Kritik zirve öncesi genel af ilan etti

Ankara bugün, Suriye'deki Astana süreci kapsamında kritik bir üçlü zirveye ev sahipliği yapmaya hazırlanırken Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan çarpıcı bir adım geldi. Esad, genel af ilan etti.

Haberler 16.09.2019 - 01:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankarada bugün Rusya, Türkiye ve ran liderleri arasnda yaplacak üçlü Suriye zirvesi öncesinde am yönetiminden dikkat çekici bir adm geldi. Suriye Devlet Bakan Bear Esad, genel af ilan etti.

14 EYLÜL ÖNCES SUçLARI KAPSIYOR

Suriye devlet televizyonu SANAnn haberine göre Esadn bugün ilan ettii af, belirli artlar ve koullar kapsamnda 14 Eylül 2019dan önce ilenen suçlar kapsayacak. Haberde, Belirli artlar ve koullar kapsamnda 14 Eylül tarihinden önce ilenen suçlarn af edilmesini öngören yasama karar resmi gazetede yaynlanmasyla tarihinden itibaren geçerli saylmaktadr ifadeleri yer ald.

KOULLAR NE?

Af kararna ilikin koullar öyle sraland:

dam cezas, ar hapis cezasna çevrilecek;

Müebbet hapis cezas 20 yl hapis cezasna çevrilecek;

Üç ay içinde teslim olan ülke içindeki asker kaçaklar aftan yararlanabilecek;

Ülke dndaki asker kaçaklar alt ay içinde teslim olursa af kapsamnda tutulacak.

DEVLETE KARI SLAHLANANLAR KAPSAM DII

Af kararnda kapsam d tutulan suçlar ise öyle sraland:

Devlete kar silahlanmak,

Suriyeye kar yabanc devletlerle ibirlii yapmak,

Silahl gruplara üye olmak,

Uyuturucu veya silah kaçakçlndan hüküm giymi olmak.

ESAD ANKARA ZRVES HAKKINDA BLG ALDI

Suriye liderinin, Ankaradaki üçlü zirve öncesindeki hazrlklar da Rusyayla ele ald açkland. Suriye Devlet Bakanl Basn Dairesinden yaplan açklamaya göre Esad, Rusyann Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev bakanlndaki heyetle bir araya geldi.

Açklamada, Esadn Ankarada yaplacak toplantnn gündemi konusunda bilgilendirdii belirtildi. Buna göre Esad, Rusyann Suriyedeki sava bitirecek olan çözüme ulalmasn uzatmak için bölgedeki ve bölge dndaki baz ülkelerin oluturduu engelleri kaldrmaya yönelik devam eden çabalar konusunda da bilgilendirildi.

Ana Sayfaya Git