Kürtlere Kimse Devlet Aramasın

Erdoğan, "Kürtlere kimse devlet aramasın. Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti'dir." dedi.

Haberler 04.06.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr meydannda HDPyi ve tutuklu cumhurbakan aday Selahattin Demirta da sert bir ekilde eletiren Erdoan, 53 Kürt kardeimin kan, bu Demirtan eline bulanmtrdedi.

ARTIK HALKIN YAKASINA YAPIMIYOR

Artk hiçbir terörist gelip halkn yakasna yapamyor, haraç alamyor. Kürt kardelerimin evlatlarn zorla alp daa götüremiyor. Artk hiç kimse gelip esnafmzn kepengini kapattramyor

MEREBMZDE AYRIMCILIK YOK

Bizim merebimizde asla ayrmclk yoktur. Diyarbakr bölgemizdeki illerimiz çou gibi ihmal edilmiti. Diyarbakr u an yaptmz yatrmlarla Güneydounun adeta stanbulu, zmiri haline geliyor.

ESK STADYUM MLLET BAHçES

Diyarbakrn eski stadnn yerine Millet Bahçesi yapacaz. Biz yaparz, ite bu HDP ykar. Onlar bu ülkede ykmak için var. Onlar buradaki evleri bombalamadlar m, ykmadlar m, evlerin altndan tüneller açmadlar m?

KÜRT YOKTUR DEMYORUZ

Bir dönem horlanm, ezilmi dier vatandalarmz gibi Kürt vatandalarmz da vesayet düzeninden kurtulmu olmann gururunu duyuyoruz. Biz Kürt yoktur demiyoruz. Biz Kürtleri, bizatihi kendilerini bir sorun olarak gören anlaya nazire olarak Kürt sorunu yoktur diyoruz. Bizim için asla deimeyecek ve hep öyle kalacak olan resmi dilimiz Türkçe ne kadar deerli ise, anadiliniz Kürtçe de o kadar deerlidir.

DEMRTAIN ELNE BULAMITIR

53 Kürt kardeimin kan bu Demirtan eline bulamtr bunun bedelini er veya geç ödeyecektir. Yoksa tarih bunu affetmez. nallah 24 Haziranda sandkta benim o Kürt kardelerimin ölümüne zemin hazrlayan bu Demirtaa da hesabn soracaktr. Bak bugüne kadar azma almadm ama o 53 kardeim sebebiyle bunu azma aldm. Yoksa muhatabm deil, hiç derdim de deil.

Ömer BÜYÜKTMUR/aban YILMAZ/Tahir KARAKEç/M. Emin FDAN/Ahmet DEMR

DYARBAKIR- Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Kürtlere kimse devlet aramasn. Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyetidir. dedi. Konumasnda HDPyi ve tutuklu cumhurbakan aday Selahattin Demirta da sert bir ekilde eletiren Erdoan, 53 Kürt kardeimin kan, bu Demirtan eline bulanmtrderken, Diyarbakr halkna eski stadumla ilgili mücdeli haber verdi. Eski stad millet bahçesine çevireceiz. Anneler yavrularn alacak, millet bahçesine gidecekler. O yeillikler üzerinde yavrularyla beraber koturacaklar, orada oynayacaklar, orada dinlenecekler. Yakr m? Biz yaparz, ite bu HDP ykar. Onlar bu ülkede ykmak için var. dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, dün saat 16.30da Diyarbakrda Ak Partinin stasyon Meydannda düzenledii mitinge katld. Miting alann dolduran cokulu kalabalk, Cumhurbakan Erdoana büyük tezahüratte bulundu. Konumasna Diyarbakr yöresinde sklkla kullanlan, Diyarbekir, sahan baknca keyfim geli sözleriyle balayan Erdoan, Diyarbakr etrafnda balar var, fitil iler yüreimde yarem var, sen gidersen benim baka kimim var, isterem ki bir gün evvel gelesen aman dizelerini okuyarak halka selamlad.

- Diyarbakr Belediyesinin önünde analar alattlar

Diyarbakrn ilçe ve mahallelerindeki vatandalara da sevgilerini ileten Erdoan Hangi Ban Babansan? türküsünün u sözlerini okudu: Diyarbakr etrafnda balar var/Fitil iler yüreimde yaram var amman/Sen gidersen benim baka kimim var/sterem ki birgün evvel gelesen amman.

Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü: Bizim sizden baka kimimiz var? Bizim Diyarbakra olan sevdamz asla bitmez. Biliyorsunuz aramza girmeye çaltlar. Terör örgütüyle, hendeklerle aramza girmeye çaltlar. Sokaklarda sizleri birbirinize krdrarak, tehditle, yamayla, haraçla aramza girmeye çaltlar. Sahabe emaneti olduu için insanlarn abdestsiz girmeye çekindii bu ehirde Kurunlu Camiyi ykarak, Dört Ayakl Minareyi ykmaya teebbüs ederek aramza girmeye çaltlar. Okula gitmesi gereken çocuklar evlerinden alp, daa gönderip hayatlarn karartarak aramza girmeye çaltlar. Diyarbakr Belediyesinin önünde analar alattlar. Sizleri, tarihinizden, kültürünüzden, inancnzdan, ahlaknzdan, geleneklerinizden kopartp marjinal örgütlerin kulu kölesi yaparak, aramza girmeye çaltlar.

- çürük merdivenle dama çklmaz

Diyarbakrllarn sklkla kulland çürük merdivenle dama çklmaz. sözüne atfta bulunan Erdoan, Bunlarn çürük merdiveniyle dama çkmaya çalanlar da yerle yeksan oldular. dedi.

Cumhurbakan Erdoan, Diyarbakra, Türkiyeye gönlünü verdiini ifade ederek, Rabbim bize, sizlerin gönüllerini kazanmay nasip eylesin. niyaznda bulundu ve sevgisi, cokusu ve ahde vefas için Diyarbakrllara teekkür etti.

Ramazan- erifin mübarek olmasn dileyen Erdoan, 24 Haziranda güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye için cumhurbakanlnda ahsm, Mecliste AK Partiyi desteklemeye hazr myz? sorusunu yöneltti.

Erdoann Diyarbakr, vakit birlik vakti, vakit Diyarbakr vakti, vakit Türkiye vakti diyor muyuz? sorusuna, stasyon Meydann dolduranlar evet cevabn verdi.

rade, erdem ve cesaretle Türkiyenin ve Diyarbakrn ahlanacan belirten Erdoan, öyle konutu:

Bizim merebimizde asla ayrmclk yoktur. Hizmet söz konusu olduunda ayrmclk bir yana, geri kalm bölgelerimize daha çok imkan salyor, daha çok kaynak aktaryoruz. Yani pozitif ayrmclk yapyoruz. Diyarbakr, uzun yllar ihmal edilmiti. Biz zmir, Konya, Kayseride ne varsa Diyarbakrda da o olsun dedik. Bunun için de son 16 ylda Diyarbakra ne kadar yatrm yaptk biliyor musunuz? Gençler, u söylediklerimi bilmeyenlere söyleyin, terör örgütünün arkasnda olduu gençlere söyleyin, 35,5 buçuk katrilyon lira yatrm yaptk. Biz Diyarbakr bir kenara koymadk. Canmzdr, sevdamzdr, buray ayaa kaldracaz dedik. Hamdolsun Diyarbakr u anda yaptmz yatrmlarla Dounun, Güneydounun adeta bir stanbulu, zmiri haline geliyor.

- Biz yaparz, ite bu HDP ykar

Recep Tayyip Erdoan, Diyarbakrn benzer nüfusa sahip iller arasnda en çok yatrm yaplan il olduunun altn çizerek, eitimde 5 bin 325 yeni derslik yapldn, ilköretim örencilerine 560 milyon lira destek verildiini, yüksekörenim örencileri için 5 bin 300 kiilik yurtlar ina ettiklerini, 33 bin seyirci kapasiteli bir Diyarbakr Stadyumunu yaptklarn anlatt.

