Mansur Yavaş'tan Sinan Aygün'e suç duyurusu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP eski milletvekili iş insanı Sinan Aygün hakkında 'terörizmin finansmanı hakkındaki kanuna muhalefet ve terör örgütüne yardım etmek' suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberler 24.12.2019 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mansur Yavan, avukat araclyla Ankara Cumhuriyet Basavclna verdii suç duyurusu dilekçesinde, FETÖ/PDYnin 2016daki darbe giriiminin ardndan FETÖnün finansmanna yönelik birçok irkete yönelik operasyon düzenlendii, ancak Ankarada bu yönde bir operasyon yaplmad belirtildi. Dilekçede, MHP 26nc dönem milletvekili Seyfettin Yldzn 2018deki bütçe görümeleri srasnda yapt konumaya atfta bulunarak, Ankarada birçou ranta dayal 4 bin 200 imar deiikliinin yapldn, imar deiiklii yaplan yerlerden birinin de Sinan Aygünün sahibi olduu Togo Kuleleri olduu anlatld. Buradaki imar deiikliini yapan kiinin FETÖ firarisi Ömer Akgül olduu belirtilerek, öyle denildi:

FETÖnün Ankaradaki en büyük finansörü firari terörist Ömer Akgülün ticari ortaklklar ve Ankara Büyükehir Belediyesince geçmi dönemde yaplan imar artlarndan elde ettii imar rantlar savclk makamlarnca soruturulduunda FETÖnün finansmannda Ankarada elde edilen miktarn ne kadar büyük ve önemli bir rol oynad ortaya çkabilecektir. Firari terörist Ömer Akgülün bu imar rantn elde ederken yapt ticari ortaklklar ve bunlarn akbetleri derinlemesine aratrldnda FETÖnün finansmann Ankara aya ve buna ortaklk eden suç ortaklarnn ortaya çkarlmas mümkündür. Bu balamda Akgülün üpheli Sinan Aygün ile kurduu ticari ortaklklar ve belediyece salanan imar artlaryla elde ettikleri ölçüsüz rantn boyutlarnn FETÖ finansmannda nasl kullanldnn savclk makamnca aratrlarak ortaya çkarlmasna dönük olarak suç duyurusu yapma gerei duyulmutur.

Dilekçede, Sinan Aygünün orta olduu Alan Taahhüt naat A..ye ait parsel üzerinden terör örgütü FETÖye finans saland iddia edilerek, Ömer Akgül ve kardei ile olan i ilikileri ve irket ortaklklar detayl bir ekilde yer ald. Aygün ve Akgülün bu ortaklklarnn amacnn FETÖye salanan finansman perdelemek olduu iddia edilen dilekçede, Sinan Aygünün mal varl üzerinde ihtiyati tedbir dahil gerekli tüm hukuki önlemlerin alnmas ve üpheli hakknda soruturma açlarak cezalandrlmas istendi.

AYGÜN, SUç DUYURUSUNDA BULUNMUTU

Melih Gökçekin Ankara Büyükehir Belediye Bakan olduu dönemde, Sinan Aygünün Eskiehir yolu üzerindeki Togo Kuleleri inaatna ilikin imar plan deiiklii onayland. Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birlii (TMMOB) Mimarlar Odas Ankara ubesi, 3 yl önce söz konsu inaata ilikin imar plan deiikliine kar kamu yararna aykr olduu gerekçesiyle dava açt. Gökçekin 2017 ylnda istifa etmesi ardndan göreve gelen Mustafa Tuna döneminde, inaatn imar deiiklii mahkeme tarafndan iptal edildi. Mansur Yavan, 31 Martta Ankara Büyükehir Belediye Bakan seçilmesinden sonra 16 Aralk 2019da inaat mühürlendi. Aygün, Mansur Yava ve ekibinin, mahkeme kararn bir üst mahkemeye tamak karlnda kendisinden 25 milyon TL rüvet istediini iddia ederek Yava ve 3 belediye meclis üyesi hakknda suç duyurusunda bulunmutu.

Ana Sayfaya Git