz ya bunu lafla yapmyoruz. Anayasadaki sadece o cümleyle deil, icraatla yapyoruz dedi.

SORUMLULUK MAKAMINDASIN, NE DEMEK DNLETEMEDM?

Hastanelere salam girilip, hasta çklan günleri hatrladn dile getiren Erdoan, Bir keresinde, u anda ana muhalefetin banda olan zat, o zaman SSKnn bandayd. Rahmetli Savai Ay, onunla bir program yapmt. Sava Ay onunla yapt programda baz hastanelerden görüntüler çekmiti. O görüntüler bir felaketti. Hastanede maalesef yanl ine vurma sebebiyle ölen bir Trakyal yavrunun dram anlatlyordu. O günleri yaadk. SSKnn bandaki o zat, o zaman diyordu ki Ben hükümete söyledim ama dinletemedim. Sorumluluk makamndasn. Ne demek dinletemedim? Sen çözeceksin bu ii. Sorumluluk makamnda olan, o makamn hakkn verecek. O makamn hakkn veremiyorsa brak git, o makamn hakkn verecek birisi gelsin. Alsn o ii götürsün. Bu i, budur diye konutu.

MUASIR MEDENYETLER SEVYESNN ÜSTÜNE çIKACAIZ

Türkiyenin demokraside çok önemli ilerlemeler kaydettiini belirten Erdoan, Sadece fiziki gelimeyle kalmadk. Demokraside de çok önemli ilerlemeler kaydettik. Milli irade kavramna bizim kadar atfta bulunan, bizim kadar sahip çkan bir baka siyasi kadro ve dönem herhalde yoktur. 15 Temmuzda ülkemizin her yannda benim vatandam bu hainlere kar gövdesini siper etti. Tankn, topun üzerine gittiler. Bu millet çok yüce bir millet. Bu millet çok aziz bir millet. O bakmdan diyorum. Biz muasr medeniyetler seviyesinin üstüne Allahn izniyle çkacaz. Hiç endie etmeyin. stiklalimiz ve istikbalimizi kanlarmzla savunduumuz bu darbe giriimi demokrasi tarihimizin en az Büyük Millet Meclisinin açld 23 Nisan 1920, en az gerçek anlamda çok partili hayata geçtiimiz 14 Mays 1950 seçimleri kadar önemli bir dönüm noktasdr. Milletimizi harekete geçiren saikler ve göze alnan fedakarlk bakmndan bu hadiseyi dorusu çanakkale ve Kurtulu Savamz ile ayn çizgide görmemiz gerektiine inanyorum dedi.

PKK, DEA, FETÖ, YPG, DHKP-C HEPS AYNI SENARYONUN OYUNCULARIDIR

simleri ve söylemleri farkl olsa dahi terör örgütlerinin ayn amaca hizmet ettiine dikkat çeken Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu: Esasen 2013 ylndan bu yana art arda yaadmz hadiseler göstermektedir ki Türkiye, yeni bir istiklal mücadelesi içindedir. Bu defa muhatabmz kendi isimleri ve askeriyle karmza çkan dümanlar deil. Onlar veya onlarn kullandklar maalar olan terör örgütleridir. simlerinin, söylemlerinin farkl olduuna bakmayn. PKK, DEA, FETÖ, YPG, DHKP-C ve dierlerinin hepsi de ayn senaryonun oyunculardr. Birbirilerinden fark yok. Tüm terör örgütlerinin tek bir vazifesi, tek bir misyonu vardr. Bu da milli birliimizi, ülkemizin bütünlüünü tehdit etmek suretiyle Türkiyenin önünü kesmek, ayana pranga vurmak, 2023 hedeflerini sabote etmektir. Edemeyecekler. nallah biz göremeyeceiz ama torunlarmz görecek. nallah 2053ü de bu milletin evlatlar gerçekletirecek, 2071i de

SYASET YAPACAKSANIZ SEçTNZ KELMELER, CÜMLELER DKKATL SEçECEKSNZ

Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: te dün Diyarbakrda o kan bozuklar, o alçaklar yine güvenlik güçlerimize saldrdlar. Kan döktüler. 4 ehidimiz var. Daha önce de ayn amaçla saldrp, asker, polis, sivil ayrm gözetmeden insanlarmz katlettiler. Utanmadan, sklmadan parlamentoda çkp, unu söyleyebiliyorlar. Benim polisime, askerime, köy korucularmza hala utanmadan saldrabiliyorlar. Kimi savunuyorlar? te Diyarbakrdaki ehitlerimizin alçakça onlar ehit edenleri savunuyorlar. Gaziantepte kna töreninde kardelerimizi ehit edenleri savunuyorlar. Siz kime neyi anlatyorsunuz? Hangi hakla bu ifadeleri kullanyorsunuz? Birer maasnz. Eer siyaset yapacaksanz seçtiiniz kelimeleri, cümleleri dikkatli seçeceksiniz. Aksi takdirde u anda bu ülkenin yönetimi devletiyle, hükümetiyle gerei neyse bunun gereini hukuk içerisinde yapacaktr. Yapmaktadr, bundan da kimsenin üphesi olmasn