Eski stad da millet bahçesine çevireceiz. müjdesini veren Erdoan, ngilterenin Hyde Park varsa, biz de ite bu stad inallah millet bahçesine çevireceiz. Anneler yavrularn alacak, millet bahçesine gidecekler. O yeillikler üzerinde yavrularyla beraber koturacaklar, orada oynayacaklar, orada dinlenecekler. Yakr m? Biz yaparz, ite bu HDP ykar. Onlar bu ülkede ykmak için var. Onlar, buradaki evleri bombalamadlar m, evleri ykmadlar m, altndan tüneller açmadlar m? Camilerimizi, okullarmz yaktlar, yktlar. Ayn ekilde saat kulesini yaktlar, yktlar. Bunlara gereken dersi 24 Haziranda vermeye hazr myz? Sizler korkuyu korkutan insanlarsnz, ölümü öldüren insanlarsnz. diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, salkta Diyarbakra toplamda bin 242 yatakl 17 hastaneyle birlikte 43 salk tesisi kazandrdklarn, 7 salk tesisinin yapmnn devam ettiini söyledi.

Kayapnar ehir Hastanesinin bin 200 yatakl dev bir eser olacan kaydeden Erdoan, ihtiyaç sahibi Diyarbakrllara, ehit yakn, gazilere, engellilere, yallara 16 ylda 6,3 milyar lira destek verildiini bildirdi.

TOKnin Diyarbakrda 16 bin 847 konut projesini hayata geçirdiini dile getiren Erdoan, 3 yl önce Suriçinde yaanan ac olaylar dile getirdi.

Erdoan, terör örgütünün Suriçinde yaayanlarn evlerini, i yerlerini yktn, sokaklar çukurlarla kapattn, camileri, okullar, hastaneleri tahrip ettiini, kaçarken vatandalar canl kalkan olarak kullandn, ancak Suriçini batan sona yeniden ina ve ihya ettiklerini belirtti.

Diyarbakrn bu sembol bölgesini, ehrin tarihine, kültürüne, medeniyet mirasna layk bir yer haline getirdiklerini kaydeden Erdoan, Süleymaniye Camisinin çevresini yeniden düzenlediklerini anlatt.

Sahabe kabirlerinin manevi ruhuna uygun ekilde ihya edildiini söyleyen Erdoan, Gazi ve Melikahmet caddeleri üzerindeki 3 bin dükkan yenilediklerini söyledi.

Erdoan, Diyarbakrn tarihini, kültürünü, geçmiini yanstan camiler, mescitlerin ina edildiini hatrlatt.

Diyarbakra yaplan hizmetleri anlatt

Göreve geldiklerinden bu yana Diyarbakra yaptklar hizmetleri anlatan Erdoan, Diyarbakrda u ana kadar 350 ta evin inasna baladklarn, tüm ta evlerin bir yl içinde hak sahiplerine teslim edileceini söyledi. Turistlerin bu ta evlere akn edeceini belirten Erdoan, Terörün kol gezdii buralarda inallah bundan sonra turistler gezecek. deerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbakan Erdoan, Krklar Dana yaplan çirkinlii yktklarn ifade ederek, Örgüte, örgütün adamlarna peke çekip, sizin ziyaret mekannz betona bodular. Buradan kazandklar paray da örgüte gönderip, size kurun olarak, bomba olarak geri çevirdiler. Biz ne yaptk, bunlarn hepsini yktk. Diyarbakrlya yaplan bu büyük saygszl ortadan kaldrdk. eklinde konutu.

Tarihi köprüleri restore ettiklerini, ecdad yadigar eserlere sahip çktklarn, Diyarbakr il snrlar içindeki demiryollarn yenilediklerini, Diyarbakr hzl trenle buluturmak için çalmalara baladklarn bildiren Erdoan, GAPn en önemli illerinden Diyarbakr sulama projeleriyle ihya ettiklerini, 7 barajn inaat çalmalarnn devam ettiini, Diyarbakrn çlgn projesi Silvan Baraj ile 2 milyon 350 bin dekar zirai arazinin sulanacan anlatt.

Cumhurbakan Erdoan, Bay Kemal diyor ki çiftçiler fakirlikten ne hale geldi bak. diyor. Bay Kemal, Diyarbakrdan sesleniyorum, nce nce, Bay Muharreme de sesleniyorum. Diyarbakrda bugüne kadar tarmsal desteimiz yaklak 4 katrilyon lira oldu. Ah ah, bunlar konuuyor. Makaram sar balar, kz oynar gelin alar. dedi.

