Makas açıldı

CHP'li Muharem İnce'nin düzenlediği basın toplantısıyla "Bin günde memleket hareketi"ni başlatmasına ilişkin AK Parti cephesinden ilk yorum geldi.

Haberler 14.08.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir yandan ktidara CHP gelecek. Onun için mücadele ediyorum diyen nce, dier yandan Millet ttifaknn içindeysem brakn burada ayr bir umut olsun ifadesini kulland.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mahir Ünal, Millet ttifaknn zaten kendi içinde büyük sorunlar var. Birbirine benzemezler ittifakndan olumas ba sorunlar. HDP var, merkezde CHP var bir de Y Parti var. Orada Y Parti siyaseti ile taban sosyolojisi arasnda makas açlmakta ifadelerini kullanarak unlar söyledi:

Bugünkü konumasnda Muharrem nce tam da unu söyledi. Eksen kaymasndan ve dolaysyla CHPnin gerçek anlamda kendi kimliini, kendi eksenini yeniden kazanmas gerektiini söyledi. Mücadelesini Sivastan balatmasnn sanrm söylediklerimle de ilgilisi var. Bunu izlenimle söylüyorum bilgiyle deil.

Millet ttifaknn zaten kendi içinde büyük sorunlar var. Birbirine benzemezler ittifakndan olumas ba sorunlar. HDP var, merkezde CHP var bir de Y Parti var. Orada Y Parti siyaseti ile taban sosyolojisi arasnda makas açlmakta.

Bugün Muharrem nce, siz seçimleri Kürt seçmenin destei ile kazandnz ama öbür taraftan HDPli seçmenden mahçup ekilde dil kullandnz, bundan da duyduklar rahatszl HDPliler zaten dile getirdiler.

KARAASLAN: BAKIP GÖRECEZ

AK Parti Genel Bakan Yardmcs çidem Karaaslan ise, AK Partinin kurullarnda deerlendirilen bir konu deil açkças. Tabii bu partiden kopmalar, sayn nce hareket olarak duyurdu, bunlar olabilir. Parti içi eletiri yapld ama imdi, bir yola çklyorsa bakp izleyeceiz. u anda ip uçlar çok net deil. Henüz yorum yaplabilecek durumda deil. Türkiye siyaseti açsndan bakalm nasl bir anlam getirecek dedi.

Ana Sayfaya Git