"Meclis rekor kırdı"

Meclis, son bir aylık mesaisinde, 88 ülke ile imzalanan uluslararası anlaşma ve mutabakat metinlerinin onaylanmasına ilişkin 225 tasarıyı kabul ederek rekor kırdı.

Haberler 11.03.2017 - 01:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunun son bir aylk çalma program, siyasi parti gruplar arasnda uzlama saland zaman Meclisin ne kadar verimli çalacann örneini gösterdi.

AK Parti, CHP, HDP ve MHPnin anlamas, son bir aylk mesaide Meclisin rekor sayda tasary kabul etmesini salad.

Genel Kurulda; son bir ayda, uluslararas anlama ve mutabakat metinlerinin onaylanmasna ilikin 225 tasar kabul edilerek, rekor krld.

14-15-16 ubat sal-çaramba-perembe günlerinin haftasnda 51, 21-22-23 ubat sal-çaramba-perembe günlerinin haftasnda 2, 28 ubatta 30, 1 Martta 41, 2 Martta 26, 7 Martta 18, 8 Martta 32, 9 Martta da 25 tasar yasalat.

TBMM Genel Kurulunda, 1 Mart çaramba günkü birleim, kabul edilen 41 tasaryla en fazla tasar kabul edilen birleim olarak tarihe geçti.

Anlama ve mutabakat metinlerinin imzaland 88 ülkenin ktalara göre dalm öyle:

- Avrupa ülkeleri; Büyük Britanya, Kuzey rlanda, Fransa, Ukrayna, Norveç, Karada, Polonya, Karada, Romanya, Kosova, Srbistan, Moldova, Portekiz, Yunanistan, Bosna-Hersek, Makedonya, Bulgaristan, Macaristan, Hrvatistan, Estonya, Cebelitark, Faroe Adalar.

- Asya ülkeleri; KKTC, Irak, Brunei, Endonezya, Rusya, Filistin, Suudi Arabistan, Hindistan, Kuveyt, Pakistan, Lübnan, Kamboçya, Banglade, çin, Bahreyn, ran, Gürcistan, Vietnam, Singapur, Azerbaycan.

- Afrika ülkeleri; Kenya, Burundi, Kamerun, Guatemala, Somali, Fas, Kenya, Yemen, Nijer, Senegal, Kongo, Nijerya, Gambiya, Mali, Cibuti, çad, Fildii Sahili, Uganda, Gabon, Ekvator Ginesi, Ekvador, Gana, Tanzanya, Tunus, Benin, Surinam, Sierra Leone, Sudan, Gine, Güney Afrika,

- Amerika ktas ülkeleri; Uruguay, Kosta Rika, El Salvador, Belize, Peru, Panama, Meksika, Guyana, Dominik Cumhuriyeti, Kolombiya, Honduras, Nikaragua,

Genel Kurulda; adlar pek bilinmeyen ada ülkeleri ile imzalanan anlamalarn onaylanmasna ilikin tasarlar da kabul edildi. Bu ülkeler öyle:

Afrika ktasnn bat bölümünde bulunan Gine Bissau Cumhuriyeti, Karayiplerde yer alan ada ülkesi Saint Vincent ve Grenadinler, Man Denizinde Birleik Kralla bal ada ülkesi Guernsey, rlanda Denizinde Birleik Kralla dahil olmamakla beraber kraliyete baml olan Man Adas ülkesi.

Kabul edilen tasarlar arasnda; Türk bakanlarn gurbetçilere hitap etmek için düzenlemek istedii toplantlara izin vermemesi nedeniyle kriz yaanlan Almanya ile imzalanan anlamann onaylanmasna ilikin tasar da yer alyor.

Söz konusu tasar öyle: Türkiye ile Almanya Arasnda Diplomatik Temsilcilik veya Konsolosluk Mensuplarnn Aile Fertlerinin Gelir Getirici lerde çalmalar Hakknda Anlamann Onaylanmasnn Uygun Bulunduuna Dair Kanun Tasars.

Ana Sayfaya Git