Mansur Yavaş’a HDP’den 'Maşallah' yanıtı

HDP’li Beştaş, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması için “İnşallah” demediği açıklanan Mansur Yavaş’a tepki gösterdi, “Maşallah size, gerçekten maşallah” dedi.

Haberler 02.06.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHPli belediye bakanlarnn toplants için Vana giden Ankara Büyükehir Belediye Bakan Mansur Yavaa bir Vanl, Sizi çok seviyoruz bakanm. Bizi bu dertten kurtarn. Selahattin Demirta da istiyoruz dedi. Bu sözler üzerine Yavan, nallah ifadeleri kamuoyuna yansd. ABB Basn Yayn ve Halkla likiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, Yavan Selahattin Demirta istiyoruz diyen yurttaa yant olarak nallah demedii açklamasn yapt.

Bu açklamalar kamuoyunda tartlrken bir tepki de HDPden geldi. Meclis Genel Kurulunda konuan HDP Grup Bakanvekili Meral Dan Beta, siyasi rehine meselesinde korkak bir siyaset tarznn olduunu söyledi.

Beta, Ankara Büyükehir Belediye Bakan çkm, Sevgili Demirtan serbest braklmasyla ilgili nallah demedim diye açklama yaptrm. Belediye basn-yayn birimine hem de. Ya, ayp ya. En ciddi konularda açklama yapmayan bir belediye basn-yayn birimi nallah karsnda açklama yapma gerei duymu dedi.

NALLAH DEMEKTEN BLE MTNA EDYORSANIZ, KTDARIN POLTKASININ YANINDA YER ALIYORSUNUZ DEMEKTR

Siyasetin cesaret ii olduunu söyleyen HDPli Beta, Sevgili Demirta, Yüksekda, Kavala ve daha yüzlerce siyasetçi neden cezaevinde? ktidarn rehine siyaseti nedeniyle cezaevinde. Onlar orada tutan siyasete kar çkmadan, kar durmadan muhalif siyaset olmaz, olamaz dedi ve sözlerini öyle sürdürdü:

Eer nallah demekten bile imtina ediyorsanz iktidarn rehine politikasnn yannda yer alyorsunuz demektir. Maallah size, gerçekten maallah. Bu ikircikli, ilkesiz politikayla Türkiye yol alamaz diyorum ve HDP mücadelesiyle, dik duruuyla, demokratik güçlerin direniiyle kesinlikle kararllkla yol alacaktr. Verin bana yetkiyi veya Bize katln demekle de olmaz. Ortak mücadeleye katlmakla, birlikte mücadeleyi yürütmekle ancak rehine siyasetinin karsnda durulabilir.

Ana Sayfaya Git