Kurtulmuş: Aileyi ayakta tutan toplumlar güçlü olur

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir radyo programında “İstanbul Sözleşmesi” hakkında da değerlendirmelerde bulundu.Kurtulmuş, “Aileyi ayakta tutan toplumlar güçlü olur.” dedi.

Haberler 07.08.2020 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Radyo Baakehirde her çaramba canl olarak yaynlanan Murat çiçek ile Gündem programna bu hafta AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu konuk oldu. Programda Lübnandaki patlamadan stanbul Sözlemesine, CHPdeki muhalif isimlerin yeni parti çalmasna kadar farkl konular ele alnd.

ALEY HEDEF ALMAK TOPLUMU HEDEF ALMAKTIR

Murat çiçekin ailenin korunmasyla ilgili sorusunu yantlayan Numan Kurtulmu, Yaanan baz skntlara ramen ailenin güçlü olmas bizim toplumumuzu ayakta tutuyor. Aile birliinin salanmas gerekiyor. Rekabet etmek zorundaymz gibi bir alg oluturuluyor. Kadn ve erkein birbirinin düman deil birbirini tamamlayan iki kimlik olarak görmek lazm. Bizim Türk aile yapmzda da bu vardr. Aile kurumunun güçlü bir ekilde sürdürülmesi lazm. AK Parti olarak biz geni ailenin desteklenmesi için admlar attk. Aileyi hedef alan her çalma toplumun beline kazmay vurmak demektir. Aileyi önemsizletiren, kadnla erkei düman yapan, toplumu cinsiyetsizletirmeye kar her türlü harekete kar uyank olmamz lazm. Toplumun bizden beklentileri olduunu biliyoruz. Aileyi ayakta tutan toplumlarn güçlü olacan biliyoruz diye konutu.

SÖMÜRÜLEN LÜBNANA BR DARBE DAHA OLDU

Murat çiçek, sözü Lübnandaki büyük patlamaya getirince Kurtulmu, üzücü olayla ilgili deerlendirmelerde bulundu. Beyrutta büyük bir felaket yaandn ifade eden Kurtulmu, sözlerine öyle devam etti: Lübnan halkna basal diliyoruz. Türkiye olarak yanlarnda olduumuzu belirtmek isteriz. Ne olduunu henüz bilmiyoruz ama o kadar yanc maddenin orada bulunmas, bunun yannda farkl kimyevi maddelerin olmas akllara çok farkl ihtimalleri getiriyor. Mezheplere bölünen, ekonomisi sömürülen Lübnan halk, yeni yeni ayaklar üzerinde durmaya balamken patlama yaand. Lübnan ekonomik olarak geriye götürecek bir patlama. Zaten pamuk ipliine bal ekonomilerinin istikrar bozulacak. Lübnann bu büyük felaketin etkilerinden kurtulmasn diliyoruz. Biz Türkiye olarak Lübnan halk için üstümüze düen sorumluluu yerine getirmeye hazrz.

TTFAK DOAL AMA çERçEVESN BLELM

Murat çiçek, Kurtulmua yeni bir parti kuraca konuulan CHPnin son Cumhurbakan aday Muharrem ncenin hamleleriyle ilgili soru yöneltti. Kurtulmu, geçen seçimlerden bu yana oluan ittifak, tabanda baz seslerin yükseldiini gösterdiini belirterek unlar söyledi: CHP seçmeninin büyük ksmnn HDP ile ittifak sorguladna eminim. CHP taban HDP ile yaknlamay ne kadar benimseyecek bu önemli bir mesele. Geçen seçimde de söyledik. ttifak doaldr ama ittifakn çerçevesini ortaya koymallar. CHP, HDP, yi Parti ya da SPnin taban hangi temel ilkelerde buluulduunu nasl anlayacak, bunu nasl özümseyecek? Bu, yeni bir parti kurulmasna kadar gider mi, onu zaman gösterecek

Ana Sayfaya Git