Kritik 24 Saat!

AK Parti, MHP ve CHP tezkereye evet derken, HDP hayır dedi. Başbakan Yıldırım, müdahale için her seçenek masada;

Haberler 24.09.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara yetkilendi, snrda eller tetikte tutulurken, Badat-Kuzey Irak trafiinde anlama salanmad, KYB desteini çekti. Barzani, referandum için sonunda ölüm olsa da hazrz derken, kritik 24 saate girildi.

TEZKERE ÜçLÜ DESTEKLE GEçT

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Irak ve Suriyeye asker gönderilmesine olanak salayan Babakanlk tezkeresinin bir yl daha uzatlmas için topland. Tezkereye AK Parti, CHP ve MHP destek vererek evet derken, HDP kar çkarak, hayr dedi.

AK PART, MHP VE CHP GÖRÜMES

Hükümet adna konuan Milli Savunma Bakan Nurettin Canikli, IKBYnin referandumunu yok hükmünde sayacaklarn söyledi. Meclis Bakan smail Kahraman, Babakan Yldrm, CHP Genel Bakan Klçdarolu ve MHP Genel Bakan Bahçeli ile teekkür görümesi yapt.

YILDIRIM, TÜM SEçENEKLER

Babakan Binali Yldrm, Kuzey Iraktaki referanduma ilikin yapt açklamada, Güvenlik, siyasi ve ekonomik tüm seçenekler zamanla devreye girecektir. Uyarlar yerini bulmam, yanlta srar devam ediyor. Bu yanlta srar etmenin sonu hayr olmaz dedi.

Babakan Binali Yldrm Ankaradan helikopterle Krehire gelerek önce Bozkrn tezenesi olarak bilinen Neet Ertan Baba Mezarlndaki kabrini ziyaret etti. Babakan oradan yannda Babakan Yardmcs Bekir Bozda, Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarolu ve TOBB Bakan Rifat Hisarcklolu ile birlikte Krehir Belediyesini ziyaret etti. Burada Belediye Bakan Yaar Bahçeciden brifing alan Yldrm çkta gazeteciler Kuzey Iraktaki referandum konusundaki sorularna u yant verdi:

25 Eylül Pazartesi günü Kuzey Irakta bir referandum yaplmas söz konusu. Referandum yanl bir karardr. Bir maceradr. Gerekli uyarlar bandan beri dostça komu ülke olarak yaptk. Ancak görüyorsunuz ki; uyarlarmz dikkate almadlar. Bu yanlta srar devam ediyor. Bütün dünyann kar olduu komularnn hiçbirinin istemedii bu yanlta srar etmenin sonu hayr olmaz. Yllarca beraber yaam bu topraklarda Kürdü, Türkü, Laz, çerkesi, Arab, Süryanisi ile birlikte bugünlere kadar geldik. Bundan sonrada devam edeceiz. Burada huzuru bozmaya ve bir takm kiisel ihtiraslara kimsenin hakk yoktur. Dolaysyla bu referandum karar alndktan sonra atacamz admlar dün gerçekletirdiimiz Milli Güvenlik Kurulu toplants ve sonrasnda yaplan Bakanlar Kurulu toplantsnda kapsaml ele aldk. Daha sonra bu durumu vatandalarmza aktardk. Atacamz admlar üphesiz komularmz Irakla, ranla ibirlii içinde gerekleecek ve bunun diplomatik boyutu, siyasi boyutu, ekonomik ve güvenlik boyutu olacak. Bunlardan hangi adm atacamz biraz da sahadaki gelimeye göre, karar vereceiz. Dolaysyla bütün seçenekler görüüldü, konuuldu ve deerlendirildi. Her ey masann üzerinde.

VAHM HATA DÖNÜLSÜN!

Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln: Referandum iptal edilmezse ciddi sonuçlar olacak. Erbil bölgede yeni krizleri tetikleyecek bu vahim hatadan bir an önce dönmeli.

Ana Sayfaya Git