Kürt kardeşlerimiz "evet" diyecekler!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Eyüp Belediyesi ve AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından Eyüp Kültür Merkezinde düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Genç STK Toplantısı"nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile önceki gün katıldığı Diyarbakır programına ilişkin izlenimlerini paylaştı.

Haberler 03.04.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakra daha önce çok gittiini ancak bu gidilerinde kenti çok daha baka gördüklerini dile getiren Kurtulmu, havaalanndan meydana kadar vatandalarn Türk bayraklaryla kendilerini sevgi ve saygyla karladn anlatt.

Terör örgütünün sözde liderlerinin, 23 Marttan itibaren dile getirdii, Eer bu referandumda evet çkarsa bu PKKnn sonu olur. Dolaysyla Kürtler üzerine bask kurun ve halkn hayr demesini salayn. sözlerini aktaran Kurtulmu, Gördük ki Diyarbakr halk, örgütün bu sözünü hiç kale almyor, tam tersine Kürt kardelerimiz Dou ve Güneydou Anadoluda yüksek oranda evet oyu vererek Türkiyede anayasa deiikliinin gerçeklemesini salayacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

BÖLGEDEN EVET YÜKSELECEK

Türkiyenin uzun yllardr çok youn bir siyasi gündemi yaadn, son 150 yln her senesinde, siyaseten yeniden olularn, dönemlerin olduunu dile getiren Kurtulmu, Türkiyede ilk kez oy kullanacak gençlere de tavsiyelerde bulundu.

Kendisinin de ilk oyunu 1982 anayasasnn kabul edilip edilmemesiyle ilgili referandumda kullandn dile getiren Kurtulmu, Size ne mutlu ki, ilk sefer referandumda oy kullanacaksnz. Sizin önünüze gelecek tercih ise bambaka bir tercihtir. Siz eski Türkiyeyi tarihte brakacak, yeni Türkiyenin önünü açacak, Türkiyeyi prangalarndan kurtaracak olan bir sisteme evet diyerek Türkiyenin yolunu açacaksnz. Biz, Türkiyenin darbe ürünü bir anayasayla karlat referandumda ilk oyu kullanmtk, siz de darbe ürünü olan bir anayasann önemli maddelerini, sistemi ortaya koyan maddelerini kenara koyarak onlar tarihe göndererek çok önemli bir referandumda inallah rol alacaksnz. ifadelerine yer verdi.

VESAYETç VE çATIMACI

Anayasa deiikliinin Türkiyeye neler getirecei konusunda deerlendirmede bulunan Kurtulmu, 16 Nisanda Türkiyenin srtndaki yükten kurtulacan dile getirdi.

Eski sistemin temel hastalklarnn, yanllarnn bulunduunu ifade eden Kurtulmu, bu yanllarla uzun yllar yaandn, bu hastalklarla Türkiyenin hep megul olduunu ifade etti.

Numan Kurtulmu, vesayetçi ve çatmac yapnn, mevcut sistemin temel hastalklarndan ilki olduunu vurgulad.

Vesayetçi yapnn Türkiyedeki uygulamalarna dikkati çeken Kurtulmu, Siyasi hayatmz boyunca bu vesayetçi yapyla mücadele ettik. Maksat hasl oldu; vesayetçi sistem, bu milletin vekillerine cumhurbakan seçtirmeyen sistemdir. Bu vesayetçi sistemi, Allahn izniyle srtmzdan indiriyoruz ve Türkiye olarak yolumuza devam ediyoruz. Sandktan kim çkarsa o olacaktr. ifadelerini kulland.

Kurtulmu, Türkiyenin önüne, anayasa deiikliinin ardndan iki sandn geleceini bunlardan bir tanesinde milletvekillerinin, bir dierinde de ülkeyi kimin yöneteceinin belirleneceini, hükümetin ba olan cumhurbakannn seçileceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git