Lozan Türkiye senedi!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Doğu Akdeniz'de ve Suriye'nin kuzeyinde attığımız adımlar, milletimizin ve Kıbrıs Türklerinin hak, hukuk ve menfaatlerini koruma hususundaki hassasiyetimizi açıkça ortaya koymuştur. Örtülü veya açık hiçbir yaptırım tehdidi Türkiye'yi haklı davasından vazgeçiremeyecektir.

Haberler 25.07.2019 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Dou Akdenizde ve Suriyenin kuzeyinde attmz admlar, milletimizin ve Kbrs Türklerinin hak, hukuk ve menfaatlerini koruma hususundaki hassasiyetimizi açkça ortaya koymutur. Örtülü veya açk hiçbir yaptrm tehdidi Türkiyeyi hakl davasndan vazgeçiremeyecektir. ifadelerini kulland.

Cumhurbakanl letiim Bakanlndan yaplan açklamaya göre Erdoan, Lozan Bar Antlamasnn imzalanmasnn 96nc yl dönümü dolaysyla bir mesaj yaymlad.

Bugün, Türkiye Cumhuriyetinin kurulu senedi olan Lozan Bar Antlamasnn imzalanmasnn 96nc yl dönümüne ulamann mutluluunu yayoruz. deerlendirmesinde bulunan Erdoan, bu yln ayn zamanda stiklal mücadelesinin balangcnn da 100üncü yl dönümü olduunu anmsatt.

Cumhurbakan Erdoan, mesajnda unlar kaydetti:

Dünyann en güçlü ordularna kar verdiimiz Milli Mücadele, ülkemizin bamszlk belgesi olan Lozan Antlamasyla taçlanmtr. Türkiye Cumhuriyeti, bir asr önce olduu gibi bugün de bamszlna, bekasna, vatandalarnn huzur ve güvenliine yönelik her türlü tehdidi bertaraf edecek güce ve kararlla sahiptir.

Son dönemde Dou Akdenizde ve Suriyenin kuzeyinde attmz admlar, milletimizin ve Kbrs Türklerinin hak, hukuk ve menfaatlerini koruma hususundaki hassasiyetimizi açkça ortaya koymutur. Örtülü veya açk hiçbir yaptrm tehdidi Türkiyeyi hakl davasndan vazgeçiremeyecektir. Bu düüncelerle Lozan Bar Antlamasnn 96nc yl dönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemali ve aziz ehitlerimizi bir kez daha rahmetle anyor, gazilerimizi sayg ve minnetle yad ediyorum.

Ana Sayfaya Git