Meclis Genel Kurulu'nda Rusya'nın Ukrayna harekatı konuşuldu

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP grup başkan vekilleri, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekatın doğru olmadığını, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün sağlanması gerektiğini söyledi.

Haberler 25.02.2022 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Meclis Genel Kurulu, TBMM Bakan Vekili Nimetullah Erdomu bakanlnda topland. AK Parti, CHP, MHP, Y Parti ve HDP grup bakan vekilleri, Rusyann Ukraynaya balatt askeri harekata ilikin söz ald. Y Parti Grup Bakan Vekili Müsavat Derviolu, Türkiyenin gereken tedbirleri almas gerektiini söyleyerek, Bizim için aslolan yalnz ve ancak Türk milletinin çkarlardr. Türkiyeye bir saldr olmad müddetçe geleneksel Türk d politikasnn muhafaza edilmesi önemlidir. Ekonomimizin mevcut krlganl dikkate alndnda krizin ülkemize olacak yansmalarnn asgari düzeyde tutulmasn salayacak tedbirlerin alnmasdr dedi.

MHPL AKçAY: BATILI ÜLKELER UKRAYNAYI PAZARLIK HALNE GETRD

MHP Grup Bakan Vekili Erkan Akçay ise küresel ve bölgesel istikrar, bar ve huzur ortamnn önemli tehdit altnda olduunu belirterek, Rusya-Ukrayna krizinin derinlemesinde, uluslararas çatmalarn çözümü noktasnda yetersiz kalan batl ülkeler olmutur. Söz konusu ülkeler üzerine düeni yapmam, krizin çözümü noktasnda tahrikçi bir çözüm almlardr. Batl ülkeler Ukraynay pazarlk haline getirmitir. Ukrayna- Rusya krizi ülkemizi de ilgilendirmektedir. Ukraynann siyasi ve toprak bütünlüünün korunmas kaçnlmaz bir mecburiyettir. Türkiye diplomasi birikimiyle hiçbir çkar gözetmeksizin krizin çözümü noktasnda gerekli çalmalar yürütmektedir. Gerilimin sonlandrlmas amacyla iki ülke ile diplomatik temaslarda bulunmutur. Türkiye uluslararas düzlemde meselenin çözümü noktasnda olumlu bir tutum almaktadr. Türkiye yurtta dünyada bar parolasyla gereken bütün admlar atacaktr diye konutu.

HDPL BETA: HAREKATI REDDEDYORUZ

HDP Grup Bakan Vekili Meral Dan Beta da Rusyann Ukraynaya balatt askeri harekattan en fazla etkilenen ülkelerin banda Türkiyenin geldiini söyleyip, Türkiye, Rusya ile ekonomik, siyasal ilikileri olan bir ülke. Ukraynada yaananlar NATO ve Rusya arasndaki egemenlik mücadelesinin son halkasdr. Rusyann balatt askeri harekat reddediyoruz dedi.

CHPL ALTAY: MECLS KAPALI OTURUMLA BLGLENDRLMEL

CHP Grup Bakan Vekili Engin Altay da Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Meclisi kapal oturumda bilgilendirmesi gerektiini belirterek, Türkiyenin bu süreçle ilgili tavr tutumu belirlenmelidir. Sayn Cumhurbakan, bu konuda TBMMnin gücünü ve desteini arkasna almak istiyorsa ki almal bu sebeple ekonomik, siyasal riskleri bakmndan ister bu gece ister yarn sabah kapal özel bir oturumla TBMMyi bu sürecin payda yapmaldr. in sahibi yürütmeden önce TBMMdir. çarmz çok açk net. Bizatihi kendisinin bu gece olmad yarn TBMMyi bir kapal oturumla bilgilendirmeye ve istiareye davet ediyorum. Doru olan ve yaplmas gereken budur. Ukraynada 20 bini akn Türk vatanda vardr. Vatandalarmzn madur edilmemesi gerekir diye konutu.

AK PARTL AKBAOLU: TÜRKYE ARA BULUCULUK çARISINDA BULUNDU

AK Parti Grup Bakan Vekili Muhammed Emin Akbaolu ise Türkiyenin her iki ülkeye de ara buluculuk çarsnda bulunduunu dile getirerek, Bu süreç içinde Dileri Bakanlmz gerek Kiev Büyükelçiliimiz ve konsolosluk çar merkezimizden Ukraynada yaayan 15 bin üzerinde Türk vatandan bizzat telefonla arayp, SMS göndererek bilgilendirme yaplmtr dedi.

Ana Sayfaya Git