Kutlu yürüyüşümüzü kimse durduramaz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmasında, "Ülkenin geleceğini, kendi geleceğini önüne koyan siz gençler var oldukça Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü kimse durduramayacaktır" dedi.

Haberler 16.03.2021 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, Ankara Arena Spor Salonunda düzenlenen AK Parti 6. Olaan Genel Merkez Gençlik Kollar Kongresine katld. Kongrenin parti, gençler ve millet için hayrlara vesile olmasn dileyen Erdoan, Genel Merkez Gençlik Kollar görevini Eyüp Kadir nana devredecek olan Ahmet Büyükgümüe teekkür etti. Konumas srasnda AK Parti zmir Gençlik Kollarndan gelen gençlerin slogan atmas üzerine Erdoan, zmir 2023e hazr myz? Maallah bu sözü verdiinize göre zmir 2023te gümbür gümbür gelecektir. Sizde bu heyecan olur da biz de bu ak olmaz m? dedi. Gençlerin her alandaki çalmalaryla kendilerini gururlandrdn ifade eden Erdoan, uanda 35 ya altnda TBMMde 14 milletvekili, belediyelerde bin 472 meclis üyesi kardeimiz vazife yapyor. Gençlik kollarnda yetien arkadamz belli bir ya geçince tüzüümüz gerei buradaki görevlerini brakarak ana kademede veya dier birimlerimizde devam etmek durumunda kalyorlar diye konutu.

GENçLK KOLLARIMIZ HER YIL SAFLARINA 750 BN YEN ÜYE KATIYOR

Erdoan, gençlerin ve gençlik kollarnn tüm siyasi partilerde bir numara olduunu belirterek, Hiçbir siyasi partide bizim gençlik kollarmz kadar üye kaydna sahip olan bir parti yok. Topunu getirin, bizim gençlerimiz kadar deiller. Eer ya konusu olmam olsa say 1 milyonla kalmaz. uanda say yatan dolay 1 milyonda kalyor. Hanmlarda 5,5 milyon. Hanmlarda da hepsi arkadan nal topluyor. Evvelallah toplamda da 11,5 milyonu aan üye kaydna sahibiz. Gençlik kollarmz her yl saflarna 750 bin yeni üye katyor. Partimizle birlikte 81 ilimizde bu görevini kararllkla sürdürüyor ifadesini kulland.

AK Parti olarak Türkiyeye ça atlatan mücadeleyi yürütürken gençleri ve kadnlar daima yanlarnda bulduklarn kaydeden Erdoan, Ülkemizi 18 ylda cumhuriyet döneminde yaplan hizmetlerin tamamnn 5-10 katn kazandran AK Partinin hem gücü hem fark buradan geliyor. AK Partinin bugünkü temsilcisi olduu kadim davamz yarnlara tayacak, büyütecek olan siz gençlerimizsiniz. Sizler bir siyasi partinin gençlik kollarnn mensubu olmann yannda 2053 vizyonumuzu hayata geçirecek; büyük ve güçlü Türkiyesinin önderleri ve mirasçlar olacaksnz dedi.

SZLER FATHN TORUNLARISINIZ

Erdoan, gençlere Arif Nihat Asyann Fetih Mar iirinden Sizler Fatihin stanbulu fethettii yatasnz msralarn anmsatarak, öyle konutu:

Sizler oyunda oynata olmak yerine ülkemiz ve milletimiz için elinizi tan altna koyan Fatihin torunlarsnz. Sizler, üniversitede ilim yapan, fabrikada üreten, bilgisayar banda dünyay takip eden her alanda Türkiyeyi omuzlayan güçlersiniz. Sizler bozgunculara kar kardeliimizin, bölücülere kar birliimizin, ykclara kar ina ve ihya hareketimizin teminatsnz. Sizler akln, ruhunu ve geleceini snr ötelerindeki hainlerin ellerine verenler deil, kendi ülkesine ve devletine hizmet etmeyi temel hedefi gören, mensubu olduu milletin deerleriyle donanm, fazilet abidelerisiniz.