Diyarbakr dyar huzur istiyor artk

Diyarbakrn sadece yatrm deil, huzurun da kymetini çok iyi bildiini söyleyen Erdoan, Diyarbakrn, diyar huzur olmasn istediklerini dile getirdi. Cumhurbakan Erdoan, Bugün Diyarbakr ile birlikte tüm bölgemiz, 40 yldr hiç olmad kadar huzur doludur. Hükümetimiz ve bata çileri Bakanmz Sayn Soylu olmak üzere, tüm emniyet güçlerimiz, Türk Silahl Kuvvetlerimiz, bölge halknn huzuru için ellerinden geleni yaptlar. Güvenlik korucularmz el ele verdiler, hepsini yaptlar. Bugün devlet hiç olmad kadar halknn yanndadr. diye konutu.

Uzun bir süreden beri hiçbir Kürt vatandan, sadece Kürt olduundan dolay madur edilmediini, her Kürtün bu memlekette, her Türkün, her Arapn her Lazn, her çerkezin, her Bonakn sahip olduu haklar neyse istisnasz hepsine sahip olduunu kaydetti. Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Her kim, herhangi bir Kürt kardeimin herhangi bir hakkn gasbetmeye kalkarsa karsnda önce beni bulur. Artk hiçbir terörist gelip halkn yakasna yapamyor, haraç alamyor. Artk hiç kimse gelip Kürt kardeimin evlatlarn zorla alp daa götüremiyor. Artk belediyenin önünde alayan Diyarbakrl anneler var m? Hamdolsun, artk hiç kimse gelip esnafmzn kepengini kapattramyor, ticaretine engel olamyor. Artk hiç kimse evde, sokakta, hayatn her alannda Kürt kardeimin tepesine binip, ensesinde boza piiremiyor. Zorla, tehditle herhangi bir ey yaptramyor.

Ret ve inkar asimilasyonu bitti

Bütün bunlar sizler için yaptk, sizin özleminiz, diyar huzur deil miydi, ite bu huzur ortamnn salanmas deil miydi? çocuklarnz rahatça okula, iine gitsin, daa kaçrlma korkusu yaamadan akam evine dönsün istemiyor muydunuz? Kimse gelip sizi haraca balamasn, kimliiniz üzerinden siyaset yapp sizi marjinal ideolojilerin arac hale getirmesin istemiyor muydunuz? Ana diliniz, siyasi istismar arac haline dönümesin istemiyor muydunuz? Ana dilinizi her yerde serbest kullanabiliyor muydunuz? imdi var m engel olan? Dininizin, inancnzn gereklerini serbestçe yerine getirebiliyorsunuz deil mi, var m engel olan? Ret ve inkar politikalarndan eser kald m, bunlar kim kaldrd? Görevimizi demek ki yaptk. Hamdolsun artk, kimliinizin ve inancnzn önünde hiçbir yasak yok. Yasak olan tek ey var, o da sizin özgürlüklerinize, hayat hakknza, eitim hakknza, sizin i yapma hakknza yönelik terörist saldrlardr. Biz buna izin vermemekte kararlyz.

Kürtlerin tamam istismara son diyecek

doan, Kürtlerin istisnasz tamamnn da dier vatandalar gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvencesi altnda olduunu söyledi.

Farkl siyasi taleplerin dile getirilme hakk bulunduunu ancak bunun da meru ve hukuki snrlar içinde yaplmas gerektiini vurgulayan Erdoan, öyle devam etti:

Bu ülkenin Cumhurbakan olarak beni balayan kurallar, dierlerini de balamak durumundadr. Öyle, ben uyum, ben buyum diyerek, efelik yapmaya, kurallar, kanunlar milletin hak ve özgürlüklerini hiçe saymaya kalkarsanz, kusura bakmayn bu devlet buna da izin vermez. Diyarbakrda 53 Kürt kardeime sokaa dökülün diyen kimdi. Edirnedeki deil mi? Sokaa dökülün dedi. Ne oldu, 53 kardeimiz orada öldürüldü, ehit oldu. Ölenler kimdi, benim Kürt kardelerim deil miydi? Yasin Börü evladmz bunlar öldürmedi mi, bunlar ehit etmedi mi? imdi ne olmu, Cumhurbakanlna aday olmu. imdi çkyor, bakyorum hepsi türbe ziyaret eder gibi Edirnede cezaevinde beyefendiyi ziyarete gidiyorlar. Bay Muharrem onunla övünüyor, Gideceim ziyaret edeceim. diyor. Türbe ziyareti... Ziyaret etsen ne yazar, oradan sana ne gelecek? Sen benim halkm ziyaret et. Bak bakalm bu halk sana ne diyecek, Diyarbakr sana ne diyecek?

