Kumpası yapan kim biliyorlar?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısının ardından açıklama yapıyor. Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Haberler 20.04.2021 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütüne kar Diyarbakrda balayan vicdan nöbeti, rnak, Van, Hakkari, Muta katlmlar devam ediyor. Annelerin evlatlarna bir an evvel kavumasn ümit ediyor, bize gönderdikleri bütün selam ve mesajlar alyoruz. Yaknen takip ediyoruz. Her türlü bize illettikleri mesaj hassasiyetle deerlendirdiimize kukular olmasn.

KILIçDAROLUNA DARBE BLDRS AçIKLAMASI

Emekli amiraller tarafndan yaynlanan ve siyasette kötü giriimleri hatrlatan kanaatlerimizi sizinle paylamtk. Yarg faaliyetini sürdürüyor, o konuya girecek deiliz. Bu süreç içerisinde AK Partiyi, ima eden sayn Klçdarolu ve baz CHPlilerden gelen asla kabul edemeyeceimiz iddialar oldu. Bu metnin gece yars yaynlanmasnda, deitirilmesinde iktidarn sorumlu olduu eklinde açklamalar yaynland.

Sanki bu iin içinde baz arkadalarmz varm da, kumpas kuruluyor gibi batan aa yanl açklamalar oldu. Bu bildirinin gece yars yaynlanmas konusunda d müdahale sözkonusu olmusa, o zaman niçin bu bildiriye imza atan baz emekli amiraller bunun fikir hürriyetine girdiini açklama gayretine girdiler. Bir tanesi de saygszca bizi kast ederek, gece yars bildiriyi uykulu bir ekilde okumular, sabah okuyunca göreceklerdir demitir.

Hemen bildiri yaynlanr yaynlanmaz, birtakm emekli generaller amirallerin bu bildirisine destek verdiklerini açkladlar. çerikte bir yanl varsa u anda yaynlananlar benim imzaladm bildiride yoktu demedi. Dolaysyla bir bilgi varsa sayn Klçdarolunda, bunun içeriine kim müdahale etmi, yaynlanma zamanlamasn kim deitirmi, bu sorulmas gereken sorudur.

Eer bildiri deitiyse yaymlayanlara soracaklardr. ktidarn bizim partimizin bu ekilde suçlanmas, bu eylemdeki gayrimeruluu örtmek için maalesef vesayetçi zihniyetin yeni bir ürünü olarak bu ekilde suçlamalara giriilmektedir. Deitirildikten sonra dier amiraller, ben bunun arkasndaym diye tweeti niye atmtr, sayn Klçdarolunun yapaca izahdr.

DENDASIN TEPK çEKEN AçIKLAMALARI

Yunanistan Dileri Bakannn ülkemize ziyareti oldu. Tabii ki ülkemize ziyaretlerinden memnuniyet duyarz. Geleneksel misafirperverliimiz ve diplomatik deneyiyimiz çerçevesinde arlamaktan büyük memnuniyet duyarz. Burada gördük ki Yunanistan Dileri Bakan Türkiyeye Ankaraya konumak için gelmemi, Atinaya konumak için gelmi. Son derece banaz bir ekilde diplomasi tarihine bir yakkszlk örnei olarak girecektir. Sayn Dileri Bakanmz gereken cevab verdikten sonra son sözü yine Yunan Bakana geldi fakat yine ayn ekilde devam etti. Müzakereleri sabote etmek için konumu olmakla kaytlara geçmi oldu. Bu nezaket ve diplomasi d tavr bütün dünya görmü oldu.

Beni en çok artan ey u oldu; Yunan Dileri Bakannn sözlerinde ister küçük, ister büyük devlet olsun, kendi egemenliklerini korumaya muktedir olduunu söylerler. ster küçük ada devleti, ister süper güç olsun. Bunun dndaki ifade devlet olma kabiliyet ve kapasitesinden geriye gitmek anlamna gelir. Yunan Dileri Bakannn kendi ülkesinin egemenliinden bahsederken ABden bahsettiini gördük. AByi kalkan yapan açklamay ilk defa bir Dileri Bakanndan görmü oldum. Netice olarak bu sorunlarn neden çözülmedii anlald.

