Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yok

BATMAN'da, AK Parti siyaset akademisi'ne katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Zeytin Dalı Harekâtı'nın Cerablus ve Afrin'deki Kürtlerin huzuru için yapıldığını belirterek, "İster sınırlarımız içerisinde, ister Cerablus'ta, ister Afrin'de olsun, bizim Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yok. Onların da huzuru için bu operasyonu yapıyoruz" dedi.

Haberler 11.03.2018 - 11:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Batman l Tekilatnn siyaset akademisinin açlna katlan TBMM Bakanvekili ve Adyaman Milletvekili Ahmet Aydn, ülke gündemine ilikin deerlendirmelerde bulundu. Batman Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen toplantda konuan Aydn, Bugün de gördük bölgeye bahar gelmi, gerçekten bahar gelmi. Her açdan bahar gelmi, bahar ile birlikte huzur gelmi, bu huzur iklimini yine sürdürecek bizleriz. Türkiye artk birileri tarafndan yönetilmedii için rahatszlar. Türkiye aslna döndü, ondan rahatszlar. Artk yüzde 40 ila 45le iktidar olunmuyor. ktidar artk yüzde 50 art 1, bu yüzde 50 art 1i vermemek için görüyorsunuz, deil mi, dünya lem nasl çalyor. Niye bu kadar hedefe koymular Recep Tayyip Erdoan? Niye AK Parti bu kadar hedefte? Niye Türkiyeyi hedefe koymular? çünkü ar kovanna artk çomak sokuyoruz. çünkü artk yardm alan, dilenen bir ülkeden, bugün dünyada en çok yardm eden ülke konumuna geldik ifadelerini kulland.

Terörle mücadeleye de deinen Aydn, Türkiyenin terör örgütleri ile terbiye edilmeye çalldn belirterek, öyle konutu:

çeriden, dardan rahat durmuyorlar. Türlü türlü oyunlar, tezghlar, alfabede artk harf kalmad. Terör örgütleriyle terbiye etmeye çalyorlar. Suriye meselesini niçin bugüne kadar bitirmediler. Hedef yine Türkiye. Suriye üzerinden Türkiyeyi vurmaya çalyorlar. Teröre karyz diyenler 11-12 bin kilometreden gelip de terör örgütüne silahlar dolusu silah tayanlar asl hedefin Türkiye olduunu belki gizliyorlar ama bizler farkndayz. Suriye ile ne alakas var. Binlerce kilometre öteden gelenlerin Türkiyeye söyleyecek hiçbir sözü olamaz. çünkü biz bölgenin huzuru ve bar için Türkiyenin selameti için bugüne kadar nasl terörle mücadele ettiysek, bundan sonra da edeceiz. ster snrlarmz içerisinde, ister Cerablusta, ister Afrinde, bizim Kürt kardelerimizle hiçbir sorunumuz yok. Onlarn da huzuru için bunlar yapyoruz. Terör örgütlerinden bizim bölgemiz çok çekmedi mi? Surda, Silopide, Cizrede ve Yüksekovada o hendekler niye kazld? Yatrm gelmesin, hizmet gelmesin, bölge gelimesin, bu bölgenin çocuklarna eitim gelmesin diye urayorlar. Bugünde gördük. Bölgeye bahar gelmi, gerçekten bahar gelmi, her açdan bahar gelmi, bahar ile birlikte huzur gelmi, bu huzur iklimini yine sürdürecek bizleriz.

Gazeteciler Ahmet k ile Murat Sabuncunun tahliye kararn da deerlendiren Aydn, Evet, Türkiye bir hukuk devletidir. Her eyden önce kuvvetler ayrlndan bahsediyoruz. Yasama, yürütme, yarg. Yarg kendi içinde iini yapyor. Yarg bamszdr ve yargnn verdii kararlardr. Dolaysyla yargnn kararna hepimiz bir ekilde sayg duymas gerekiyor. Dolaysyla bu karara çok fazla katlan, katlmayan olabilir ama netice itibaryla hukuk devletinde mahkemelerin bamszl söz konusudur. Bu arada yargnn verdii karara da herkesin sayg duymas gerekiyor. imdi nasl tahliye bir yarg kararysa, tutukluk haline devam etmek de yarg karardr. Dolaysyla karar lehimize çkt, farkl eletirirsiniz, aleyhinize çkt, farkl eletirirsiniz; bunu doru bulmuyorum. Bu karara katlp katlmamak da herkes serbest ama mahkemenin her açdan verecei karar herkesi balyor. Herkesin sayg duymas gereken bir karardr. Yani tahliyeye yönelik karara nasl sayg duyuluyorsa, tutuklunun devamna yönelik kararlara da yine mahkemenin kendi içinde bamszl gerei vermi olduu kararlardr. Anayasann ilgili yasas açktr, yargya kimse talimat veremez ve hiçbir merci de yarg kararlarn uygulamaktan men edilemez. Dolaysyla sayg duyulacak bir karardr. Mahkemenin karardr. Kendi bamszl içerisinde verdii bir karardr. Her iki karar da mahkemeyi balar, taraflar balar diye konutu.

Ana Sayfaya Git