Kardelerim, 53 Kürt kardeimin kan bu Demirtan eline bulanmtr. Bunun bedelini er veya geç ödeyecek. Yoksa tarih, o 53 kardeim bizleri affetmez, bizi de affetmez. Onun için dik, salam duracaz ve inallah 24 Haziranda benim o Kürt kardelerimin ölümüne imkan, zemin hazrlayan bu Demirtaa da hesabn soracaktr. Bak bugüne kadar azma almadm ama o 53 kardeim sebebiyle bunu azma aldm. Yoksa muhatabm deil, hiç derdim de deil. Benim Kürt kardelerimi bunlar sömürdüler. Öyle saz alp, saz çalmakla benim Kürt kardelerime hizmet olmuyor.

-Yaptmz hiç bir reformdan, saladmz hiç bir haktan geri dönmeyeceiz

Sadece Türkiye Cumhuriyeti deil, bu hoyratla hiçbir devletin izin vermeyeceini ifade eden Erdoan, eer bu kurallarda deimesi gereken eyler varsa onun kararn da yine milletle birlikte vereceklerini söyledi. çünkü milletin iradesi üzerinde bir irade tanmadklarn dile getiren Erdoan, 24 Haziran seçimlerinin bir kez daha milletin iradesinin zaferiyle sonuçlanacan belirtti.

Cumhurbakan Erdoan, bugüne kadar yaptklar hiçbir reformdan, saladklar hiçbir haktan geri dönmeyeceklerini vurgulayarak, çünkü bizim attmz admlar, bizim halkmza saladmz imkanlar tüm bu hakszlklar ortadan kaldrmaya yöneliktir. Attmz her adm, uzun uzun düünerek attk. Eer bir eye kar çkmsak, inann bana, çok salam ve sizlerin menfaatine yönelik bunlarn sebepleri vardr. dedi.

Türkiyenin snrlar ötesinde oynanan oyunlarn hiçbirinin Diyarbakrn da Türkiyenin de hayrna olmadn ifade eden Erdoan, Ya ac olunca, unutmayn pilav da ac olur. Öteki yapnn güdümünde atlan hiçbir admn sonu, hiçbirimiz için özgürlüe ve refaha çkmaz. Selahaddin Eyyubinin torunlarndan intikam almak için kurulan tezgahlarla kimseyi kandramazlar. ifadelerini kulland.

PKKy kullananlar bugün FETÖyu kullanyor

Erdoan, dün PKKy kullananlarn bugün Fetullahç Terör Örgütünü (FETÖ) ba tac yaptn belirtti. Onlarn dertlerinin Türkün veya Kürtün kendisi deil, birlikte temsil edilen deerler olduunu ifade eden Cumhurbakan Erdoan, te bunun için diyoruz ki corafyamzda ne yapacaksak hep birlikte yapacaz. Türkiye hepimizin ülkesi, Türkiye Cumhuriyeti devleti hepimizin devleti. Kimse Kürtlere devlet aramasn. Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir. diye konutu. Erdoan, öyle devam etti:

Biz Irakta, Suriyede verdiimiz mücadeleyle asrlardr bizleri birbirine düürerek kurulan sömürü düzenine kar çkyoruz. Biz terör örgütleri kullanlarak insanlarmzn birbirine krdrlmasna kar çkyoruz. Biz tek millet derken Türküyle, Kürtüyle, çerkeziyle, Bonakyla, Lazyla 81 milyonun tamamn kastediyoruz. Biz tek bayrak derken sizin de bizim de dedelerimizin urunda canlarn ortaya koyduklar bir mücadelenin sembolünü kastediyoruz. Biz tek vatan derken ecdadmzn asrlarca hep birlikte yaad 780 bin kilometrekarelik bu vatan topran kastediyoruz. Biz tek devlet derken sizlerin acsn çok yakndan tatt, ülkemizi bir felaketin eiine getiren paralel yaplara kar duruumuzu ifade ediyoruz.

