Kürt Dil Platformu konferans düzenleyecek

Kürt Dil Platformu, 21 Şubat Dünya Anadil Günü kapsamında “Dilimiz kimliğimizdir, dilimiz varlığımızdır” konferansı düzenleyecek.

Haberler 21.02.2020 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kürt Dil Platformu, 21 ubat Dünya Anadil Günü kapsamnda Dilimiz kimliimizdir, dilimiz varlmzdr konferans düzenleyecek.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halklarn Demokratik Partisi (HDP), nsan ve Özgürlük Partisi (PA), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Platforma Demokrata Kurdistan (PDK), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK), Kürdistan Demokrat Partisi -Türkiye (PDK-T), Kürt Demokratlar Platformu (PDK-Bakur) ve Azadi Partisinin içinde yer ald Kürt Dil Platformu, 22 ubatta Dilimiz kimliimizdir, dilimiz varlmzdr konferans düzenleyecek. Birlemi Milletler Eitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) 2000 ylnda ilan ettii 21 ubat Dünya Anadil Günü program kapsamnda düzenlenecek konferans Diyarbakrdaki Demir Otelde saat 09.30da balayacak ve akam saat 18.00a kadar devam edecek.

BUGÜN AçIKLAMA YAPACAK

Konferansta, DBP l yöneticisi Hayrettin Altun Dil ve Eitim, KKP Genel Bakan Sinan çiftyürek Dil ve Halk, Platform sözcüsü erefxan Cizr Dil ve Aydnlk, PSKden Hasan Datekin ise Dil ve Resmiyet konularnda sunumlar gerçekletirecek.

Kürt Dil Platformu, ayrca yarn saat 11.00da da Demir Otelde Kürt dili üzerindeki basklara ilikin basn açklamas yapacak.

ÖNEML KARARLAR ALACAIZ

Konferansa ilikin konuan platform yöneticilerinden rfan Soner, konferansta Kürtçe önündeki engelleri ve buna kar ne yaplacana dair tartmalar yürüteceklerini belirtti. Tartmalarn sonucunda kimi kararlar alacaklarn kaydeden Soner, Kürtçenin geliimi için uluslararas alanda çalma yürüteceklerini ifade etti. Soner, konferansn amaçlarndan birinin de uluslararas alandaki çalmann önünü açma olduuna iaret ederek, konferansa katlm çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git