Kurtulmuş'tan 'bedelli askerlik' açıklaması: Bakanlar Kurulu'na gelmiş bir teklif yok

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Bedelli askerlik meselesi biliyorsunuz, sosyal medyanın en fazla devreye girdiği alanlardan birisidir ve gerçekten çok iyi organize olan talep grubu var. Şu aşamada, henüz Bakanlar Kurulu'na gelmiş olan böyle bir teklif yoktur" dedi.

Haberler 13.06.2017 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmu, çankaya Kökünde gerçekletirilen Bakanlar Kurulu toplantsnn ardndan basn mensuplarna açklamalarda bulundu. Bedelli askerlik konusunun, hükümetin gündeminde olmadn açklayan Kurtulmu, Bedelli askerlik meselesi biliyorsunuz, sosyal medyann en fazla devreye girdii alanlardan birisidir ve gerçekten çok iyi organize olan talep grubu var. u aamada, henüz Bakanlar Kuruluna gelmi olan böyle bir teklif yoktur diye konutu.

KONTROLLÜ DARBE DEMEK, AKLA ZYAN BR

Meclis 15 Darbe Giriimini Aratrma Komisyonunun raporunun ardndan CHP ve MHPnin erh hazrlayarak, darbe giriiminin siyasi ayana yönelik çalmalara ilikin eletirilerde bulunmas ve CHPnin kontrollü darbe iddias hakknda görüü sorulan Kurtulmu, Henüz raporlar okumadm. Kontrollü darbe teebbüsü lafn söylemek, 15 Temmuz darbecilerine verilen en büyük destektir. El insaf. Ortada 250 ehidin olduu, 2 bin 184 gazinin bulunduu, binlerce insann tanklarla tehdit edildii, insanlarn cesetlerinin tanklarla parçaland bir darbe teebbüsüne kontrollü darbe demek, akla ziyan bir itir. Bunu kategorik olarak reddettiimi çok açk ekilde ifade etmek istiyorum diye yant verdi.

ARKASINDA NE VARSA ORTAYA çIKARILMASI çN GAYRET SARF EDLYOR

Hükümet Sözcüsü Kurtulmu, öyle devam etti: u taraf tartabiliriz. FETÖ ile daha iyi bir mücadele nasl verilir? Bununla ilgili kimin samimi olarak söyleyecek bir cümle laf varsa onu dinleme hazrz. Kusura bakmayn, Bu bir kontrollü darbe teebbüsüydü demek, milletimizin tamamna kar yaplm büyük bir hakszlktr. Bunu kabul etmemiz mümkün deildir. Tabii ki bu darbenin çok farkl ayaklarnn olduu açktr. Bunlarn her birinin üstüne gidiliyor. Arkasnda ne varsa ortaya çkarlmas için gayret sarf ediliyor. Ümit ediyoruz ki bu davalar, sulandrlmadan, içerikleri bozulmadan sonuna kadar gidilir ve siyasi aya da dahil olmak üzere kim varsa bunlar ortaya konularak, milletin karsna Bu sonucu aldk diye milletin karsna çkmak mümkün olur. Bu, bizim de hükümet olarak CHPnin de MHPnin de hep beraber üzerinde ortak ekilde younlamamz gereken bir konudur

TEMEL TEZMZ, IRAKIN TOPRAK BÜTÜNLÜÜNÜN SALANMASI

Kuzey Irakta yaplacak bamszlk referandumuna ilikin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile bir temas kurulup kurulmad sorulan Kurtulmu, Biz Irakn toprak bütünlüünden yanayz. Bizim temel tezimiz, Irakn toprak bütünlüünün salanmasdr. Kuzey Irakta yaplacak olan bir bamszlk referandumunun, zaten paramparça olmu zaten siyasi sorunlar içinden çklmaz hale gelmi olan bölgede, karklklarn daha fazla artmasna neden olmaktan yani istikrarszl artrmaktan baka bir sonuç salamayacan da biliyoruz. Dolaysyla Kuzey Iraktaki yöneticilerin, bu konuyu bir kere daha gözden geçirmelerini, sadece Kuzey Irak için söylemiyorum, bölgedeki bütün siyasal aktörlerin de atacaklar bütün admlarda 10 düünüp 1 adm atmalarnn daha doru bir yol olduunu düünüyorum. Teenniyle hareket edilmesi gerekiyor. Siyasi sorunlar çözmek için de karlkl anlayla herkesin siyasi çözüm noktasnda odaklanarak, sorunlarmz geride brakmamz gerekiyor diye konutu.

AHMN VERD KARAR, DORU BR KARARDIR

Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin (AHM) 672 sayl KHK ile görevinden uzaklatrlan öretmenin açt davay reddederek, öretmene OHAL Komisyonunu adres göstermesiyle ilgili görüü sorulan Kurtulmu, AHMin verdii karar, u aamada doru bir karardr. Komisyonla ilgili daha önce bir ara hukuki kademe olarak yani AHMden önce Türkiyede nihai bir hukuki kademe olarak tasarlanm bir komisyondur. Komisyon, karar verirken tek tek, dosya üzerinden karar verecek. Zannediyorum temmuz ba itibariyle bavurulara baklmaya balanacaktr. çok ar bir yük. Mümkün olduu kadar hzl bir süre içerisinde tek tek dosyalar sonuçlandrlmaya çallacak. Madur olduu iddiasnda bulunan herkesin bundan sonra bavurabilecei bir adres var. Süreç balamtr, hzl bir ekilde devam ediyor dedi.

UYUM YASALARIYLA LGL KONU, TBMMYE BUGÜNLERDE GÖNDERLECEK

Uyum yasalarna yönelik çalmalarla ilgili Kurtulmu, Uyum yasalaryla ilgili konu, TBMMye zannediyorum, bugünlerde gönderilecek. mzaland. Uyum meselesinde de çok hzl bir ekilde elimizi tutmamz lazm açklamasnda bulundu.

FARKLILIKLARI GDERMEK çN çABA GÖSTERMELER LAZIM

Katar krizinde gelinen son duruma ilikin Hükümet Sözcüsü Kurtulmu, öyle konutu: Bölgede bu kadar sorun varken, bölgede mezhep çatmasnn körüklenmeye balad görülürken, Körfez ülkeleri gibi ülkelerin aralarndaki farkllklar gidermek için çaba göstermeleri lazm. Krizler gelitiinde bunu çözmek zordur. Biz bandan beri sorunun çözülmesi için Sayn Cumhurbakanmz bir mekik dokumas yapt. Biz, bu sorunun samimi olarak çözülmesini istiyoruz

S-400 FÜZELER KONUSUNDA GÖRÜMELER, OLUMLU SEYR TAKP EDYOR

Rusyayla S-400 füze savunma sistemiyle ilgili yaplan görümelerle ilgili de bilgi veren Babakan Yardmcs Kurtulmu, S-400 füzeleri konusunda görümeler, olumlu bir seyir takip ediyor. Belli bir noktadan sonra nihayetlendirileceini ümit ediyoruz. Henüz imzalanma noktasna gelinmi deildir. mzalanma noktasna gelindikten sonra da teslimat konuabiliriz dedi.

Ana Sayfaya Git