Kudüs'te büyükelçilik açacağız

AK Parti Karaman İl Başkanlığı Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Doğu Kudüs'te kısa zamanda büyükelçilik açacağını duyurdu.

Haberler 18.12.2017 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin Karaman l Bakanl Kongresinde konutu Kudüs ile ilgili atlacak tarihi adm açklayan Erdoan, gal altnda olduu için oraya gidip büyükelçiliimizi açamyoruz. Bizim bakonsolosluumuz bile büyükelçi ile temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu ii yapmz. Bizim resmi olarak da o günler yakn ve büyükelçiliimiz ayrca orada açacaz. dedi.

Erdoann konumasndan satr balar: Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin Karaman 6. Olaan l Kongresinde konuuyor. Son FETÖcü de hukuk önünde hesap verene kadar bu katil sürüsünün peni brakmayacaz diyen Erdoann konumasnn satr balar öyle: Gençler u an karmda iradesine, geleceine, demokrasisine can pahasna sahip çkan bir Karaman görüyorum. Bu salonda genç yal demeden kalbi Filistin, Kudüs ve dava için çarpan kalabalklar görüyorum.

Buradan tekerlekli sandalyeleriyle zulme direnen Filistinli gazileri selamlyorum. Kahraman gençleri, Fevzi el Cuneydileri selamlyorum. 15 Temmuz gecesi Cumhurbakanl Külliyesi önünde ehid edilen Muhammed Yalçn evlarmz rahmetle yad ediyorum.

KATL SÜRÜSÜ...

15 Temmuz gecesi ehit edilen Muhammed Yalçn evladmz rahmetle yadediyorum. Muhammed Yalçn ehit olduunda henüz 22 yanda umutlarla dolu bir üniversite örencisiydi. Muhammed ehit olduunda telefonla babasyla görüüyordu. Muhammed de kalleçe, alçakça, tam da FETÖcü müptezellerin karakterine yarar ekilde ehit oldu. Cinayetlerin tek tek hesaplarn veriyorlar. Bu millete kurun skmann ne demek olduunu çok daha iyi anlyorlar, anlayacaklar. Acmak yok, acrsak acnacak hale geliriz. Son FETÖcü de hukuk önünde hesap verene kadar bu katil sürüsünün peini brakmayacaz. Nereye snrlarsa snsnlar nefesimizi daima enselerinde hissedecekler. Adaletin tecellisi için çalmaya devam edeceiz. Tarih, kimi 1 dolar kimi 50 bin dolar karlnda ruhunu satan soysuzlar da sayfalarna kaydediyor. Karamann bu yiit evlad daima hayr ile anlacaktr.

50 BN DOLARA SATILAN FETÖCÜ

New Yorkta tutuklu bulunan eski Halk Bankas Genel Müdür Yardmcs Hakan Atillann yargland davada tanklk yapan FETÖ mensubu firari eski Komiser Yardmcs Korkmaz, FBIn kendisine 50 bin dolar verdiini ve ABDde oturduu evin kirasn savcln ödediini söylemiti.

KILIçDAROLUNA SERT SÖZLER...

O çarya kar eer binler, on binler meydanlara yürüdüyse bunun sebebi var. Birisi de ne diyordu? Darbe olsa tanklarn önüne önce ben çkarm diyordu. O gece 23:17 stanbul Atatürk Havalimanna iniyor o birisi. Ve orada on binler var. Biz Dalamandan çarmz yaptk ve meydanlara dedik. Hakikaten benim milletin on binler, yüz binler Türkiye genelinde sokaklara döküldü. Ama o kii Atatürk Havalimanndan öyle korktu ki, adamlar hemen tanklara gittiler, sorumlularla konutular, anlatlar. Sonra da Bay Kemal tp t tanklarn arasndan otomobiline bindi ve Bakrköy Belediyesine gitti. Oradan maç seyretmeye balad. çay geldi, kahvesi geldi. Darbeyi izliyor. Otellere baktk, doluydu dedi. Bizim otel botu gelseydin.

15 DAKKA GEç KALSAYDIK...

Biz ondan 1.5 saat sonra havaalanna indik. Bize haber verseydi diyor. Adeta adrese kaytl beyefendiye haber vereceiz. Bay Kemal sen de gel. Biz milletimize çar yaptk, milletimiz oraya geldi, demek ki sen milletin olduu yerde yoksun. Kaçtn, Bakrköy Belediyesine sndn.16 saat sonra darbe halledildi. Ümit Paa ile beraber oradan Valimiz ve Enerji Bakanmz ile birlikte süreci yönettik. Bunlarn hesab tutsayd belki bu kardeiniz burada olmayacakt. 15 dakika geç kalsaydk belki o yaptklar atlar bizi vuracakt. Asl hesap yapc Allah. Allahn hesab tüm hesaplarn üzerindedir, bunu bilmiyorlard. Kyamet gününde efaat eden 3tür. Peygamberler, alimler, sonra ehitler. Peygamber olamayacanza göre 2 snf kalyor. Ya alim olacaksnz ya ehadet erbetini içenlerden olacaksnz. Ben u anda Karamandan karmda böyle bir kitle görüyorum. ehadete namzet bir kitle görüyorum karmda.

