Kışanak'tan jet yanıt

BDP’li Kışanak partisinin son grup toplantısında Uludere olayıyla ilgili istihbarat tartışmasını eleştirmiş, "Üç paşayı güdemiyorsun, halkı kandırarak güdeceğini zannediyorsun" demişti. Genelkurmay Başkanlığı bu sözleri "esefle karşıladıklarını" belirterek hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.

Haberler 03.02.2012 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BDPli Kanak partisinin son grup toplantsnda Uludere olayyla ilgili istihbarat tartmasn eletirmi, Üç paay güdemiyorsun, halk kandrarak güdeceini zannediyorsun demiti. Genelkurmay Bakanl bu sözleri esefle karladklarn belirterek hukuki sürecin balatldn duyurdu.

Uludere olayndaki istihbarat tartmalar üzerine bu konumay yaptn belirten Kanak, Babakan istihbarat vard vurduk diyerek yanltanlar kimse, ortaya çksn ya da bu ii birlikte tezgahladlarsa onu söylesinler. Bu katliamn sorumlular kimse ortaya çksn, onlar katliamc olarak yarglansn, ben de o zaman bu suçu kabul edip cezama raz olacam dedi.

Kamu vicdannn sürecin ortaya çkartlmas için söylenmi bu sözleri hakaret olarak kabul etmeyeceini savunan Kanak, küçültme, hakaret amac ile deil vahim bir katliamn sorumlularnn ortaya çkartlmas için söylenmi bir söz olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git