Meclis olağanüstü toplanıyor!

Mustafa Elitaş, TBMM'nin cumartesi günü olağanüstü toplanacağını açıkladı. Toplantı gündeminde Irak tezkeresi ve IKBY'nin 25 Eylül'de gerçekleştireceği referandum olacak.

Haberler 22.09.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erbil referandumu öncesi TBMM Irak tezkeresi için Cumartesi günü olaanüstü toplanyor. TBMM 1 Ekime kadar tatildeydi ancak hükümetin talebi üzerinde toplanma karar alnd. MGKda bu yönde bir karar alnmas ardndan Bakanlar Kuruluna tavsiye edilmesi bekleniyor. Gözler bugünkü yaplacak Bakanlar Kurulu ve MGKda. AK Parti Grup Bakanvekili Mustafa Elita, resmi Twitter hesabndan TBMMnin 23 Eylül cumartesi günü saat 16:00 da olaanüstü toplantya çarldn açklad. Elita Cumartesi günü Meclisi toplayacaz. dedi.

BABAKANLIK TEZKERES

Söz konusu Babakanlk Tezkeresi daha önce Genel Kurulda, 2 Ekim 2016 tarihinden 30 Ekim 2017ye kadar uzatlmt.

Babakan Binali Yldrmn imzasyla TBMM Bakanlna sunulan bu tezkerede, Türkiyenin güney kara snrlarna mücavir bölgelerde yaanan gelimeler ve süregiden çatma ortamnn ulusal güvenliimiz açsndan tad risk ve tehditler, gerek nicelik gerekse nitelik bakmndan artmtr. ifadesine yer verilmiti.

Türkiyenin, Irakn toprak bütünlüünün, milli birliinin ve istikrarnn korunmasna büyük önem atfettii belirtilerek, Dier taraftan, Irakn kuzey bölgesinde silahl PKK terör unsurlarnn varln sürdürmesi, ülkemizin güvenliine yönelik dorudan bir tehdit olutura gelmektedir. DEA ve dier terör örgütlerinin Suriyenin kuzeyindeki mevcudiyeti devam etmekte, bu terör örgütleri ülkemize yönelik silahl eylemler ve bombal intihar saldrlar gerçekletirmektedir. denilmiti.

MHP TAM KADRO HAZIRIZ

MHP Grup Bakanvekili Erkan Akçay, MHP Grubunun 23 Eylül Cumartesi tam kadro Genel Kurulda olacan söyledi.

Tezkereye olumlu oy vereceklerini bildiren Akçay, Bu, yaplmas planlanan referanduma kar TBMMden verilecek kararl ve güçlü ses olacaktr. dedi.

Olaanüstü toplantda Irak ve Suriye tezkerelerinin görüüleceini belirten Akçay, 25inde yaplmas istenen referanduma kar, TBMMnin Türk milleti adna verecei kuvvetli ve kararl adm bütün dünya görecek. diye konutu.

Ana Sayfaya Git