Liderlik mücadelesi var!

Başkan Erdoğan, Öcalan'ın İmralı Cezaevi'nden HDP'ye İstanbul seçimlerinde tarafsızlık çağrısı hakkında "Öcalan- Demirtaş arasında liderlik mücadelesi var" değerlendirmesinde bulundu.

Haberler 22.06.2019 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Recep Tayyip Erdoan, mraldan HDP seçmenine tarafsz olun çarsyla ilgili soru üzerine, u anda dadakilerin nasl açklamalar yaptn biliyoruz. çok açk ve net millet ittifaknn adayna destek çarlarn 31 Mart öncesinde izlemitik. Özellikle Demirtan yapt açklamalarn ayn ekilde bizlerde örendik. Nereye yapyor, çok açk ve net u anda CHP adayna yapyor. çok ilginç olan burada da Aponun yapt açklama. Oralardan bize ne gelir gelmez kestiriyoruz. Burada bir iktidar mücadelesi var. Bu iktidar savanda, tabi HDP, PKK kanadnda yaanan bu sava Öcalan ve Demirta noktasnda ciddi bir kayma gösteriyor. Daha ileri, ben bunu ileri tayorum Avrupada bu süreç içerisinde Öcalan kendi iktidarn bunlarn hiçbirine kaçrmak istemiyor.

LDERLK MÜCADELES VAR

Bununla ilgili çok sert açklamalar var. Demirtaa hesap sormaktan tutunda daa hesap sormaya varncaya kadar. Onlarn kendisine ihanet ettii inancndan onlara yönelik kesin tavrlar var. Yapt açklamada, eer beni destekliyorsanz, benim arkamda olan partiyseniz siz kendi bildiinizi ortaya koymalsnz. Bunlarn herhangi birinden yana deil, kendi tarafszln ortaya koymann içerisindesiniz. Böyle bir durum söz konusu. PKK bir kanad CHP adayna destek veriyor. Cumhur ittifaknn bunlarn hiçbiriyle ne ilgisi alakas yok. Böyle bir ey u ana kadar böyle bir mesaj söz konusu deil. MHP kurmu olduumuz cumhur ittifakyla bu süreci götürüyoruz. Bu konuyla ilgili olarak böyle bir destein gelemeyeceini herkes biliyor. Buradaki bir liderlik mücadelesi var, bu mücadele de Öcalan daa ve Demirtaa mesaj veriyor. Siyasetçi olarak ister istemez bir ilgimiz olur diye konutu.

KÜRT KARDELERMN STSMARINA ÖZELLKLE ÜZÜLÜYORUM

Ben Kürt kardelerimin istismarna özellikle üzülüyorum ifadelerini kullanan Erdoan, Bölücü terör örgütünün listelerini dan banda yapp meclise gönderdii milletvekilleri sizin hangi yaranza merhem oldu diyorum. Yine diyorum ki özellikle Kürt kardelerime yönelik bir mesaj olarak, Diyarbakr belediyesi öncesinde günlerce alayan anneler, bunlar bana geldi, dertletik. O zamandan biliyorum bu oyuna gelmeyin diyorum. PKKdan beslenen bu siyasi parti yandalarna oy vermeyin. Biz baka ortak dostlarmz da burada devreye sokmak suretiyle bu gidi doru bir gidi deil, gelin u ii yoluna koyalm. Bu duruunuz kimlere hizmet ediyor. terör örgütünün desteklemi olduu partilere gidiyor. Dolaysyla bunu bir yoluna koymak suretiyle geleceimize yönelik bir ortak oluumun admlarn atalm. u ana kadar tabi henüz burada beklenen olumlu gelime yok gibi. Yerinde bir tespit olarak deerlendiriyorum. Saadet partili kardelerimle güzel müstesna günlerimiz olmutur. Bu günlerin içerisinden bize kala güzellikleri bu güne ve bundan sonraki günlere tayalm hem ülkemize hem davamza faydamz olsun eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git