Kürşat'a soru önergesi!

HDP'li Paylan, Kürşat Ayvatoğlu hakkında Meclis araştırma önergesi vereceklerini söyledi

Haberler 30.03.2021 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr Milletvekili Garo Paylan, partisinin, uyuturucu madde kullanrken çekilen görüntüleri sosyal medyada yaymlanan Hamza Kürat Ayvatolu hakknda Meclis aratrmas açlmasna ilikin önergeyi TBMM Bakanlna sunacaklarn belirtti.

Paylan, HDP Batman Milletvekili Necdet pekyüz ile Mecliste düzenledii basn toplantsnda, AK Partinin yolsuzluk çarknn, büro çalan Kürat Ayvatolu üzerinden ifa olduunu iddia etti.

Hiçbir gencin kötü alkanlk edinmesini istemediklerini vurgulayan Paylan, iktidarn bu olaya yönelik tavrn Ne zkkmlandyla ilgilendiler. sözleriyle eletirdi.

Be yl önce hurda araba bile alamayan büro çalan bir gencin, ksa sürede nasl böyle bir servet edindiinin ortaya çkarlmas gerektiini savunan Paylan, Ayvatolunun, AK Partideki yolsuzluk buzdann görünen ksm olduunu öne sürdü.

MECLS ARATIRMASI

çileri Bakan Süleyman Soylunun, bu konudaki açklamalarn hatrlatan Paylan, öyle devam etti:

Sayn Soylu, uyuturucuyla ilgileniyorsun da uyuturucunun, o ciplerin hangi parayla alndyla niye ilgilenmiyorsun? çileri Bakan, yolsuzluk, arszlk, haksz kazanç varsa onun üzerine gitmek ve delillerini yargya sunmakla sorumlu deil mi? Meclisi göreve davet ediyoruz. HDP olarak TBMM Bakanlna aratrma önergemizi sunacaz ve yarn gündeme getireceiz. Bütün siyasi partiler, yolsuzluk buzdann görünmez ksmn ortaya çkarmak için Meclisin harekete geçmesini salamal, önergemize destek vermeli. AKPnin bir büro eleman böyle bir servete kavumusa, geri kalann siz düünün.

HDPli Paylan, 31 Martta sona erecek ksa çalma ödeneinin süresinin uzatlmasn ve vaka saylarnn artt bu dönemde, esnafa, içiye ve çiftçiye destek salanarak güvenceli kapanmaya gidilmesini istedi.

Ana Sayfaya Git