Kürt sorunu çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun siyasi olduğunu belirtti ve "adam öldürmekle bir sorun çözülmez" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı hakkında yaptığı skandal açıklamaları henüz unutulmamışken yeni açıklaması da tepki çekti.

Haberler 11.04.2016 - 05:45 Son Güncelleme : 11.04.2016 - 05:45

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adapazarında Birlik ve Dayanışma toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kılıçdaroğlu Kürt meselesini nasıl çözeceksiniz? yönündeki soruya cevap veren Kılıçdaroğlu ilginç açıklamalarda bulundu:

SAMİMİ OLARAK MASAYA OTURMAK GEREK

Türkiyenin 35 yıldır çözülemeyen sorunu. 4 siyasi partinin lideriyle samimi olarak masaya oturmak gerek. Bunu sağlamak için TBMM Başkanına mektup verdim. Bu konuda genel başkanların görüşünü alalım dedim. Meclis başkanı Peki dedi. Ama siyasi parti liderlerini davet etmedi. Yukarıdan izin alamadığı için.

ADAM ÖLDÜRMEKLE BİR SORUN çÖZÜLMEZ

Gazi mecliste bu sorunu çözmek için daha aktif rol üstlenmek zorundadır. Adam öldürmekle bir sorun çözülmez. Siyasi sorundur, siyasetle çözülmesi gerekir.

BU SORUNU CHP DIŞINDA KİMSE çÖZEMEZ

Vatandaşın desteğini almak gerek. İngiltere, İspanya nasıl çözdü?... Bu sorunu CHP dışında kimse çözemez. Bizim genlerimizde Kuvayi Milliye ruhu vardır

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır