Meclis, sosyal medya düzenlemesine ilişkin kanun teklifini ele alacak

TBMM Genel Kurulu, 28 Temmuz Salı günü saat 15.00'te toplanarak sosyal medyaya ilişkin düzenlemeleri içeren İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni ele alacak.

Haberler 27.07.2020 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Grup Bakanvekili Özlem Zengin, MHP Grup Bakanvekilleri Erkan Akçay ve Muhammed Levent Bülbül ile baz AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasn tayan, sosyal medyaya ilikin düzenlemeleri içeren kanun teklifi ile internet kullanclarnn kiisel bavurularnda veya kamu kurumlarnn bildirimlerinde yaanan zorluklarn almas için sosyal a salayclarla muhataplk ilikisi kurulmas amaçlanyor.

Teklife göre, Türkiyeden günlük eriimi 1 milyondan fazla olan yurt d kaynakl sosyal a salayc, en az 1 kiiyi Türkiyede temsilci olarak belirleyecek.

SOSYAL A SALAYICI

Sosyal a salayc, içeriin yayndan çkarlmas ve eriimin engellenmesi ile özel hayatn gizlilii nedeniyle içerie eriimin engellenmesini gerektirecek içeriklere yönelik bavurulara, en geç 48 saat içinde cevap vermekle yükümlü olacak.

Sosyal a salayc, Türkiyedeki kullanclarn verilerini Türkiyede barndrma yönünde gerekli tedbirleri alacak.

Yükümlülüünü yerine getirmeyen yer salayclarna, caydrcln salanmas için verilecek idari para cezas artrlacak.

Suç oluturan ksmi içeriin çkarlmasnn mümkün olduu durumlarda, eriimin engellenmesi karar yerine içeriin çkarlmas karar verilecek.

Genel Kurulda, daha sonra Türkiye ile çeitli ülkeler arasnda imzalanan uluslararas anlamalarn onaylanmasna ilikin kanun teklifleri görüülecek.

Ana Sayfaya Git