Kürt gençlerden Zeytin Dalı Harekatı'na destek bildirisi

"Devletimiz ve ordumuz, dün Cerablus ve Azez'de nasıl ki terör örgütlerini bölgeden temizleyip, bölge insanına huzurlu bir yaşam alanı oluşturduysa aynı şekilde Afrin ve diğer bölgeler için de aynı sonucu gerçekleştirecektir"

Haberler 03.02.2018 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

nternet sitesi üzerinden Edi Bese-Artk Yeter sloganyla balattklar imza kampanyasyla seslerini duyuran Kürt kökenli gençler, Afrindeki Zeytin Dal Harekatna destek bildirisi yaymlad.

Edi Bese Hareketi ile Kürt kökenli gençlerin sesini duyuran Emrah nanç, milli birlik ve bütünlüü tehdit eden bölücü terör örgütünün en büyük madurunun Kürt gençleri olduunu söyledi.

Zulme sessiz kalmak, zalimin yannda yer almaktr. iar ile terör örgütü ve eylemlerine kar tepkilerinin yüz binlerce Kürt ve Türk gencinin desteiyle devam ettiini belirten nanç, Türkiyenin kardelii ve birliini hedef alan eylemlere kar daha önce de çeitli bildiriler yaymladklarn anlatt.

Zeytin Dal Harekatna ilikin destek bildirilerini www.edibese.org adl internet sitesinde yaymlayp paylama açtklarn dile getiren nanç, Elimizdeki kalem, yüreimizdeki iman, dilimizdeki söylem, gönlümüzdeki vatan ve bayrak ak ile korkmadan, usanmadan her daim hak ve doru bildiklerimizi haykrmaya, sorunlarn çözümü yolunda herkesin yanln söylemeye devam edeceiz. eklinde konutu.

- Terörün boyun edirdiklerinden olmadk

Kürt gençleri adna Edi Bese Hareketince hazrlanan bildiride u ifadelere yer verildi:

Her ne kadar snrlarmz dnda olduu dile getirilirse de gönlümüzün kysnda kardeliimiz, akrabalmz ve kader birliimizin, yüzyllardr kopmayan ilikilerimizin olduu Kuzey Suriyenin asli unsurlar olan asl ve asil halklarn huzurlu ve mutlu günlerine tekrar kavumalarn salamak için balatlan ve Afrinde gerçekletirilen operasyonlarn, Diyarbakrda, Mardinde, rnakta devletimiz tarafndan hain terör örgütlerine kar verilen mücadeleden fark yoktur.

Operasyonlarn asl amacnn Suriye ve bölgede barn tesis edilmesi, bölge halknn yaam hakknn güvenceye alnmas ve yerlerini, yurtlarn terk etmi milyonlarca Suriyelinin tekrar evlerine dönüp bar içinde yaamalarn salamak olduu vurgulanan bildiride, unlar kaydedildi:

Devletimiz ve ordumuz, dün Cerablus ve Azezde nasl ki terör örgütlerini bölgeden temizleyip, bölge insanna huzurlu bir yaam alan oluturduysa ayn ekilde Afrin ve dier bölgeler için de ayn sonucu gerçekletirecektir. Suriye, Irak, Arakan, Dou Türkistan, Filistin ve Afrika bata olmak üzere tüm slam corafyasnn ve ümmetin umudu olup, duasn alan Türkiyemiz, Londradan, Washingtondan, Telavivden ve Brükselden medet uman aciz ve zalim terör örgütlerine ve de içimizdeki destekçilerine kar galip gelecektir.

Bir elin parmaklar gibi farkl olsak da teröre, zulme ve emperyalizme kar kenetlenip bir yumruk olabildik ve terörün boyun edirdiklerinden olmadk, olmayacaz. Terörün ve teröristin insanla kar iledii her suçta, millet olarak karsnda durmaya devam edeceiz.

- Huzurumuzu hedef alacak oyunlara gelmeyin

Kürt kökenli gençler, bildiride PKK tarafndan meslektalar katledildiinde ya da salk memurlar ve ambulanslar teröristlerce saldrya uradnda bile terör örgütünü knayamayan, Hipokrat yeminindeki, insan hayatna mutlak surette sayg akdi sadece teröristler köeye sknca akllarna gelen ve kendilerini aydn ve sanatç diye tanmlayanlar da asla unutmayacaklarn bildirdi.

Afrinde balatlan operasyonlarn sivil halka ve bölgedeki Kürt nüfusuna yönelik olmadna iaret edilen bildiride, Özellikle sosyal medya üzerinden bu harekat, Kürt halkna yönelik bir operasyonmu gibi göstermek için yalan, yanl ve alçakça alg operasyonlar yaplmaktadr. Kürt kardelerimiz bu alg operasyonlarna aldanmamal ve birliimizi, dirliimizi, huzurumuzu hedef alacak oyunlara gelmemelidir. ifadeleri kullanld.

Bildiride u deerlendirmelerde bulunuldu:

Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann ve topyekun devletimizin kararll ve inanc ile balatlan Zeytin Dal operasyonunun, Suriyeye ve bölgemize bar ve huzur getireceine tüm kalbimizle inanyoruz. unu çok iyi biliyoruz ki 2. Abdülhamidde denenen ve maalesef muktedir olunan ihmal, izmihlal, gaflet ve ihanetin tekrar için Sayn Cumhurbakanmza ve devletimize saldrmaktadrlar. Herkes bilsin ki milletimiz ve devletimiz, bu menhus suikasti bir daha yaamayacak kadar uurlu ve dirayetlidir.

Bu duygu ve düüncelerle, anl Türk ordusunun k artlarna ramen özveriyle yürüttüü Zeytin Dal Harekatnn bölgede kalc bar ve huzur ortamnn salanmas ile sonuçlanmasn, vatanmzn kymetli evlatlar askerlerimizin burunlar dahi kanamadan vatanmza dönmelerini ve ailelerine kavumalarn tüm kalbimizle umut etmekteyiz.

Zeytin Dal Harekatnda u ana kadarki süreçte ehit olan askerlerimize ve masum sivillere rahmet ve acl aileleri ile tüm milletimize basal diliyoruz.

Ana Sayfaya Git