Levent Camisi'nin temeli atıldı.

Mimar Sinan'ın "kalfalık eseri" olarak tanımladığı Süleymaniye Camisi'nden öykünerek tasarlanan Levent Camisi'nin temel atma töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlendi.

Haberler 04.07.2020 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mimar Sinann kalfalk eseri olarak tanmlad Süleymaniye Camisinden öykünerek tasarlanan Levent Camisinin temeli, Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann da katld törenle atld.

Levent Cami Eitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptrma ve Yaatma Dernei tarafndan yaptrlan Levent Camisinin temel atma töreni, Cumhurbakan Erdoann katlmyla yapld.

Salgn günlerinde sokaklarda yaanan sakinlik nedeniyle hafriyat çalmalar planlanandan daha hzl tamamlanan Levent Camisinin temel kazsndan, çalmalarn balad 26 ubattan bugüne, 150 bin metreküpten fazla hafriyat çkarld.

Mimar Sinann kalfalk eseri olarak tanmlad Süleymaniye Camisinden öykünerek tasarlanan Levent Camisi ibadete açldnda, Saryer Büyükdereden Yldz Hamidiye Camisine kadar ana arterdeki tek büyük cami olacak.

hale bedeli 159 milyon 738 bin lira olan cami, 5 bin 744 metrekarelik alan üzerinde yükselecek.

Osmanl mimarisinden esinlenerek tasarlanm, 18 bin metrekare alan üzerinde yapmna balanan 7 bin metrekare oturum alanna sahip, engelsiz yaam odakl cami, 25 metre çapnda kubbesi ve 4 minaresiyle hayat bulacak.

Levent Camisi, 5 bin 500 metrekare avlusu, kapal otopark ve sosyal alanlaryla gece gündüz yaayan bir ibadet, kültür ve ilim merkezi olmak üzere vatandalara hizmet verecek. Cami, 4 bin metrekarelik el sanatlar, ebru, hat, tezhip atölyeleri ile çok amaçl salona ve 900 araçlk kapal otoparka da sahip olacak.

Kapal ve açk alanlaryla toplam 20 bin kii kapasiteli olacak cami, klasik mimari özelliklere de sahip. Caminin inasnda, modern inaat tekniklerinin tamam kullanlacak.

stanbul için öngörülen deprem katsaysnn üzerindeki bir deer dikkate alnarak statik projeleri hazrlanan cami, olas depremde toplanma alan olarak da kullanlabilecek.

Ana Sayfaya Git