Kurtulmuş: Türkiye olarak bunun altında kalmayız

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa'da Türk siyasetçilerine yönelik engellemeleri yanıtlarken, "Akıllarını başlarına alsınlar" dedi.

Haberler 12.03.2017 - 12:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çeitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere bu sabah karayolu ile Erzurumdan Erzincana gelen Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu, Vali Ali Arslanta makamnda ziyaret etti. Kurtulmu, Dileri Bakan Mevlüt çavuolunun Hollandaya uçu izninin bugün iptal edilmesi konusuna deinerek, Avrupa da Türk siyasetçilere yönelik engellemeleri sert dille eletirdi. Avrupadaki uygulamalardan rahatsz olduklarn ifade eden Kurtulmu, öyle dedi:

Ciddi ekilde bu uygulamalardan endie duyuyoruz. En son olarak Almanyadaki bir takm toplantlarn iptal edilmesinden, bakanlarmzn konuturulmamasndan sonra Avusturyadan gelen son derece sert mesajlardan sonra, Hollandadan önce mesajlar arkasndan bugün itibariyle Sayn Dileri Bakanmz çavuolunun Hollandaya uçu izninin iptal edilmesi dolaysyla, son derece yanl, son derece sakat, neresinden bakarsanz bakn, ne demokrasiyi, ne insan haklarn, ne fikir özgürlükleriyle, ne de Avrupann batan aa saydmz deerlerinin hiçbirisiyle badamayan son derece faist bir uygulama ile kar karya kaldk. Bu kabul edilebilir bir durum deildir. Hollandal siyasetçileri akl banda davranmaya, makul davranmaya davet ediyoruz. Bu dorudan doruya bir seçim kampanyasnda hayr cephesinde yer almann ötesinde Türkiyeye kar açk bir husumet belirtisidir. Bunu kabul edemeyiz. Türkiye Cumhuriyetinin Dileri Bakan dünyann her yerine gider, bütün dost, müttefiklerimizi ziyaret edebilir. Kampanyaya katlr, görülerini ifade eder, bütün siyasetçiler istedii ekilde hareket edebilir. Ama bunun kabul edilebilmesi mümkün deil.

TÜRKYE OLARAK BUNUN ALTINDA KALMAYIZ

Babakan Yardmcs Numan Kurtulmu konumasnda yaplan engellemelerin akla, manta aykr olduunun altn çizerek öyle konutu:

Dostlua, demokrasiye, insanla, insan haklarna aykr, son derece yanl bir uygulamadr. çok açk söylüyorum, Türkiye olarak bunun altnda kalmayz, Türkiye gerekli her türlü cevab bu uygulamay yapanlara verir. unu da hep düzünden anlatmaya çaltk. Avrupa deerleri, insan haklar, fikir özgürlükleri falan dedik anlamyorlar. imdi birazda tersinden anlatalm. Ne kadar yasaklarsanz yasaklayn, Avrupa da bizim 5 milyona akn Türk Vatandamz nasl davranacan iyi bilir. Bu yasaklarla Hayr kampanyasna destek olmuyorlar. Bu yasaklar bizim milletimiz ferasetle görüyor. Niye bunlarn yasaklandn, niye bizim arkadalarmza oralarda toplant yapma imkan salanmadn görüyorlar ve Allahn izniyle vatandalarmz da bizim hiç konumamza gerek kalmadan hayr cephesinin içerisinde yer alan bu faist mantklar, zihniyetleri görerek, çok kuvvetli bir ekilde cevaplarn vereceklerini anlyoruz. nallah bu anlamda 16 Nisan Kampanyas Avrupa bakmndan da çok yüksek oranda evetin çkaca bir kampanya olacak.

Ana Sayfaya Git