Mahir Ünal, Grup Başkanvekilliği görevinden istifa etti

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ünal'ın yerine AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin getirildi.

Haberler 01.11.2022 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir sözleri nedeniyle linçe uğrayan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ünal, Bugün(dün) itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğana bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım dedi.

Mahir Ünalın istifasının ardından AK Parti Grup Başkanvekilliğine Tokat Milletvekili Özlem Zengin getirildi.

NE OLMUŞTU?

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarında yaptığı konuşmada, Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiyede yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Maonun çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir ifadelerini kullanmıştı.

Konuşmanın sosyal medyada gündem olmasının ardından Ünal, Sözlerim bağlamından koparılıyor. Ben siyasi bir demeç vermek için o açıklamayı yapmış değilim. Bir kitaptan bahsediyoruz, Cemil Meriçin kitabından demişti.

MHP lideri Bahçeli grup toplantısında isim vermeden Ünalı eleştirmişti. Ünal ise sözlerinin gündem olmasının ardından yaptığı açıklamada sözlerinin bağlamından koparıldığını iddia etmişti.

Ana Sayfaya Git