PARANIZI BANKADA TUTUN DEMEK, BANKANIN PATRONLARI KMLERSE VURGUN YAPSIN DEMEKTR

Türkiyeye yönelik saldrlarn en önemli araçlarndan birinin de ekonomi olduunu dile getiren Erdoan, Elbette bu alanda kendi eksiklerimizden, skntlarmzdan kaynaklanan sorunlar yok deil, var. Bunlar gayet iyi biliyoruz. çözümü için de çalyoruz. Nitekim dün gerek Cumhurbakanlndaki ekonomi danmanlarmla gerekse hükümetteki ekonomiden sorumlu bakan arkadalarmzla bata Babakanmz olmak üzere bir çalma yaptk. Geçtiimiz 14 ylda ekonomimizin geçirdii yapsal dönüüm ortadadr. Gereken yapsal reformlar zaten bizim gündemimizde. Özellikle 2013 ylndan beri maruz kaldmz tüm saldrlar, ekonomi boyutuyla sahnelenmektedir. Bu durumun ekonomiyi durdurma, bu tür çarlardan sanayicilerimize Yatrm yapmayn. Paranz bankada tutun söylemlerine kadar çok pek emaresi açkça ortadadr. Paranz bankada tutun, dendii zaman bu ne demektir biliyor musun? Paran, o finans kurulularnn sahiplerine ver. Onlar hiçbir yatrm yapmadan reel sektöre oradan korkunç vurgunlar vursun, demektir. Paray git, bankaya yatr. Bankann patronlar kimlerse onlar da vurgun yapsn. Bu, odur diye konutu.

DÜÜK FAZLE OLURSA YATIRIMCININ REKABET GÜCÜNÜ ARTIRACAK

Konumasnda düük faiz vurgusu da yapan Erdoan, Finans sektörünün sahibi durumunda olanlar eer bu ülkede, giriimciye, yatrmcya gerekli kredi musluklarn açmyorsa açk söylüyorum; karsnda bizi, hükümeti bulacaktr. çünkü yatrmc kredi alabilecek ki mevcut yatrm varsa onu geniletsin veya yeni yatrmlara girsin. Bu yatrm yapld zaman istihdam olacak. stihdam olunca üretim olacak. Kredi musluklar açldnda verilen krediler insan çldrtrcasna yüksek faizle olmaz da hakikaten dürüst ekilde düük faizle olursa rekabet gücünü yatrmcnn artracaktr. Bu da olduu zaman Türkiyenin sçrama yapmas çok daha çabuk olacaktr dedi.

PARAYI ACIMASIZ KULLANANLARI, EKONOMK TERÖR ESTRYORLAR, DYE VASIFLANDIRIYORUM

Terör örgütlerinin eylemlerinin ve hedeflerinin gerisinde, ekonomik bir mesaj olduunu belirten Erdoan, Benim bu sözlerim birilerinin houna gitmez. Bundan memnun olmazlar. Hatta bazlar da Cumhurbakan olarak siz bunlar söylemeyin. Bunlar bakalar söyler. Olur mu? Ben sorumluluk makamndaym. Ben söylemezsem olur mu? Bu millet, bize oy verirken, Benim haklarm sonuna kadar koru dedi. Biz de sonuna kadar korumaya mecburuz. Paray acmasz kullananlar, ben ekonomik terör estiriyorlar, diye vasflandryorum. Terör örgütlerinin eylemlerine ve hedeflerine baktnzda iin gerisinde ekonomik bir mesaj bulunduunu görürsünüz. Oradan sizi vurmak, çökertmek isterler açklamasnda bulundu.

çARIYA PAZARA GELD ZAMAN 7-8 LRAYA çIKIYOR, NSAF

Yüksek sebze ve meyve fiyatlarn hatrlatan Cumhurbakan Erdoan, çiftçilere seslenerek, Son dönemde döviz kurlarnda yaanan hzl artn rasyonel sebeplere dayanmadn, meselenin üreticileri ve tüketicileri tedirgin ederek, ekonomiyi yavalatmak olduunu kim inkar edebilir? Bakyorsunuz tarlada domates 1 lira, ama çarya pazara geldii zaman 7-8 liraya kadar çkyor. Ne bu? Bu arada olanlar kimler? nsaf insaf. Bunlar da konutuk. Bu ie kesin bir çözüm bulmamz lazm. Arac tefecilere lanet olsun, derdik. Buradaki hikaye aslnda buraya dayanyor. Ben çiftçime sesleniyorum. 1 yl önceden gelip, senin tarlan satn alanlar noktasnda dikkatli ol. Buna göre admlar atmamz lazm. Planlarmz buna göre yapacaz diye konutu.

TERÖR ÖRGÜTLERNE MEYDAN OKUYORUM, ELNZDEN GELEN ARDINIZA KOYMAYIN

Türkiyede düünceye saygs olmayanlar ve gaddarca saldrda bulunanlar olduunu söyleyen Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu: Biz Hakkariye havaliman yapyoruz, adam gidiyor havalimann vuruyor. Idra yapyoruz ayn. Kars, Ar hiçbir ayrm yok. Hizmetlerin hepsini götürdük. Ben imdi buradan bütün terör örgütlerine açkça meydan okuyorum. Elinizden geleni ardnza koymayn. çünkü bize göre sakn kader deme, kaderin üstünde bir kader vardr. Ne yapsalar bo göklerden gelen bir karar vardr. 2013 ylnda Gezi olaylarnda sokaklar atee veren vandallara nasl meydan brakmadysak, 17-25 Aralkta hukuk darbesi yapmak için kapmza dayananlara nasl eyvallah etmediysek, mahalli idareler, cumhurbakanl ve milletvekilli seçimlerinde bizi ykmaya çalanlara nasl frsat vermediysek, 15 Temmuzda darbe yapmak için harekete geçenleri nasl milletimizle birlikte baarszla urattysak, Suriyede snrmzda terör bölgesi oluturmaya çalanlarn heveslerini nasl kursaklarnda braktysak, ekonomide kurulan tuzaklar, Suriye ve Irakta yazlan senaryolar, bölgemizde oynanan oyunlar da ayn ekilde yerle yeksan edeceiz

Ana Sayfaya Git