Korumaları rüşvetçi çıktı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 2 koruma polisi dahil 5 şüpheli "rüşvet" iddiasıyla gözaltına alındı

Haberler 26.05.2021 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mulada faaliyet gösteren bir akaryakt istasyonu sahibinden, iptal edilen ruhsat yeniden çkarmak vaadiyle rüvet ald öne sürülen 6 üpheliden 5i yakaland. üpheliler arasnda bulunan CHP Genel Bakan Klçdarolunun 2 koruma polisi, rüvet iddiasyla aça alnd.

Alnan bilgiye göre, Mulann Marmaris ilçesinde Ethem Snin 10 yl boyunca ilettii ve sonrasnda yllk 400 bin avroya kiraya verdii akaryakt istasyonunun ruhsat, kavakta bulunmas nedeniyle Karayollar Genel Müdürlüü tarafndan iptal edildi.

Bunun üzerine ruhsat tekrar çkarmak üzere bavuran ancak olumlu yant alamayan Ethem S, önce Halil Emre A. ile ardndan Siraç, Zeydin ve Frat U. ile görütü. Ruhsat sorununu çözmek için 1 milyon 250 bin lira rüvet talep etti.

KILIçDAROLU KORUMALARI

üphelilere farkl tarihlerde 800 bin lira veren akaryakt istasyonu sahibi Ethem S, ruhsat yenilenmeyince kalan miktar ödemeyi reddetti. Bunun üzerine tehdit edilen Ethem S, Mula Emniyet Müdürlüü Organize Suçlarla Mücadele ubesine giderek ikayetçi oldu.

Güvenlik güçlerince yaplan çalmalarda Ankara Emniyet Müdürlüü Koruma ubesinde görevli olan, ayn zamanda CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun koruma ekibinde de yer alan polis memurlar Ercan Ü. ve Bülent nin, Ankaradaki bürokratlar araclyla ruhsat sorununu gidermeye çalt ve karlnda maddi menfaat salad tespit edildi.

Ayrca Ercan Ünün Mulada baz kiilere iddet uygulayarak paray tahsil etmeleri konusunda talimat verdii de belirlendi.

Yama suçunu iledikleri tespit edilen 6 üpheliye yönelik operasyonda, aralarnda 2 polis memurunun da bulunduu 5 üpheli gözaltna alnd, firari 1 üphelinin yakalanmas için çalmalarn sürdüü örenildi.

Söz konusu polis memurlarnn çileri Bakanlnca aça alnd belirtildi.

Ana Sayfaya Git