Kritik görüşme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani’yi Mabeyn Köşkü’nde kabul etti.

Haberler 29.04.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Babakan Neçirvan Barzaninin görümesi Mabeyn Kökünde balad.

HAVA OPERASYONU GÜNDEMDE

Görümenin en önemli gündem maddesini; Irakta Sincar bölgesine hava operasyonunun ardndan kara harekat düzenlenmesine ilikin planlar oluturdu.

PKKYA HAVA HAREKATI

Türk Silahl Kuvvetleri, PKKnn kinci Kandil haline getirmeye çalt Irak içindeki Sincar bölgesine ilk kez pazertesi gününü salya balayan gece yars saat 02.00de hava harekat düzenledi. Sincar bölgesinin yan sra Suriye kuzeydousunda Karaçok Da bölgesine de e zamanl olarak düzenlenen harekat, Frat Kalkannn ardndan Türkiyenin bölgedeki ikinci önemli hamlesinin ilk adm olarak yorumland. Genelkurmay, harekatn devam ettirileceini açklad.

PKKNIN ARINDIRILMASI

Sincar bölgesine yönelik olarak Genelkurmay Bakanlnn bir süredir seçenekli planlar hazrlad biliniyor. Sincar bölgesinden PKKnn arndrlmas için Barzani yönetimiyle Ankara arasnda kurulacak ibirlii önem tayor.

GÖRÜMENN ÖNEM

Cumhurbakan Erdoan, dün stanbulda Atlantik Konseyi Zirvesindeydi. Ayn zirveye Neçirvan Barzani de katld. Erdoann sabah duyurulan resmi programnda Barzani ile görümesi yer almyordu. Ancak kaynaklar Erdoann Barzaniyi dün stanbulda kabul edeceini dile getirmiti. Barzani de, Erdoan ile görüeceini açklamt. Görüme, Sincar bölgesine yönelik ibirlii açsndan büyük önem tayor. Görümenin içeriiyle ilgili herhangi bir açklama ise yaplmad.

Ana Sayfaya Git