Maksimalist taleplerle KKTC'yi yutmak istedikleri görülüyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MYK toplantısı sonrasında, “Maksimalist taleplerle KKTC'yi yutmak istedikleri görülüyor. Yıllarca kaybedilmiş zamana yeni zaman kayıpları gibi yaklaşımlara Türkiye ve KKTC uzak duruyor. Bu zeminlerde herhangi bir müzakere zemininin bulunamadığı ortaya çıkmıştır” dedi.

Haberler 04.05.2021 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, AKP MYK toplants sonras açklama yapt. çelikin açklamas özetle öyle:

KKTCY YUTMAK STEDKLER GÖRÜLÜYOR

Rum tarafnn uzun zamandr yürüttüü taktik var. Sürekli olarak masaya oturalm, uzlamadan uzak duralm. Türkiyenin hak ve menfaatlerini örseleyelim, bunu Türkiye ve KKTC kabul etmedii zaman ABye ikayet edelim diye yaklamlar var. Bu ksr döngü devam ediliyor, sürekli ayn yere geliyor. Maksimalist taleplerle KKTCyi yutmak istedikleri görülüyor. Bir müzakere olacaksa, bu müzakerenin parametrelerinin önceden neyin olmas gerektii ifade edildi. Yllarca kaybedilmi zamana yeni zaman kayplar gibi yaklamlara Türkiye ve KKTC uzak duruyor. Bu zeminlerde herhangi bir müzakere zemininin bulunamad ortaya çkmtr.

MISIRLA LGL YEN MEKANZMALAR OLUTURMAYA çALIIYORUZ

Msrla ilgili yeni mekanizmalar oluturmaya çalyoruz. Dilerinden bir heyet oraya gidiyor. Akdenizdeki gaz aramayla ilgili anlamalar gibi konularn konuulmas gerekiyor. Msrla Türkiye arasnda diyalog çalmasnn performansl bir ekilde dönütürmesine yönelik ziyaret olarak görebiliriz. Senkronize olarak düünmemek lazmdr, iki ayr konu olarak düünmek lazmdr Libya ile Msr konusunu

FLSTNL GRUPLAR GELECEE UMARIZ K BRLK VE BERABERLK çNDE YÜRÜRLER

srailin seçimleri yaptrmama, Dou Kudüste izin vermeme gibi kabul edilemez tavr devam ediyor. Esasnda 22 Maysta parlamento 31 Temmuzda Bakanlk seçimi yaplacakt. Filistinli gruplarn seçimine srail müsaade etmiyor. srail hükümetinin yeni bir tarih belirlemesi gerekiyor. srailin 1995 Oslo Geçici Anlama hükümlerine riayet etmesi gerekiyor. Filistinli gruplar büyük bir uzlayla gelecee umarz ki birlik ve beraberlik içinde yürürler.

Ana Sayfaya Git