Kürt-Türk ittifakıyla

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır'da yapacağı miting nedeniyle kente ağırlıklı olarak Kürtçe'nin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde yazılı afişleri asıldı. 'Davamız kardeşlik ile Kürt ve Türklerin ittifakıdır' Kürtçe yazılı afiş ise kentin en işlek caddelerine asıldı.

Haberler 29.10.2015 - 10:08 Son Güncelleme : 29.10.2015 - 10:08

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakırın İstasyon Meydanında bugün saat 14.00de partisinin düzenlediği mitingte halka seslenecek. Davutoğlunun gelişi öncesinde Ak Parti İl Başkanlığı tarafından kentin bir çok yerindeki billbaordlara Türkçenin yanısıra Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçeleriyle afişler asıldı. Mitingin yapılacağı İstasyon Meydanına açılan yollar ile valilik binasının etrafındaki caddelere Kürtçenin Kurmanci lehçesiyle yazılmış Davamız kardeşlik ile Kürt ve Türklerin ittifakıdır anlamına gelen Dozame; Birati u ittifaka Kurdü u Türkane yazılı afişler ağırlıklı olarak asıldı.

HDP AFİŞLERİYLE YANYANA

Sayın genel başkanımız ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Diyarbakıra geliyor. Bütün halkımız davetlidir anlamına gelen Brez serok Giştye me, Serokwezr Ahmet Davutoğlu t Amed. Hemu Geleme dawetine yazılı afişler billboardlarda HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağın Türkçe İnadına özgürlük, inadına HDP yazılı afişleriyle yanyana yerini aldı. Mitinge davet afişinde Başbakan Davutoğlunun resminin altındaki Kürtçe İlk günkü aşkla hep birlikte yazısı ise dikkat çekti. Basbakan Davutoğlu için Kürtçenin Zazaki lehçesinde hazırlanan afişlerde ise Sahabeler şehrine hoş geldiniz, Onlar konuşur Ak Parti yapar ifadeleri yer aldı.

BİRLİĞE DİKKAT çEKMEK İçİN ASTIK

Ak Parti Diyarbakır 1inci sıra Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, kentte asılan Kürtçe afişlerin bölgede yaşanan gerginliğin, ayrışmanın, çatışmanın son bulması için sarf ettikleri çabanın bir ifadesi olduğunu söyledi. Ensarioğlu, Türkiyede birliği, beraberliği ne HDP, ne CHP ve ne de MHP sağlayabilir. Birlik ve beraberliğin tek adresi, garantisi Ak Partidir. Başbakanin mitigi nedeniyle astığımız afişlerde buna dikkat çekmek istedik dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır