Kirli senaryolar tutmadı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyarbakır'da kanaat önderleri ve STK temsilcileri ile bir araya geldi

Haberler 14.09.2021 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Ali Erba, Diyarbakrda kanaat önderleri ve çeitli sivil toplum kurulularnn (STK) temsilcileri ile bir araya geldi.

Diyanet leri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Prof. Dr. Erba, toplantda yapt konumada, Diyarbakrn bu topraklarda slamla müerref olan ilk ehir olduunu hatrlatarak, Peygamber Efendimizin irtihalinden 7 sene sonra sahabe-i kiram insanlar karanlklardan aydnla çkarmak için Diyarbakra kadar gelmi. ifadesini kulland.

Prof. Dr. Erba, ümmetin ve insanln büyük sorunlar olduuna ve sorunlarn yannda ümmetin birbiri ile çekimemesi gerektiine dikkati çekerek, Yüce Rabbimiz Kuran- Kerimde Allah ve Resulüne itaat edin, birbirinize dümeyin, sonra zayflarsnz ve zaferi elden kaçrrsnz. Sabredin, kukusuz Allah sabredenlerle beraberdir buyuruyor. Bizim birbirimize dümememiz, birbirimizle uramamamz gerekiyor. te ayet-i kerimede Rabbim bunlara frsat vermeyin diye bizi uyaryor. deerlendirmesinde bulundu.

KURDUKLARI KRL SENARYOLAR TUTMADI

Sorunlarn çözümünde kanaat önderlerine, STKlere, vakflara, derneklere ve öretmenlere önemli vazifeler dütüünü dile getiren Erba, Sorunlarmz ilimle, hikmetle, ferasetle, dirayetle çözeceiz inallah. Bir asrdr corafyamzda uygulanan fitne ve kurduklar kirli senaryolar, iyilik için bir araya gelen kanaat önderleri ve STKler sayesinde tutmad. görüünü paylat.

Türkiye Diyanet Vakfnn, dünyann 149 ülkesinde çalmalarn yürüttüüne de iaret eden Erba, unlar kaydetti:

Oradaki insanlara kurban eti dattmzda gözyalar içerisinde Türkiyeden buralara kadar gönderen insanlardan Allah raz olsun diye dua ediyorlar. Bizim, bu kadar dümanlarn saldrlarna kar nasl ayakta durduumuzu sanyorsunuz. te bu insanlarn bizlere ettikleri dualar sayesinde ayaktayz elhamdülillah.

Toplantya, Diyarbakr Valisi Münir Karalolunun yan sra Mushaflar nceleme ve Kraat Kurulu Bakan Hafz Osman ahin, Eitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Diyarbakr Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayda davetli katld.

Ana Sayfaya Git