TRUMPUN YÜZÜNE SÖYLEDM DED VE O KONUMAYI AçIKLADI...

Bu millet birbirine kenetlendikçe önüne set kurabilecek tek bir güç dahi yoktur. Gençler, slam dünyasn içeriden çökertme operasyonu bir asr önce olduu gibi etnik ve mezhebi ayrlklarn körüklenmesi ile yürütülüyor. Yüzyllardr ayn ehirde, hatta ayn mahallede bar içinde yaam insanlar birbirlerine dümanlatrlmak isteniyor. DEA, PKK, PYD, YPG gibi terör örgütleri adeta palazlandrlyor. 4 bin tr akn silah Amerikadan bunlara ulatrlyor. Bunlar kendilerine söyledim, hayr diyemiyorlar. Bu kimi zaman 4 bin trlk sevkiyatlarla göstere göstere kimi zaman da güya kazaen oluyor. Her iki durumda da Suriye halkn katleden silahlarn menei hiç deimiyor.

Geçtiimiz haftalarda Rakkada sergilenen kepazelik bu ibirliinin ilk deil, son örneidir. Rakka tiyatrosu DEA ile YPGnin, bir madalyonun iki yüzü olduunu artk inkar mümkün olmayacak ekilde ortaya koymutur. Suriyede DEAa kaç, YPGye tut diyen ayn merkezdir. Suriyenin parçalanmas misyonunu yerine getiren DEAn farkl isimler altnda farkl bölgelerde devreye alnmas bizim için artc olmayacak. Terör çkar hesaplarnn vasat durumundadr. Ben Trumpa söyledim. Karada her türlü destei veririz. Siz de havadan destek verin. imdi yeni bir durum ortaya çkt. Kudüs. Kudüste evangelist bir anlay, siyonist anlay ben yaptm oldu, mant ile srailin bakenti ilan ediyor. Büyükelçiliklerini de oraya alyorlar. BM kararna ramen bu adm atanlar biz sizi tanmyoruz mantdr. Biz de sizi tanmyoruz. çaramba günü slam birlii Tekilatnn olaanüstü toplantya çardm. Bir hafta içinde hepsi geldiler. Papa hazretlerini de aradm. Onun da ayn düüncede olduunu gördüm. Bir taraftan da balantszlar lideri Venezuela Devlet Bakann davet ettim, o da toplantmza katld. O da yetmez, Arap Liginin dönem bakan Ürdün Kral 2. Abdullah da davet ettim, o da geldi. Bu mesajla, oy birlii ile dünyaya u duyuruldu. Buray kesinlike Müslümanlarn bakenti olan Kudüsü siz Musevilere ya da Yahudilere maledemezsiniz. Burada Müslüman ve Hristiyanlarn bir kadim tarihi vardr ama dierlerinin yoktur. Siz de lütfen yerinizde durun ve siyonist bir operasyon yapmaya kalkmayn. Kalkarsanz bunun da bedeli ar olur.

BÜYÜKELçLMZ ORADA AçACAIZ

Türkiye bölgede att admlarla bu kirli hesaplara çomak sokmutur. Terör devletinin kurulmasna engel olmutur. Oras diyor, Filistinin bakenti olarak ilan edilmeli diyor. Biz çoktan ilan ettik. gal altnda olduu için oraya gidip büyükelçiliimizi açamyoruz. Bizim bakonsolosluumuz bile büyükelçi ile temsil ediliyor. Fiili olarak biz bu ii yapmz. Bizim resmi olarak da o günler yakn ve büyükelçiliimiz ayrca orada açacaz.Batl kurum ve kurulularn teröristlere verdii destek medya boyutu ile kalmyor.

BZ MÜCADELEY SEçTK...

Terörün bu kadar merulatrld, alenen desteklendii bir baka dönem yoktur. unu unutmayn, yalann en güçlü panzehiri hakikatlerdir. Ülkemizin önünde iki yol var, ya boyun eeceiz ya mücadele edeceiz. Türkiye, ya paryala rza gösterecek ya da bamszlna sk skya sarlacaktr. Biz, 40 yllk siyasi hayatmzn her döneminde olduu gibi bugün de mücadeleyi seçtik

Ana Sayfaya Git