Kar karya kaldmz banazlk ve saygszla ramen müzakere sürecini akll bir dil ve devlet anlayyla, karlkl saygya uygun ekilde sürdürmeye hazr olduumuzu söylüyoruz. Bir Dileri Bakan buraya gelecek kendi ülkesinin iç siyasetindeki siyasi kariyerine Ege ve Dou Akdenizdeki meseleleri istismar konusu haline getirecek. Buradan bir ey çkmaz.

YUNANSTANI GÖçMENLER KATLETMES

Cumhurbakanmz sk sk yabanc devlet bakanlarna, Avrupal liderlere, komisyon bakanlarna, konsey bakanlarna Yunanistann mülteciler konusundaki insanlk d tutumu tekrar tekrar hatrlatyor. Her seferinde Sayn Erdoan Yunan taraf bize baka bilgi veriyor deniliyor. Bütün dünya televizyonlarnn naklen verdii, BMnin rapor üzerine rapor yaynlad halde. Sayn Cumhurbakan derhal talimat vererek belgeleri gönderiyor. çileri Bakanmz twitter hesabndan görüntü yaynlad. Yunanistan sahil güvenlik unsuru 41 kiinin olduu mülteci botuna yaklayor. AB üyesi bir devletin unsuru mültecilerin üzerine benzin döküyor. Bunun videosunu çileri Bakanmz yaynlad. Bu zalimane davrann durduran kim? Milletimizin asil evlatlar, sahil güvenlik güçlerimiz. 3 ylda 80 binden fazla mülteciyi botlarn ileyerek, sivil elbise giyip öldürmeye kalkarak, üzerlerindeki eyalarn alarak, çplak ekilde kara sularmza ittiler.

Yunanistan sahil güvenlik unsurlar resmen benzin dökerek, yakmaya çalarak bir katliama imza atmaya çalmlardr. Srp kasaplarnn yapt gibi, Ruandada olduu gibi. Kahramanlarmz orada olmasa bu insanlarn hepsine Akdenizi mezar yapacaklar. Defalarca söyledim, siz demokrasinizi önce Akdenizin sularndan kurtarn, o deerleri Akdenizin sularna gömdünüz siz. Önce onu kurtarn ondan sonra konuun.

Peki benzin döküp yakmaya çalan katile acil tepki ve cevap bekliyoruz. Sürekli olarak bizde böyle bilgi yok diyorsunuz. Bu 41 göçmen Allaha ükür Türkiyenin sahil güvenlik unsurlar tarafndan kurtarlmtr. Yunanistan kara sular ayn zamanda AB karasulardr. Bu AB karasular içinde gerçekleiyor. II. Dünya Savandan beri Avrupada görülmemi bu görüntüler. Buna ne söylüyorlar?

Türkiye bir müzakere devleti olarak dünyadaki pekçok çatmaya arabuluculuk yapt. çok önemli konferanslardan bir tanesi 24 Nisan - 4 Mays arasnda stanbulda gerçekleecek. Bu konferans Afganistanda bar süreci ile ilgili. Türkiye, Katar, BMnin e düzenleyiciliinde Afganistan ve Taliban arasnda bu görümeler gerçekleecek. Afganistanda barn tesis edilmesi bizim milli güvenliimiz açsndan da çok önemlidir. Afganistanda istikrarszlk gerek terör, gerek göç, gerek uyuturucu ticareti açsndan Türkiye için tehdit oluturmaktadr. Öteden beri diplomatik ilikilerimiz olduu karde ülkeye dönük olarak Türkiyenin ev sahiplii yapmas önemli olacaktr.

RUSYA-UKRAYNA GERLM

Sayn Cumhurbakanmzn, genel bakanmzn youn ekilde urat Ukrayna ile Rusya arasndaki ihtilaftr. Rusyann Ukraynann dousuna yapt tahkimat gerilimi iyice yükseltti. Ukraynada 20 asker hayatn kaybetti. Buradaki gerilim, ABD Karadenize sava gemisi gönderecek mi, Montröye göre bildirim yapld m?, gemiler geri çekildi vs. bu gerilim giderek yükseliyor. Bu gerilimin Rusya, Ukrayna, AGT arasnda diplomasi yoluyla çözülmesini istiyoruz.

Biz Ukraynadaki Krm bölgesinin Rusya tarafndan igalini tanmyoruz. Bununla ilgili tavrmz açkça ortaya koyuyoruz. Rusya ve Ukrayna ile önemli ilikilerimiz var. Temmuz 2020deki kapsaml atekes anlamasna dönülmesini tavsiye ediyoruz sonuç olarak. Karadenizdeki bu younluk kimsenin faydasna olmayacaktr. Biz Karadenizde hiçbir çatma istemiyoruz.

SRALN FLSTNE SALDIRISI

Her Ramazanda maalesef srail Gazzeye saldryor. Yasad yerleim birimlerini kurmaya devam ediyor. Filistindeki seçimleri engellemek için Gazzede roller oynuyor. Dou Kudüste seçimlerin engellenmesi için bir takm provokasyonlara imza atyor. Filistinli siyasetçileri tutukluyor. Maalesef dünyadan yeterince bir ses çkmyor. Knamann ötesine geçilip net bir ekilde tutum alnmas gereken bir noktadayz. Kukusuz Filistinin yanndayz.

CHPNN 23 NSAN PROVOKASYONU

CHP Sözcüsü arkadamz basn toplants yapm. 23 Nisan anarken bile maalesef yanl argümanlar kullanm. Atatürkün Meclisin yetkilerini kaldrmak istemediini ama Cumhurbakanl sisteminde Meclisin yetkilerinin kalktn iddia etmi. Dünyadaki bütün meclisler bir savan sonunda kurulmutur. Bizim meclisimiz ise kurtulu savana komuta etmitir. Dünyada böyle bir meclis yoktur. Atatürk üzerinden cümle kuran, kendilerine bu saygy bahetmeye çalan CHPli arkadamzn söyledii doru deil. Onlar meclisin her kapatld darbeye destek verdiler. Meclis iradesinin postallarla ezildii her giriime destek verdiler. Farkl bir tutum ortaya koysalard biz siyasi partiler rekabeti açsndan elverililik, elverisizlik olarak görmezdik, belki güçlü bir ekilde CHP demokrasiye güçlü bir kat sunmu olurdu u emekli amirallerin bildirisine kar çksayd.

CHPYE EMEKL AMRALLER CEVABI

Siz 60 darbesinde 70de onun ötesinde her giriime destek verdiniz. Biz de TBMMyi kurtulu savana komuta etmi, gazi olmu, 15 Temmuz gecesi bir kez daha gazi olmu yüce meclisi her zaman sayg ve titizlikle koruyacamz bir kez daha belirtmek isterim. imdi genel bakanlarnn ima ettii kumpas çileri Bakanmzn yaptna sözü getirmi. Aynen iade ediyoruz. Bizim tarihimizde kumpas yok. Diyorlar ki, bu bildirinin gece yars yaynlanmasnn arkasnda iktidar var ya da bildirinin içerii deitirmi bunun arkasnda iktidar var...

Eer siz bu ifadeler deitirildi diyorsanz CHPliler olarak, bunu imzalayan emekli amiraller bu kadar güçlü ekilde sahip çkyorsa o zaman kumpas için uzaa gitmeyeceksiniz. Bunu o emekli amiral ve generallere söyleyeceksiniz. Bildiri yaynlanm, emekli amiral çkn bunun altna imza atyorum diyor. Ona kar buna kar çkanlar kumpasla suçlayacaksnz. Demokratik tutumun arkasna bakalarn suçlayan ynak yapmayacaksnz.

SARIKLI AMRAL AçIKLAMASI

Biz bunu 27 Nisan muhtra gecesinde de gördük. Tavr alan ald, ismini demokratik yere yazdrd, alamayan baka yere yazdrd. Sözcü arkadamz Milli Savunma Bakanmzn sarkl amiral meselesine olumlu baktn söylüyor. TSKda soruturma süreci devam ediyor. TSK kendi soruturmasn tamamlamasn m? O görüntüyü hiçbir ekilde kabul etmiyoruz, meru da kabul etmiyoruz arkadalar. O görüntünün yanllna vurgu yapmakla kalsalard yine yanl bir ey yapmayacaklard. Bu ikisini birbiriyle kavga ettirerek varmaya çaltnz yeri biliyoruz. Biz bu argümanlar 1960larda gördük, darbeye karyz, iktidarn da çok suçu var diyerek darbeyi merulatrmaya kalkan bir argüman.

TSKnn disiplini bizim için son derece önemlidir. Emekli amirallerin bildirisi konusundaki tavrlarn örtmek için 128 milyar öne çkaryorlar. Kendi partilerin milletvekili onlara en güzel cevab verdi.

Ana Sayfaya Git