Kurtulmuş: Türkiye yeni dünya sisteminde çok güçlü bir aktör olacak

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Pandemi sürecinin geçmesinden sonra Allah'ın izniyle Türkiye yeni kurulacak olan dünya sisteminin içinde çok güçlü bir aktör olarak yerini alacaktır" dedi.

Haberler 09.02.2021 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Bayburt l Bakanl 7nci Olaan l Kongresi için kente gelen AK Parti Genel Bakanvekili Numan Kurtulmu, Bayburt Valiliini ziyaret ederek, Vali Cüneyt Epçimden kentte yürütülen çalmalarla ilgili bilgi ald. Bayburtta olmaktan büyük memnuniyet duyduunu belirten Kurtulmu, Türkiyenin en büyük gücünün birlik, beraberlik ve ortak hedeflere yönelebilme kabiliyeti olduunu kaydetti.

Kurtulmu, Türkiyenin kültürü, medeniyeti son derece zengin, nüfusu oldukça kalabalk ve genç nüfusu son derece canl olan bir ülke olduunu ifade ederek, Selçuklu ve Osmanlnn varisi olan bu milletin, bugün sahip olduu imkanlar, potansiyeller itibariyle büyük bir bölgesel güç, çok ciddi bir küresel aktör olma potansiyeline dönütüü bir süreçteyiz. Pandemi sürecinin geçmesinden sonra Allahn izniyle Türkiye yeni kurulacak olan dünya sisteminin içinde çok güçlü bir aktör olarak yerini alacaktr. Bütün imkanlarmz bu anlamda seferber ediyoruz. Sayn Cumhurbakanmzn öncülüünde, Türkiye yeni dünyada da çok daha güçlü bir ekilde var olma mücadelesini sürdürecektir. Türkiyeyi güçlü ve büyük ülke yapma mücadelesini verirken en büyük gücümüz ise; devlet, millet kaynamasdr. Devletin millete tepeden bakt ve milleti dizayn etme çabalarnn olduu dönemler geride kald. Devlet ve millet olarak iç içe, el ele, gönül gönüle olduu zaman bu ülkenin aamayaca hiçbir problemi yoktur. Pandemi srasnda da en büyük gücümüzün bu olduunu bir kere daha görmü olduk diye konutu.

TÜRKYENN HEDEFLER STKAMETNDE BR ARAYA GELECEZ

Bu pandemiyi geride brakacaz ve Türkiye olarak çok daha güçlü bir ekilde yolumuza devam edeceiz diyen Kurtulmu, Kamu kurum ve kurulularmzn en ücra köedeki vatandalarmzn dahi yannda yer alabilecek ekilde hazrlkl olduu, devletin varl gücünü hissettirdii, vatandamzn da büyük bir sevgi ve sempatiyle kamu görevlilerimizin bu desteklerine kar ükran borcu içerisinde yer ald bir dönemi gördük. nallah Kovid-19 geride kalacak. Bu pandemiyi geride brakacaz ve Türkiye olarak çok daha güçlü bir ekilde yolumuza devam edeceiz. Biz yolumuza devam etmek isterken, Türkiyenin önünü kesmek isteyenler tabii ki olacaktr. çeride ve darda Türkiyenin bu güçlü yürüyüünü durdurmak isteyen güçlere kar da bir arada, beraber, el ele, gönül gönüle olacaz. Siyasi düünce ve yaam tarz itibariyle farkllklarmz olabilir. Bunlarn hepsini bir kenara brakarak Türkiyenin ortak hedefleri istikametinde bir araya geleceiz. Daha güçlü bir ekilde bu ülkenin ileriye doru yürüyüünü inallah sürdüreceiz. Bunun yolu da tek tek ehirlerimizin her birinin güçlü olmasndan geçiyor. Türkiye topraklar içerisinde yer alan aziz vatanmzn her birisi birbirinden deerli her bir ehrimizi her alanda daha da ileriye götürebilmek için el birlii ile gayret edeceiz. Bunun sonucunu da inallah alacaz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git