Kürtlerle İlgili Projeniz Nedir?

HDP Diyarbakır Milletvekili Tan "Gelin Kürtlerle ilgili projenizi açıklayın. Irak'ta Kürtler ne yapsın, Sayın Bahçeli, AK Parti yöneticileri söylesin"

Haberler 03.10.2017 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr Milletvekili Altan Tan, Gelin Kürtlerle ilgili projenizi açklayn. Irakta Kürtler ne yapsn, Sayn Bahçeli, AK Parti yöneticileri söylesin. dedi.

Tan, Mecliste düzenledii basn toplantsnda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimindeki (IKBY) gayrimeru referandumla ilgili her akam televizyon kanallarnda, kerameti kendinden menkul insanlarn konutuunu, yaplan yorumlar hayretler içerisinde dinlediini söyledi.

Irakn fiilen 3 ayr parçaya bölünmü durumda olduunu dile getiren Tan, Irakn toprak bütünlüü diye bir ey yok. Vallahi getirin Japon yaptrcs, eer tutuyorsa yaptralm. diye konutu.

Niye biri 5 bin ülkücüden, biri 5 bin türkücüden bahsediyor? ifadesini kullanan Tan, bunu söyleyenlerin Kerkükü görmediini belirtti. Tan, Ben bütün sokaklarn, kalesini, çarsn, pazarn defalarca gezdim. Bütün ömrünüz boyunca niye gitmediniz? Saddam zamannda niye gitmediniz? Abdülkerim Kasm zamannda niye gitmediniz? Kral Faysal, Gazi zamannda niye gitmediniz? Gitmemi, görmemi, ne olduunu bilmiyor ve bir eyler konuuyor. dedi.

Ortadouda yaayan Kürtlerin bölünmek, ayrlmak, kavga etmek, tabiri caizse kimsenin tavuuna kt demek istemediini ifade eden Tan, Gelin Kürtlerle ilgili projenizi açklayn. Irakta Kürtler ne yapsn? Sayn Bahçeli, AK Parti yöneticileri söylesin. diye konutu.

KÜRTLERLE LGL PROJELERNZ NEDR

Tan, Musuldaki Araplarn Merkezi Hükümet ile yürümek istemediini öne sürerek, Gariban Türkmenler, Saddam Hüseyin zamannda da zulüm altndayd. Ondan evvel de hiçbir kimlikleri yoktu ama bugün Kürt kardeleriyle beraber Erbilde de Kerkükte de bar içinde yayorlar. Peki Kerkük Türkmenleri ne olsun? Hadi abiye mi, Badat Hükümetine mi teslim edeceksiniz? Yani Kürtler Kerkükü brakrsa Kerkükte Türkmenistan m kurulacak? Yok böyle bir ey. Dolaysyla gelin ortaya Irak ile ilgili bir proje koyun. ifadesini kulland.

Bu corafyadakilerin birbiriyle yaamak zorunda olduunu belirten Tan, Türkiyenin Türkmenlerin, Kürtlerin, Sünni Araplarn, ii Araplarn beraber yaayabilecekleri, anlaabilecekleri bir zemini desteklemesi gerektiini ifade etti. Tan, Bana göre bugün Türkiye için en yararl çözüm, hem bölge halklar açsndan hem de kavgay bitirmesi açsndan Kürdistan bölgesinde kurulacak bir federal devlettir. Buna Musulun da Erbilin de özerk bölgeler olarak dahil olmas lazm. Kerkükün de bir özel federal bölge olmas lazm. Oradaki bütün Türk, Arap, Kürt dengesi gözetilerek. görüünü savundu.

Altan Tan, Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolunun FETÖ ile mücadeleye ilikin açklamalarnn hatrlatlarak, görüünün sorulmas üzerine Bu Gülen cemaati denilen örgüt, aklnza neresi geliyorsa girmi. Bize anlatlan, gösterilen tablo budur ama ne hikmetse AK Partiye girmemi. Bu mümkün mü? Ben mümkün olmad kanaatindeyim. dedi.

Motorlu Tatlar Vergisi zammna ilikin soruyu Tan, Türkiye bir daralma içerisinde. Bu kuatmadan çkabilmesinin bir yolu var. Birincisi iç bar ve d bartr. kincisi ise üretim. Dünyadaki en kolay ey, para olmad vakit vergi almaktr. Doru bir ey deil tabii ki. diye yantlad.

Ana Sayfaya Git