'Mal gibi' dava konusu olmadı

Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, BDP'li Hasip Kaplan'ın, İçişleri Bakanı Şahin'e "Mal gibi mal" demesini 'AİHM içtihatları' uyarınca dava konusu yapmadı.

Haberler 22.11.2012 - 01:25 Son Güncelleme : 22.11.2012 - 01:25

ANKARA - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahinin 20 Mart 2012 tarihinde Antalyada yaptığı konuşmada kendisi için, Mal gibi mal, mal ifadesini kullanan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplana açtığı 50 bin TLlik tazminat davası, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları emsal alınarak reddedildi.

ŞEHİRLERİ ATEŞE VERİYOR MAL GİBİ

BDPli Kaplan 20 Mart 2012 tarihinde Antalyanın Kepez ilçesi BDP il teşkilatı binasının önünde yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı İdris Naim Şahine yüklenerek, Ya öyle bir İçişleri Bakanı var ki mal gibi mal! Mal gibi... Mal gibi... Mal gibi Bütün şehirleri ateşe veriyor, her taraftan gaz bombaları atıyor, insanlarımızı öldürüyor, kendisi orada oturuyor, çocuklarına gemicikler alıyor demişti. Bakan Şahinin, bu sözlerinden dolayı Kaplan hakkında açtığı 50 bin TLlik tazminat davası Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Duruşmada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları emsal alınarak davanın reddine karar verildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır