Kurban fiyatları geçen seneyi geçmeyecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, gerekli çalışmaları yaptıklarını, üreticinin, esnafın, tüketicinin Kurban Bayramı'nı rahat geçireceğine inandıklarını belirterek, kurbanlık fiyatlarının geçen yılın üzerinde olmayacağını düşündüğünü söyledi.

Haberler 03.08.2017 - 08:34 Son Güncelleme : 03.08.2017 - 08:37

Fakbaba, Tekirda Valilii ziyaretinde yapt açklamada, yllardan sonra ilk defa Trakyaya geldiini kaydederek, memur olarak ilk görev yerinin Edirne-Enez olduunu, 1977de salk ocana tayin edildiini aktard.

Trakyay çok sevdiini, burann insann çok beendiini dile getiren Fakbaba, bakan olarak ilk gezisini buraya yapmaktan büyük gurur duyduunu anlat.Fakbaba, Trakya, insanyla, toprayla, scaklyla mükemmel bir yer. Dünyann en önemli tüketici merkezlerinden olan stanbula çok yakn. Trakyann toprann, çiftçisinin, üreticisinin ne kadar önemli olduunu biliyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. diye konutu.

Kurbanlk ithalat ve et fiyatlarna ilikin bir soru üzerine Fakbaba, u ifadeleri kulland: Arkadalarmzla birlikte yaklak 11-12 gün oldu emin olun sabah-akam demeden gece-gündüz çalyoruz. Buradaki amacm hem üreticimizi hem esnafmz hem tüketicimizi korumaktr. Onlar en iyi ekilde, elimizden geldiince mutlu etmek çabas içerisindeyiz. Amacmz budur. çalmalarmz yaptk, bayram rahat geçireceimize inanyoruz. Bayram sonras için çalmalarmz var.

HERKES RAHAT OLSUN

Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Fakbaba, günlük olaylarla deil de gelecee yönelik çaltklarn, hayvan ithalatnn, sebze ve meyve ithalatnn ne zaman bitecei gibi sorunlarn daha önemli olduunu vurgulad.

Günlük sorunlara çaltklar kadar gelecee yönelik de çalmalar yaptklarn vurgulayan Fakbaba, Üreticimiz de esnafmz da hayvan yetitiricimiz de ithalat yapan arkadalar da rahat olsunlar. Amacmz sadece Allah rzas için halkmz mutlu etmektir. dedi. Fakbaba, kurbanlk fiyatlarna ilikin bir soru üzerine, geçen sene kurban fiyatlarnn ne kadar olduunu sordu. çevredekilerin, Küçükbalar 900 TL ile bin 200 TL aras demesi üzerine Fakbaba, Bu sene onun üzerinde olacan düünmüyorum. diye konutu.

SRAFI MUTLAKA ÖNLEMELYZ

Fakbaba, yemeklerdeki porsiyonlarn küçültülmesi ve kalan gdalarn datlmasna ilikin bir söylemi olduunun hatrlatlmas üzerine, israfa kar olduunu, israf edenin iflas edeceini bildirdi. Mutlaka ve mutlaka ülke olarak israfn karsnda olmalyz diyen Fakbaba, kiilerin yemek yerken 1,5 porsiyon da yiyebileceini, buna karmadn kaydederek, ancak özellikle restoranlarda porsiyonlarn çok büyük olduunu, buralarda yarm porsiyonlarla balanabileceini anlatt.

Ana Sayfaya Git