Meclisin trafiği!

TBMM Genel Kurulu, Türk askerinin Azerbaycan'daki görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile 5'inci Yargı Paketi'ni içeren kanun teklifi için mesai yapacak

Haberler 08.11.2021 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulunda, sal günü, ksa süre içinde Meclise sunulmas beklenen Türk askerinin Azerbaycandaki görev süresinin uzatlmasna ilikin Cumhurbakanl tezkeresi ile Türkiye ve Katar Arasnda Büyük çapl Organizasyonlarn Yerine Getirilmesinde Birlii Konulu Niyet Mektubunun Onaylanmasnn Uygun Bulunduuna Dair Kanun Teklifi görüülecek.

5inci Yarg Paketini içeren cra ve flas Kanunu ile Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmas Hakknda Kanun Teklifi, çaramba günü Genel Kurulun gündemine gelecek.

Kanun teklifi, teknoloji de dikkate alnarak, icra ve iflasta elektronik sat düzenleniyor, ayrca uzun süredir kamuoyunun gündeminde bulunan çocuk teslimine ilikin, çocuklar icrann konusu olmaktan çkaran hükümler bulunuyor.

Düzenlemeyle, haczedilen maln sat, Ulusal Yarg A Biliim Sistemine entegre elektronik sat portalnda açk artrma suretiyle yaplacak. Açk artrmada teklif verme süresi 7 gün olacak.

cra ve flas Kanununda yer alan çocuk teslimi, çocukla ahsi münasebet tesisine dair ilamn icras, çocuk teslimine ve çocukla kiisel iliki kurulmasna dair ilamlarn icrasnda uzman bulundurulmas ve çocuk teslimi emrine muhalefetin cezas balkl maddeler yürürlükten kaldrlacak.

Kiisel iliki kurulmasna dair kararn gereklerinin yerine getirilmemesi halinde, çocuun menfaatine aykr olmamak kaydyla velayet kendisinde olmayan anne veya babann talebi üzerine velayet deitirilebilecek.

çocuk teslimi veya çocukla kiisel iliki kurulmasna dair aile mahkemeleri tarafndan verilen ilam veya tedbir kararlar, çocuun üstün yarar esas alnarak, Adalet Bakanlnca kurulan adli destek ve madur hizmetleri müdürlüklerince yerine getirilecek.

KOMSYONLARIN GÜNDEM

Plan ve Bütçe Komisyonu, 2022 bütçesi maratonunu sürdürecek.

Komisyonda sal günü Tarm ve Orman Bakanl, Orman Genel Müdürlüü, Devlet Su leri Genel Müdürlüü, Meteoroloji Genel Müdürlüü ile Türkiye Su Enstitüsünün bütçeleri ele alnacak. Komisyon çaramba günü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanl, perembe günü ise çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakanl ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüünün bütçesi için mesai yapacak.

Hazine ve Maliye Bakanl, Kamu hale Kurumu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartlar Kurumu, Bankaclk Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasas Kurulu, Gelir daresi Bakanl, Türkiye statistik Kurumu, Özelletirme daresi Bakanl ile Sigortaclk ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun bütçeleri cuma günü görüülecek.

TBMM nsan Haklarn nceleme Komisyonu bünyesinde faaliyet gösteren Göç ve Uyum Alt Komisyonu, çaramba günü toplanacak. Toplantda, Göç daresi Genel Müdürlüü Düzensiz Göçle Mücadele Dairesi Bakanl yetkilileri, Türkiyede düzensiz göç, düzensiz göçle mücadelede faaliyetleri ile sahada yaanan sorunlar hakkndaki çalmalar anlatacak.

Güvenlik ve stihbarat Komisyonunun, çaramba günkü basna kapal toplantsnda, Jandarma Genel Komutanlnca sunum yaplacak.

TBMM nsan Haklarn nceleme Komisyonu bünyesinde kurulan srailin gal Altnda Tuttuu Dou Kudüs, Bat eria ve Abluka Altndaki Gazzede Yaayanlarla Bir Bütün Halinde Filistinlilere Uygulad Ayrmclk Politikalar, nsan Haklar ve Uluslararas nsancl Hukuk hlallerinin ncelenmesi Alt Komisyonu perembe günü toplanacak. Toplantda, stanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararas likiler Bölümü Öretim Üyesi Prof. Dr. Berdal Aral, gal Hukuku ve srailin Yerleimci Kolonyalizmi balkl çevrim içi sunum yapacak.

Kadn Erkek Frsat Eitlii Komisyonu bünyesinde oluturulan Kadn stihdamnn Arttrlmas, Kadn Giriimciliinin, Kooperatifçiliinin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Kapsamnda Mevcut Sorunlarn Tespiti ve çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Alt Komisyonu, perembe günü Ticaret Bakanl Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüü ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) yetkililerini dinleyecek.

Kadnlarn ve Aile Yaamlarnn Uyumlatrlmasnda Karlalan Sorunlarn Tespiti ve çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Konulu Alt Komisyonun perembe günkü toplantsnda ise çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl temsilcileri bilgilendirmede bulunacak.

Bu arada TBMMde siyasi partilerin haftalk düzenledikleri grup toplantlar da gerçekletirilecek.

Ana Sayfaya Git