Kumpas mağduru hâkimler sivil yargıya

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesi, önceki gün yayınladığı üç ayrı kararnameyle, kapatılan askeri mahkemelerde görev yapan 65 hâkim ve savcıyı sivil yargıya atarken, ihtiyaç nedeniyle adli yargıda 40, idari yargıda 5 hâkim ve savcının da görev yerini değiştirdi.

Haberler 31.07.2017 - 08:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kararnamede, FETÖ/PDYnin Askeri Yarg ddianamesinde kumpas maduru olarak ad geçen zmir Askeri Casusluk Davasnda beraat eden hkim Yarbay smail Volkan ahin Ankara Hkimliine, askeri hkim Özcan Celep de Hatay Hkimliine atand. 40 kiilik Adli yarg kararnamesinde ise Bakrköy Hkimliine atanan Recep Uyank dikkat çekti. 2014te stanbul 4. Sulh Ceza Hkimi olan Uyank, 17 Aralk soruturmas srasnda eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslann malvarl üzerindeki tedbiri kaldrmt.

CHP LDER KILIçDAROLUNA BERAAT STEYEN SAVCI

Ankara Cumhuriyet Savcs smail Yalçn ise Ankara Bat (Sincan) Cumhuriyet savclna atand. Yalçn geçen yl dokunulmazlklarn kaldrlmasna ilikin yasann yürürlüe girmesiyle CHP Lideri Kemal Klçdarolu hakkndaki SSK Genel Müdürüyken görevi kötüye kullanma iddiasyla açlan davada beraat istemiti. Klçdarolu hakknda 2000de açlan dava, 2002de milletvekili seçilmesinin ardndan 2003te durdurulmutu.

HSK Genel Kurulunun dünkü Resmi Gazetede yaymlanan kararyla da aralarnda 15 Temmuz darbe giriiminde FETÖnün Hava Kuvvetleri mam firari Adil Öksüzü serbest brakan hkim çetin Sönmezin de bulunduu 67 hkim savcnn ihraçlarna yeniden inceleme talepleri kesin olarak reddedildi. HSK hkim ve savclarn Nisan 2017 terfi sonuçlarn da açklad ve 2 bin 467 hkim ve savcnn dereceleri yükseldi.

Ana Sayfaya Git