Alandakilere Tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet mi? diye soran Erdoan, ald evet yant üzerine, öyle konutu:

Bunu gerçekletirmek için bir olacaz, iri olacaz, diri olacaz, karde olacaz, hep birlikte Türkiye olacaz. te en büyük yerlilik ve millilik burada, u anda bu meydanda, sizlerle birlikte bir araya gelmi olmamzdr. Biz bir dönem ötekiletirilmi, horlanm, ezilmi dier vatandalarmz gibi Kürt kardelerimizi de köhne ceberut, baskc eski vesayet düzeninden, zulmünden kurtarm olmaktan gurur duyuyoruz. Unutmayn, size zulmeden o vesayet düzeni bizi de yeri geldi hapse att, yeri geldi partimizi kapatmaya çalt, ülkemizin demokrasi yolculuunda bugünlere nasl geldiini sizler çok iyi biliyorsunuz. Biz Kürt yoktur. demiyoruz, Türkiyenin artk bu noktadan geri dönüü mümkün deildir, biz Kürtlerin bizatihi kendilerini bir sorun olarak gören anlaya nazire olarak Kürt sorunu yoktur. diyoruz. Herkes gibi sizlerin de özgürlüklerini güvence altna biz aldk. Bizim için asla deimeyecek ve hep öyle kalacak olan resmi dilimiz Türkçe ne kadar deerliyse anadiliniz Kürtçe de o kadar kymetlidir. Kazanlm dier özgürlükler de ayn ekilde sizin ananzn ak sütü gibi sizlere helal olsun.

- Hangi yaranza merhem oldu?

Alandakilerle Ayn yoldan geçmiiz biz arksn dinleyen Erdoan, Madem ki ayn Allahn kuluyuz biz, öyleyse birimizin parma kesildiinde hepimizin can yanar, yürei dalanr. Allaha ükür çok uzun bir süreden beri bu memlekette bombalar patlamyor, yollar kesilmiyor, canlar yanmyor. dedi.

Cumhurbakan Erdoan, bunun güvenlik güçlerinin çabalar, vatandalarn desteiyle salandn vurgulayarak, Bu durumun devam yine sizlerin elinde. imdiye kadar bölücü terör örgütünün listelerini dan banda yapp Meclise gönderdii milletvekilleri sizin hangi yaranza merhem oldu? çocuklarnz terör örgütüne teslim etmekten, keyfinizi kaçrmaktan baka size nasl bir hizmetle geldiler. Hangi gün, zaman kapnz çalp hal, hatrnz sordular? Sizi bo laflarla, sloganlarla kandrmaya çalmak dnda ne i yaptlar? Seçimde oyu senden alp gidip Batdaki marjinal kesimlerin, terör örgütlerinin hizmetkarlna soyunmaktan baka ne yaptlar? ifadelerini kulland.

Seçime 20 gün kaldn hatrlatan ve alandakilerden çok çalmalarn isteyen Erdoan, unlar kaydetti:

Bu ehirleri yllarca bunlarn belediye bakanlar yönetti, hangi hizmeti aldnz? çöpleriniz mi düzgün topland, caddeleriniz mi prl prl hale getirildi, sokaklarnz m tertemiz yapld, altyapnz m geliti, suyunuz mu düzgün akt? Hiçbiri olmad. Geçtiimiz 1,5-2 yldr kayyumlar görev yapmaya baladktan sonra ehirlerimiz hizmet görmeye balad. Ama artk bunlara dur demenin zaman geldi. Siz isterseniz bu alçak oyunu bozarsnz. 2023 Türkiyesini de 2053 ve 2071 Türkiyesini de inallah birlikte ina edeceiz. Sizlerden hizmet getirecek, derdinize özellikle çare olacak, hak ve özgürlüklerine sahip çkacak kimselere oy vermenizi bekliyoruz. AK Parti sizin desteinizi, oylarnz istiyor ve bu oylarla güçlenelim istiyoruz. Bütün gücünüze bize destek vermenizi bekliyoruz. Sizlerden ahsm, ayn zamanda Diyarbakrn aday olarak da görmenizi istiyorum.

Alandakilere, Erdem, irade ve cesaretle Türkiyeyi ahlandrmaya hazr myz? diye soran Erdoan, hep bir azdan evet yantn ald.

Ana Sayfaya Git