Meclisi gerdi

TBMM'DE 23 Nisan özel oturumunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yine provokatif konuşmasıyla, dikkatleri üzerine çekerek, gerginlik yarattı. Kılıçdaroğlu'nun, "Sizin çocuklarınıza bırakacağınız tek adam rejimi kurma mirası vardır ki üzülerek söylüyorum bu kötü bir mirastır. 20 Temmuz darbesini şiddetle reddediyorum" sözleri Meclis'te tansiyonu yükseltti.

Haberler 24.04.2018 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçdarolu konumasnda, 24 Haziranda yapacamz seçimlerde görev süresini dolduracak milletvekillerinin torunlarmza brakaca en güzel miras 15 Temmuz darbe giriimine kar topyekun direnmektir. Bu kutsal çat altnda arkadalarmz darbecilere direnmi vatandalarmza da moral vermitir. O gece TBMMde bulunan 107 milletvekili arkadam bir kez daha yürekten kutluyorum. 15 Temmuzda darbecilerin baarsz kalmasyla kahraman sfatn hak eden milletvekillerimizin bazlar üzülerek söylüyorum ki 20 Temmuz darbesiyle TBMMnin yetkilerini devretmilerdir. Sizin çocuklarnza brakacanz tek adam rejimi kurma miras vardr ki üzülerek söylüyorum bu kötü bir mirastr. 20 Temmuz darbesini iddetle reddediyorum diye kaydetti.

Klçdarolunun bu sözlerinin ardndan Mecliste tansiyon yükseldi, tartma çkt. AK Parti sralarndan yuh sesleri yükseldi. Tansiyon yükselince Meclis Bakan araya girdi. Sözü birkaç kez kesilen Klçdarolu, sözlerine öyle devam etti:

Güçler ayrlnn olmad bir ülkede seçimlerin bir anlam vardr: Sandktan çkarm istediimi yaparm. Biz bunu kabul etmiyoruz. Üzülerek ifade etmeliyim ki, bugün hükümet edenler brakn millete hesap vermeyi yasamann asli unsuru olan milletvekillerinin soru önergelerine bile cevap vermemektedirler. Bu, yürütme organnn, yasama organn tanmamas demektir. Bu bayram gününde bu gerçekleri bu çatnn altna dile getirmek benim borcumdur.

DEDKODU YAPACAKSANIZ DIARI çIKIN

TBMM Bakan smail Kahramann araya girmesiyle sona eren tepkilerin ardndan Klçdarolu, Beni dinleyeceksiniz, Beni dinlemek zorundasnz ifadelerini kulland. Klçdarolu, AK Parti sralarnda bulunan bir milletvekiline de, Hanmefendi, oradan niye baryorsunuz? Biz mahallede deiliz. Dedikodu yapacaksanz çkn darda konuun diye tepki gösterdi.

AK PARTL MUSTAFA ELTA: MLLETVEKLLERN KRAYA VERD

Satama var diyerek kürsüye gelen AK Parti Grup Bakanvekili Mustafa Elita, CHPli 15 milletvekilinin Y Partiye katlmasna atfta bulunarak Milletvekillerini kiraya vermenin huzursuzluunu buraya yanstmtr dedi.

Elita öyle konutu:

Genel Bakan anlalan o ki, 15 Temmuz günü kahramanca direnen direnci gösteremeyip, kahvesini içerken, sonuç ne olacak diye beklemekte ve ald talimatla efelik yapmaya kalkyor. Bugün 20 Temmuz tarihine geldiimiz süreçte bütün grup bakanvekilleri, olaanüstü hal ilan edileceiyle ilgili bilgisi vard. Demek ki Klçdarolu, bu görümenin farknda deil. TBMMnin yapt çalmalarla ilgili tamamen yanl bilgi vermitir. 26. dönemde 24287 yazl soru sorulmu 10075i cevaplanmtr. En çok soru AK Parti dönemlerinde cevaplanmtr. 26. dönemde 1226 sözlü soru sorulmu 568i cevaplanm. Gördüüm hadise u, milletvekillerini kiraya vermenin rahatszln bu kürsüde yanstyor.

ÖZGÜR ÖZELN SÖZLER

CHPli Özgür Özel ise söz olarak unlar söyledi:

15 Temmuz akam hepimiz buradaydk. Hepimiz birbirimizin ahidiydik. Sayn Genel Bakanmz bize Meclise gitme, demokrasiye, seçilmi hükümete sahip çkma konusundaki talimat vermi, kapal olan havayolu yüzünden Ankaraya ulaamam, ilk frsatta Ankaraya geleceini söylemitir. Ancak 15 Temmuz darbe giriimini aratrma komisyonunda stanbul Vali Yardmcs ve stanbul Emniyet Müdürünün kant altndaki tutanaklar ortaya koymaktadr ki dönemin Adalet ve Kalknma Partisi Genel Bakan sayn Binali Yldrm Tuzladaki evine braklm, tanklarn Tuzlaya hareket ettii vehmi üzerine kendisi evinden alnm, bilinmeyen bir yola çkm, jandarmann çakarlar görüldüünde Ilgaz Tüneline saklanm, geceyi Ilgaz Tünelinde geçirmitir. Ankara, stanbul Emniyet Müdürü bugünkü Genel Bakanlarnn kendisini defalarca aradn tutanak altnda söylemi, kule temizlendikten sonra darbeciler havaalanndan ayrldktan sonra inie karar vermi, initen sonra hangarda geçen dört saat hala izaha muhtaçtr.

KAHRAMANDAN BRLK MESAJI

TBMM Bakan smail Kahraman, siyasi konumalarda herkesin fikrinin kendine ait olduunun altn çizerek, tüm bunlarn yannda birlik ve beraberliin önemini vurgulad. Kahraman, Bizim birlikte, bütünlükte, bayramzn altnda hep beraber yürüme noktasndaki irademiz beraber olmasayd, 15 Temmuzda burada beraber olmazdk, 7 Austosta Yenikapda bir arada olmazdk. Bunlar ötelemeyelim, örselemeyelim. Topyekun güzel bir demokrasi imtihan verdik. Cumhurbakanmz meydanlara çard, parti fark olmakszn bütün millet meydanlarda topland. Bunu kalkp malzeme gibi görmek yanl olacak. diye konutu.

Kahraman, Mecliste milletvekillerinin verdii sözlü ve yazl sorularn cevaplandrlmamas gibi bir durumun da söz konusu olmadn kaydetti.

LK DEFA MLLET TANKIN ÖNÜNE GÖSÜNÜ SPER ETT

AK Parti Grup Bakanvekili Elita, tekrar söz alarak Türkiye tarihinde pek çok darbe olduunu ancak ilk kez 15 Temmuzda darbe giriimini milletin birlik ve beraberliinin engellediini söyledi. Elita, lk defa bir millet ve hükümet, tanklarn arkasna saklanmak deil, tankn önüne gösünü siper etmi ve darbeyi durdurmutur. Son söz budur. dedi. Meclis Bakan Kahraman O gece beraberdik, hep beraber olacaz, tamam. Demokrasiye devam. Kavgaya hayr, demokrasiye yürü. Durmak yok, ileri. ifadelerini kulland.

Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramnda, Meclisin mehabetine yarar bir toplanty arzu ettiklerini belirten Yldrm, u deerlendirmelerde bulundu: Burada anamuhalefet partisinin hatibi ahsm hedef alarak darbe gecesi benim tanklar eliinde evimden çkarldm, emniyetli bir yere götürüldüümü ifade etmitir. O gecenin gerçei udur; o gece tanklar senin genel bakanna yol verirken bu ülkenin babakan uçaklara alçaklar vurun demitir. Bu mücadeleyi yapmtr.

Yldrmn sözlerini AK Parti milletvekilleri ayakta alkladlar.

Özgür Özel ise Babakan Yldrm ve 15 Temmuz gecesiyle ilgili sözlerinde Meclis Komisyonu tutanaklarnda yer alan stanbul Vali Yardmcsnn ifadelerini aktardn söyleyerek, Ilgaz Tüneline sndnz cümle alem biliyor, tutanaklar yazyor. dedi.

KAHRAMAN: DARBEYE TOPYEKÜN DRENDK

TBMM Bakan Kahraman ise siyasi partilerin, bir elin ayn bilee bal parmaklar olduunu belirterek, bu birliin bozulmamasn istedi.

Kahraman, 15 Temmuz gecesi Meclis Genel Kurulunu açtn ve hep birlikte demokrasi dersi verdiklerini kaydederek, Cumhurbakannn da Babakann da siyasi partilerin de topyekun darbeye direndiini anlatt.

Türkiyenin demokrasi savandan alnnn akyla çktn ve bu baarnn herkese ait olduunu vurgulayan Kahraman, bunun bir malzeme haline getirilmemesini istedi. Kahraman, Türkiye eer o günü atlatmam olsayd bugün bir felaket haline gelecektik. O yüzden herkese teekkür ediyoruz. dedi. Meclis Bakan Kahraman daha sonra görümelere devam etti.

MHP: BU GÜç MLLETN KENDSDR

TBMM 23 Nisan özel oturumunda MHP adna konuan Konya Milletvekili Mustafa Kalayc Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadalarnn milli mücadele artlar içerisinde gelitirdikleri metot, savan ancak milletle beraber kazanlaca inancyla onlar TBMMnin kuruluuna götürmütür. Böylece Kurtulu Savann önder kadrosu ile millet arasnda bir düünce ve inanç birlii olumutur. Esiz Türk milletinin ortaya koyduu bu güç, milletin kendisidir ifadelerini kulland.

Y PART LK KEZ

Y Parit adna kürsüye çkan Nuri Okutan ise az sayda milletvekilinin dinledii konumasnda Bugün itibaryla ülkemize, demokrasimize ve ulusal egemenliimize baktmzda gördüümüz udur. Milletimizin varlnn teminat olan ahlak çökertilmitir. slam leminin ve Türk dünyasnn ümidi olan Türkiye Cumhuriyetinin bekas tehlikeye düürülmütür. Ülkemizin gelecei tehlikededir. nsanmz kutuplatrlmtr. Ordumuzun caydrcl zayflatlmtr. Devlet kurumlarnn içi boaltlmtr. Türk devleti kurulu felsefesinden uzaklatrlmtr. Laikliin içi boaltlmtr. Kaderden kaç yoktur. yi Parti kurulmutur ve seçimlere de katlmaktadr. Merkezde güçlü bir ekilde yerini alan partimiz, iktidar partisini siyasi yelpazede ait olduu yere döndürecektir. Siyaset bu sayede rahatlayacaktr dedi.

Ana Sayfaya Git