‘Kürdistan lafından ben de rahatsız oluyorum’

Kılıçdaroğlu: HDP ile de görüşüyoruz. 6.5 milyon oy almış bir parti. Meclis’te başkanvekili var, milletvekilleri var, HDP’li Meclis Başkanvekili’nden söz istiyoruz, AK Parti de istiyor.

Haberler 24.12.2021 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Ankara Elmadada katld muhtarlar, sivil toplum kuruluu temsilcileri ve kanaat önderleri bulumasnda soru yamuruna tutuldu. HDP ile ittifak konusuna ilikin sorulara yant veren CHP lideri, Kürdistana ilikin bir soru üzerine Ben de rahatsz oluyorum ifadelerini kulland.

Katlmclara Bana aklnza gelen her soruyu rahatlkla sorabilirsiniz diyen Klçdarolu, yöneltilen her soruyu tek tek yantlad. Hangi dine inanyorsunuz? sorusunu Elhamdülillah Müslümanz diye cevaplayan Klçdarolu, HDPye ne diyorsunuz? ttifakta m? sorularna yant verdi.

HDPL MECLS BAKANVEKLNDEN SÖZ STYORUZ, AKP DE STYOR

HDP ile görütüklerini kaydeden CHP lideri, HDP ittifakta deil, bir i birlii içinde de deiliz. Ama biz herkesle olduu gibi HDP ile de görüüyoruz. 6.5 milyon oy alm bir parti. Mecliste bakanvekili var, milletvekilleri var, HDPli Meclis Bakanvekilinden söz istiyoruz, AK Parti de istiyor eklinde konutu.

PKK LE HDPY AYIRMAK LAZIM

PKK ile HDPyi ayrmak lazm. Biz terörün karsndayz. Biz, Gelecek Partisi ve DEVA Partisiyle birlikte alt parti güçlendirilmi parlamenter sistemi konuuyoruz. Onlar da ittifakta yok. Ama alt parti konuuyoruz anayasay.

KÜRDSTAN LAFINDAN BEN DE RAHATSIZ OLUYORUM

Klçdarolu, PKKya destek oluyor musunuz? sorusuna da Ne zaman, nerede, nasl olmuum, buna nasl inanyorsunuz? Terör örgütünün saldrd adam benim. Nasl inanyorsunuz buna, bunu da anlamyorum karln verdi.

Kimileri Kürdistan diyor, rahatsz oluyor musunuz? sorusunu da Klçdarolu, Kürdistan lafndan ben de rahatsz oluyorum. Benim azmdan hiç bugüne kadar böyle bir ey duydunuz mu? diyerek yantlad.

SZ BAKA ÜLKELERN ASKERLERNN BU ÜLKEDE OLMASINI STER MSNZ?

Klçdarolu, tezkereye neden hayr oyu verdiklerine ilikin soru üzerine, Siz baka ülkelerin askerlerinin bu ülkede olmasn ister misiniz? Amerikallar m gelsin, bunu mu istiyoruz? Eer bunu doru buluyorsanz yanl yaptm. Ama doru bulmuyorsanz doru yaptm yantn verdi.

TÜRBAN KONUSUNDA KARNEY DÜZELTTK

CHP lideri Klçdarolu, türban ile ilgili sorulara karlk da, Bizim böyle bir meselemiz yok. Bu konuda karnemiz krkt. Ama biz bu karneyi düzelttik. Baörtüsü meselesini ben çözdüm eklinde cevap verdi.

Ana Sayfaya Git