Gençlerin, gelecein Türkiyesinde medeniyet güneini, dünyann tepesine asacak asmn nesli olduunu vurgulayan Erdoan, Yarnn Türkiyesi, sizlerin, Asmn neslinin omuzlarnda yükselecektir. Ülkenin geleceini, kendi geleceini önüne koyan siz gençler var oldukça Türkiyenin kutlu yürüyüünü kimse durduramayacaktr dedi.

15 TEMMUZ GECESN UNUTMAYIN

ktidar yllarnda vesayetle mücadele ederek, darbelere kar direnerek asrlk oyunlar bozmann gayreti içinde olduklarn söyleyen Erdoan, 15 Temmuz gecesini unutmayn. Bu kardeiniz Atatürk Havalimanna indii anda orada birisi vard. O birisi ne yapt? Hemen tanklarn arasndan birilerinin yardmyla oradan kaçp Bakrköy Belediyesine snd. Daha sonra ne dedi, haberim olsayd beklerdim dedi. Hayatn korkuyla geçmi korkaksn, bitiksin. Senin böyle bir derdin yok. Bu iler korkaklarn, bitiklerin ii deil. Bu yürekler ister yürek, sandalda kürek deil. Yürek ister yürek. Hamdolsun bu tarihi mücadeleyi biz baarya ulatrdk. Bununla kalmadk. Ülkemizin demokratik kalknmasna hzlandrarak yeni ahlann alt yapsn da kurduk diye konutu.

AZMN ELNDEN HçBR EY KURTULAMAZ

Erdoan, kendisinin böyle bir gençlie sahip olduu için Allaha hamd ettiini belirterek, Bugün burada karnda duran AK gençlii, ülkesi ve milleti için büyük hayaller kuran nesillerin temsilcisi olarak görüyorum. Tüm mazlumlarn, madurlarn, ümidi olarak görüyorum. u karmda duran AK gençlii, ülkemize ve milletimize kar sinsi tuzaklar kuran, yeni yeni oyunlar planlayan, o korku dolu tiplerin korkulu rüyas olarak görüyorum. Sizler kendinizi en iyi ekilde yetitirerek milletimizin hayallerini gerçee dönütürmek için çaltnz sürece karnzda hep bunu etkilemek isteyenler olacaktr. Azmin, kararln, gayretin elinden hiçbir ey kurtulamaz ifadesini kulland.

SAKIN ÖRNEK ALMAYIN

Erdoan, kötü örnein örnek alnmayacana vurgu yaparak, unlar kaydetti:

Kötü örnekler olacaktr. Kendi birikimi ve gayretiyle siyaset basamaklarn trmanmak yerine bakalarn kötüleyerek, bakalarnn emeinin üzerine basarak bunu yapmaya çalanlar göreceksiniz. Oldu mu geçmite? Bunlarn hepsini biliyoruz. Sakn örnek almayn. Köksüz aaçlarn ilk rüzgrda yklmas gibi bu tür kötü örneklerin kalibreleri de ilk gerçek imtihanda ortaya çkar. Siyaset yoluyla ülkesine, ehrine, halkna hizmet etmek, eser kazandrmak yerine ksr hesaplarnn peinden koanlar göreceksiniz. Sakn örnek almayn. Ekmeini yedii, suyunu içtii, havasn soluduu, sahip olduu her eyi borçlu bulunduu ülkesine gözünü krpmadan ihanet edenler göreceksiniz, sakn örnek almayn. Tarihin her döneminde bu tür ihanetlerin sonu hep ac ekilde bitmitir. Mesela kendi marjinal ideolojilerini, sapkn görülerini, ftrata aykr hayat biçimlerini, çadalk kisvesiyle pazarlamaya çalanlar göreceksiniz, sakn örnek almayn. Tarihte dinini, dilini, kültürünü kaybedip de varln sürdüren hiçbir toplum yoktur. Bu misalleri daha uzun uzantya sürdürmek mümkündür. Önemli olan hayatta kendinize kimleri örnek alacanz iyi seçmenizdir. Hz.Muhammed (S.A.V) bizim en büyük örneimizdir.

Ana Sayfaya Git