Kürt oylarını iyi okuyorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, halk oylaması sonuçlarına ilişkin, "Şimdi ben Güneydoğu'ya, Doğu'ya baktım. Gece hep onları inceledim. Devran değişti. Şimdi istikamet üzere bir gidiş var. Daha iyi olacak, buna inanıyorum. Fakat Kasım 2019'u unutmayın.

Haberler 18.04.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, dün yaplan halk oylamasnda resmi olmayan sonuçlara göre sandktan evet çkmasnn ardndan Ankaraya geliinde Esenboa Havalimannda vatandalar tarafndan karland. Cumhurbakanl otobüsünden vatandalara hitap eden Erdoan, 16 Nisan halk oylamas zaferinin tüm millet için mübarek olmasn diledi.

stedik, Rabbimiz lütfetti ve dün akam itibariyle mutluyduk, bugün mutluyuz inallah bundan sonraki süreçte çok daha gayretli, çok daha hzl olarak 2019 Kasmna yürüyeceiz. diyen Erdoan, yaplacak çok i olduunu belirtti.

Yedi düvele kar verilen bir mücadele olduuna dikkati çeken Erdoan, öyle devam etti:

Batda haçl zihniyeti bize saldrd, içeride uaklar saldrd fakat ylmadk usanmadk milletçe dimdik durduk. çünkü biz sadece Mevlamzn huzurunda, rükuda ve secdede eilir, baka hiçbir yerde asla. Önümüzde atacamz çok çok önemli admlar var. Bu bir ülkenin maddi noktadaki altyap, üstyap yatrmlarna yönelik bir de insanmza yönelik. nsanmza yönelik yatrmlarda özellikle eitim ile ahlak ve maneviyat iin ban çekiyor. Biz hep söyledik ya, bir olacaz, iri olacaz, diri olacaz, beraber olacaz, karde olacaz, hep birlikte Türkiye olacaz. Rabiamz unutmayacaz.

Erdoan, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet için evet dediklerini, milletin de üphe duymad içine evet dediini ifade etti.

Alandakilere, Türkü, Kürtü, Laz, çerkezi, Gürcüsü, Abhas, Bonak, Roman, Alevisi, Sünnisi hep beraber, biz yaradlan yaradandan ötürü sevmedik mi? diye soran Erdoan, unlar kaydetti:

Yaradlan yaradandan ötürü sevdiimize göre baz yerlerdeki ayrlk niye? imdi ben Güneydouya, Douya baktm. Gece hep onlar inceledim. Devran deiti. imdi istikamet üzere bir gidi var. Daha iyi olacak, buna inanyorum. Fakat Kasm 2019u unutmayn. Dün akam bir iaret fiei atld, Mart 2019a ve Kasm 2019a. Zaferler bizi sarho etmeyecek. Ama biz biliyoruz ki zafer antlarn ancak ehitler diker. te Ankaral ne yapt Külliyede, Kahramankazanda kendini ortaya koydu. Bizim aslanlarmz, yiitlerimiz özel harekatta ne yazk ki 56 ehit verdik. çubukta ayn eyler oldu. Türkiye genelinde 2 bin 193 gazimiz var.

Cumhurbakan Erdoan, Cumhurbakanl Külliyesinde vatandalarla bir araya geleceklerini belirterek, konumasn ksa tuttu. Cumhurbakan Erdoana, konumas srasnda ei Emine Erdoanda elik etti.

Alandakilerin dam isteriz sloganlar üzerine Erdoan, Bunu hep meydanlarda söyledim. Parlamentoya inallah gelecek, parlamentodan geçmesi halinde de ben bunu onaylarm. çünkü bizim ehitlerimizin katillerini affetme yetkimiz yok. karln verdi.

Ana Sayfaya Git