Mazlum-der'i bombaladı!

“Abdurrahman Ay ile ısrarlı bir şekilde telefon görüşmesi yapmak istememize rağmen, telefonlarımıza bakacak yüreğinin olmadığını da gördük.”

Haberler 05.07.2012 - 10:44 Son Güncelleme : 05.07.2012 - 10:44

Diyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten, Ayın Mazlum-Der gibi temiz bir sivil toplum örgütünü amacından saptırdığını iddia etti.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten,Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdurrahman Ayın kendisine yönelik suçlamalarına sert yanıt verdi.

Cuma İçten ,Ak Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelikin PKK tarafından serbest bırakılmasından sonra Diyarbakır Barosu, İHD ve MAZLUM-DER Diyarbakır Şubeleri için yaptığı Madem güçleri var diğerlerini de kurtarsınlar şeklindeki açıklamasına Ak Partili vekiller hedef gösteriyor yorumunu yapan Aya göndermelerde bulundu.

MAZLUM-DER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsalın 22. Dönem Ak Parti Adıyaman Milletvekili olduğunu da hatırlatan İçten MAZLUM-DER Diyarbakır Şubesinin bu eylemlerinde Genel Merkezlerinin haberinin olmadığı inancındayım. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki, MAZLUM-DER Genel Başkanı ve üyeleri asla ülkeyi bölen bir zihniyete sahip değiller, asla da olmayacaklardır. Şube Başkanı Abdurrahman Ay ile ısrarlı bir şekilde telefon görüşmesi yapmak istememize rağmen, telefonlarımıza bakacak yüreğinin olmadığını da gördük. Doğal olarak hal böyle olunca da önüne gelen basın bildirisine imza atmasını anlamak bizler için hiç de zor olmadı dedi.

TOPLANTILARA DAVET ETTİK,GELMEDİ

Abdurrahim Ayın tutum ve davranışlarıyla Mazlum-Deri siyasallaştırdığını öne süren Cuma İçten, Ayın AK Partinin hiçbir davetine katılmamasının manidar olduğunu söyledi. İçten,Haftanın 4 gününü kentte ve sahada geçirerek sorunları çözmeye çaba göstermekteyim. Bu süre zarfında Diyarbakırda bulunan muhafazakar yapıya sahip dernekleri 2 ayda bir de olsa kahvaltılı toplantılara davet etmekteyim. Ahlaki ve kültürel değerlerimize uyan muhafazakar yapıya sahip, halkı güzelliklere teşvik eden derneklerimizle yaptığımız toplantılarda, Diyarbakırın sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşüyoruz. Bugüne kadar 6 defa Diyarbakırda bulunan Muhafazakar Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya geldik. Bu toplantılarda hiçbir zaman partizanlık yapmadım. Milletvekili kimliğimle düzenlediğimiz programlara Diyarbakır MAZLUM-DERi de davet etmemize rağmen Başkanı bir kenara bırakın, bir temsilci dahi göndermemiştir.Ayrıca Ak Partinin, Değerli Bakanlarımızın resmi ya da gayr-i resmi düzenlediği hiçbir toplantıya da katılmadıkları gibi karşıt görüşlerle bizleri acımasızca eleştirmiştir. diye konuştu.

BDP VE PKKNIN SÖZCÜSÜ GİBİ

Abdurrahim Ayın BDP yandaşı sivil toplum örgütleriyle beraber hareket ettiğini belirten İçten, bu kuruluşların yaptıkları açıklamalarla gerçek yüzlerini ortaya koyduğunu söyledi. İçten, şöyle devam etti :Ne acıdır ki, MAZLUM-DER Diyarbakır Şubesi, Sayın Başbakanımızın Diyarbakır İl Kongresine katılmaması için Diyarbakırda bulunan bazı sivil toplum kuruluşlarının Biz sivil toplum örgütleri mensupları olarak, diyalogu dışlayan dil ve üsluba ortak olmayacağımızı ve kabul etmediğimizi ifade ediyoruz. Sayın Başbakan, ülkenin başbakanı olarak bu ülkede kardeşçe ve eşit haklara sahip olarak yaşamayı gerçekleştiremiyorsanız bari çocuklarımız iyi komşu kalsınlar şeklinde yaptıkları ortak basın açıklamasına imza atmıştır. Türkiyeden ayrılmak ve başka bir devlette yaşamak isteyen zihniyetlere rağmen artık bir dünya lideri olan Sayın Başbakanımız şehri Diyarbakıra gelerek herkese kardeşliğin, birliğin ve dostluğun mesajını vermiştir.

Ben bu düşüncelerin MAZLUM-DERe ait olduğunu düşünmedim ve asla düşünmeyeceğim. Bu bölücü düşünceler ancak Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ayın kendisine mahsustur.

İMAMLAR ÖLDÜRÜLÜRKEN NEREDEYDİN?

Abdurrahim Ayın PKK ve BDPye gösterdiği hassasiyeti muhafazakar camianın maruz kaldığı saldırılara göstermediğini iddia eden İçten,bu kişinin tarafsızlığını yitirdiğini kaydetti. İçten, şunları söyledi :İmamlar öldürülürken, cami cemaati tehdit ve baskılar altında tutulurken, Kuran kursları, öğrenci yurtları, kadın sığınma evleri, çocuk yuvaları bombalanırken Abdurrahman Ay neredeydi?PKKnın zulmüyle mazlumların gözyaşlarını ve mağduriyetlerini görmeyen bir anlayış üzülerek belirtiyorum ki, Diyarbakır MAZLUM-DER Başkanının politikası olmuştur.

