Kurultay sesi diyarbakır'dan

Diyarbakır'da 11 CHP kurultay delegesinden 'olağanüstü kurultay' çağrısı

Haberler 06.07.2018 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) 11 kurultay delegesi yaptklar ortak açklamayla parti yönetimine kurultay çarsnda bulundu.

Merkez Yeniehir ilçesinde bulunan Güneydou Gazeteciler Cemiyetinde (GGC) düzenlenen basn toplantsnda kurultay delegeleri adna CHP l Yönetim Kurulu Üyesi Veli imek, konutu. 24 Haziran seçimleri sonras CHPde taban ve kamuoyunda bir deiim talebi baladn söyleyen imek, unlar kaydetti:

OLAANÜSTÜ KURULTAY STE YAPILDI

Biz de Diyarbakr kurultay delegeleri olarak CHPde bir deiimin olmas gerektiine inanyoruz. Bu balamda, CHP yönetimini bir an önce partimizin daha fazla zarar görmemesi adna erken olaanüstü bir genel kurultaya davet ediyoruz. Bu taleplerimizin gerekçesi için de kamuoyuna duyuru bildirgesi hazrladk. Niçin bir deiim gerekli CHP onu kaleme aldk. CHPnin mevcut kadrosu 9 seçimdir maalesef baarya götüremedi. Ancak, 24 Haziran seçimi sonras hem tabanda hem de seçmen baznda bir deiim dillendirmeye baland. l kurultay delegesi ve yönetim kurulu delegeleri olarak tarihi sorumluluumuz gerei bu deiime ihtiyaç olduu kansndayz. Bata Genel Bakan Kemal Klçdarolu olmak üzere bir an önce partimizi genel kurultaya tamaya talep ediyoruz. Diyarbakr kurultay delegesi 22 kiiden oluuyor. u anda 11 kii bu talep için imza att. Fakat politik basklar vardr. En az 5-6 arkadamz daha deiimden yana olmasna ramen u anda önde gözükmek istemediler.

L BAKANIYLA AYNI FKRDE OLMADIK

l bakannn u anda kendileriyle ayn fikirde olmadn dile getiren imek, CHP mevcut partiler içerisinde parti içi demokrasiyi en iyi ekilde uygulayan bir partidir. Bu kesinlikle bir çatma ortam yaratmayacaktr. CHPyi daha iyi noktaya nasl getirebiliriz, kadro hareketinin gerekli olduu hepimiz tarafndan dile getiriliyor. Dolaysyla bir süreç oluacaktr. Ama sürecin sonucunda CHP kazanacaktr diye konutu.

Ana Sayfaya Git