Demokratik Toplum Kongresi toplantılarına temsilci gönderen KESK, Baro, İHDnin tüm basın bildirilerine MAZLUM-DER Diyarbakır Şubesi de katılmış ve birçok bildiriye imza atmıştır. Bu bildirilerde Ak Parti ve hizmetleri iftiralarla baltalanmak istenmiştir.

BU NASIL İNSAN HAKLARI SAVUNUCULUĞU?

Abdurrahim Ayın takındığı tutumu Mazlum-Dere mal etmediklerinin altını da çizen İçten,bu davranışın insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden birine yakışmadığını anlattı.

İçten,İnancım odur ki, MAZLUM-DER Diyarbakır Şubesinin bu eylemlerinde Genel Merkezlerinin haberi yoktur. Bu imzalar atılırken ortak bir görüş alışverişi yapılmamıştır. MAZLUM-DER Genel Başkanı ve üyeleri asla ülkeyi bölen bir zihniyete sahip değil, asla da olmayacaklardır.

BDPnin DTKnın Baronun, İHDnin tüm bildirilerine imza atan, her türlü organizasyonlarında fiili olarak yer alan, taş, Molotof, bomba atan, dağa çıkan silah kullananlara sahip çıkan, Baraj İşçilerinin ve masum insanların kaçırılarak öldürülmelerine ses çıkartmayan bu derneklerin, her türlü şiddete ve saldırılara maruz kalan masum halk için dut yemiş bülbüle dönmeleri anlamlı değil mi?Hele ki, amacı İnsan hakları ve mazlumlar için dayanışma olan MAZLUM-DER Diyarbakır Şube Başkanının ses çıkarmayıp emekçilere, molotoflara maruz kalan masum insanlardan, esnaflardan yana basın açıklaması yapmaması düşündürücü değil mi? dedi.

ÖNÜNE GELEN BİLDİRİYE İMZA ATAR

Abdurrahman Ayın İslami hassasiyetleri olan muhafazakar bir yapıya sahip olduğunu düşünürken, bu değerlere hakaret edenlerle aynı siyasi çizgide görünüyor olmasının üzücü olduğunu belirten İçten,Ay ile ısrarlı bir şekilde telefon görüşmesi yapmak istemelerine rağmen, telefonlarına bakacak yüreğinin olmadığını görünce, önüne gelen basın bildirisine imza atmasını anlamakta güçlük çekmediklerini ifade etti. İçten,Tüm sağduyulu insanlar gibi ben de sahabeler şehri Diyarbakırda İslami hassasiyetleri olan zulme maruz kalan, iş adamlarına, öğrencilere, esnaflara, siyasetçilere, Kuran kurslarına, imam hatiplere, öğrenci yurtlarına, STKlara kısaca herkese sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum.Diyarbakır MAZLUM-DERin KESK, İHD, DTK, ve BDP ile isminin anılması onlarla hareket etmesi, inanıyorum ki tüm MAZLUM-DER ailesi ve üyelerini rahatsız eden bir durumdur. şeklinde konuştu.

BU NASIL MAZLUMU SAVUNMAKTIR

Mazlum-Derin başarılı işlere imza attığını dile getiren İçten,Ayın bunların tersi bir imaj çizdiğini öne sürdü. İçten,MAZLUM-DER Hiçbir zaman din, dil, ırk, mezhep ve parti ayrımı yapmamıştır. Çünkü, MAZLUM-DER herhangi bir felsefî veya politik görüşün sesi değildir.MAZLUM-DER kendilerinin açıkladığı gibi: tüm çalışmalarında kim olursa olsun zalime karşı mazlumdan yana olmayı temel ilke edinmiş olup, insan haklarını ihlal edenlerin (zalimlerin) ya da hakları ihlal edilenlerin (mazlumların) dini, etnik, kültürel, cinsel ve benzeri kimlik farklılıklarına bakmamaktadır. Çünkü MAZLUMDER inanmaktadır ki, Mazluma kimliği sorulmaz ve kim tarafından, hangi amaçla ve kime karşı yapılmış olursa olsun Zulme rıza zulümdür. Anlayışıyla hareket etmektedir. Sayın Genel Başkan Ahmet Faruk Ünsal 22. Dönem Ak Parti Adıyaman Milletvekili olarak hem partimize hem de milletine çok değerli hizmetlerde bulunmuştur. Böylesine kıymetli bir Genel Başkanın üyelerinin de değerli olduğuna inancım sonsuzdur. Ancak şunu da belirtmeden edemeyeceğim, Diyarbakır MAZLUM-DER Şube Başkanının kuruluş amacına ters bir şekilde davranışlarda bulunması beni ve benim gibi düşünenleri son derece üzmektedir. dedi.

Mazlum-Derin Diyarbakır Şubesini gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayan İçten,tarafsızlığını yitiren Abdurrahim Ayı bundan sonra tanımayacaklarını sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git